Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patii 19

Na czym polega zabieg wypalania nadżerki?

Polecane posty

Gość kasioknr1
Drogie kobietki miałam zabieg zaledwie wczoraj zrobili mi go pod narkoza. zero bólu ani w trakcie ani po zabiegu .wypalanie pod narkoza to super sprawa bo masz 100% że nie bedzie bólu :) polecam

Gość nie oszukujcie
Zabieg polega na zniszczeniu (spaleniu) chorych tkanek iskrą elektryczną. Nie jest to bolesne, ale dość nieprzyjemne (kobieta odczuwa przykre mrowienie, wywołane działaniem prądu). Niestety, szyjki macicy nie da się znieczulić, bo nie jest unerwiona. W niektórych klinikach elektrokoagulację przeprowadza się po dożylnym podaniu środka usypiającego - oczywiście na żądanie pacjentki i odpłatnie. Zabieg boli ale to indywidualnie jest odczuwane przez każdą pacjentkę. Pewnie mniej niż poród, zatem............do przeżycia.

Gość kaska 2009
Hej !! piszę do wszystkich dziewczyn które mają mieć wypalaną nadżerkę metoda laserową i się obawiają zabiegu. Ja mam 25 lat i byłam dziś na takim zabiegu , nie boli tylko odczuwa się lekki dyskomfort, polega to na tym że lekarz wciska do pochwy pierwsze wziernik a potem na niewielką głębokość laser pstryka gdzieś ok 5 razy wtedy można czuć się trochę nie komfortowo i po zabiegu:). Zabieg trwał jakieś 3 minutki może trochę mniej, tyle że ja byłam prywatnie i zapłaciłam 350zł. A lekarz nie chciał poddać mnie innej metodzie bo nie byłam jeszcze w ciąży i te inne metody mogły by coś uszkodzić czy wystąpić jakieś komplikacje po nich.

Gość Paullusia17
witam ja idę na zabieg zaraz po miesiączce. lekarz wszystko mi wyjaśnił na czym to poleg i uświadomił mnie że nic nie bilo bo dostanę znieczuleniea. mam nadzieję że nie będzie bolało. Pozdrawiam;)

Gość gość
miałam zabieg wypalanki ale nie dostałam żadnego antybiotyku czy globulek a powinnam dostać ?

Gość gość
Wypalanie bardzo boli, aż się popłakałam...

Gość gość
ja wlasnie dzisiaj mialam zabieg.. bylo bezbolesnie i nie trwalo dluzej niz 6 minut.. koszt zabiegu 200zl poniewaz nfz nie refunduje Kriokoagulacji..ale oplacalo sie.. polecam

Gość gość
Może wszystko zależy od wielkości nadżerki, tak jak z zebem, jak dziurka malutka to borowanie nie boli.