Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lodzia23

po mleku sciska mi zoladek

Polecane posty

Gość lodzia23

powiedzcie czy ja jestem uczulona na mkleko wypilam kartonik mleka pol litra i strasznie mnie sciska w brzuchu i tak mam codziennie ,ale pije dla zdrowia niby i urody ,,moze zastapic jogutrem lub kefirem ta dzienna dawke wapnia i bialka?

Proponuję maślankę, która jest największą skarbnicą białka, porównując pół litra mleka i pół maślanki, maślanka wygrywa. Pozdrawiam

Gość zacznijmy od tego ze mleko
wcale nie jest takie zdrowe lepiej pij jogurt, kefir albo maslanke...

Gość lodzia23
ale strasznie mnie sciska ,takie przeszywajace bole mam i to po wypiciu mleka moze dlatego ze surowe?

Gość nhhhjjjjj
bardzo dobry źródłem wapnia jest ser żółty, trzeba tylko nie przesadzać bo tłusty. za to ser biały to kompletna pomyłka, nie ma w sobie nic wartościwoego. Wapnia tyle co w 2 plasterkach żółtego jest aż w 1 kg białego.

zastąp jogurtem. Mniej szkodzi (wiele dorosłych osób nie toleruje laktozy, stąd problem), a ma dobre bakterie, które przydadzą Ci się, jeśli masz wrażliwy układ pokarmowy.

ja mam tak samo.... i nie tylko po mleku, i mi nie sciska w brzuchu,,, wczoraj do 4 rano płakałam i darłam sie bo tak mnie bolal żołądek.... kiedys robiłam badania na helikobakterie....a teraz to juz nie wiem co to moze byc. jutro smigam do doktorka.

Gość mleko.....
...............rzucam picie mleka!

Gość 543210
Nie widze problemu - nie słuzy mi to nie pije i już. Nie jest nam niezbędne, a wręcz przeciwnie. W diecie niskowęglowodanowej - najzdrowszej pod slońcem, nie ma miejsca dla mleka.