Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękące oczy

oczy uczulone na kosmetyki do makijażu

Polecane posty

Gość piękące oczy

szczypią i pieką jak sobie zrobię makijaż! czy ktoś z was zna kosmetyki, które nie uczulają? używałam nawet tuszu i cieni La Roche-Posay, były bardzo drogie a efekt mizerny - szczypią trochę mniej, ale nadal.

mam ten sam problem.....moje oczy najlepiej czuja sie bez makijazu :) ale powiem ci ze ostatnio roblam sobie dzien spa w domu i nalozylam rumianek (nie w torebkach tylko te..hmmm wiury) na oczy trzymalam 10-15 min i pozniej jak nalozylam makijaz to nie pieklo!! i bylo git przez jakies 3 dni....teraz musze to powtorzyc bo znow zaczyna mnie piec i zaczynaja lzawic

Gość piekące oczy
ja też próbowałam ziół, na przykład świetlika i pomagało, ale na krótko

no mnie tez na krotko ale przetestowalam juz setki kosmetykow..takze tych dla alergikow i nic nie pomagalo wiec ratuje sie rumiankiem

Gość piekące oczy
mnie okropnie denerwuje, że nie mogę sobie robić takiego makijażu jak kiedyś. teraz to z zazdrością patrze na dziewczyny, które mają ładne makijaże. zastanawiam się, czy nie wybrać sie do alergologa, może zrobiłby mi jakiś testy??

Gość niebieskooookaaa22
hey, kochane ! towarzyszki niedoli :( :P ja mam to samo 😠 kiedyś to były czasy... ja byłam u alergologa, u okulisty- nic nie dało teraz przyzwyczaiłam się chodzic bez umalowanych oczu na codzień, na impreze 1xw tygodniu pomaluje tylko tuszem (ale kolorowym ,np. granatowym) na pare godzin i jest ok buntowałam się długo, bo lubię się malwoac, ale wszyscy lekarze mi mówią, ze mam sien ei malowac niektózy mówili ze mam bakterie(Gronkowiec naskórkowy) w oku, drudzy- że jestem uczulona, inni- ze taka moja uroda a opócz czerwonych oczu, pieczenia, mcie czasmai spuchnięte powieki? bo ja kiedyś miewałam, teraz od 2m-cy nie miałam na szczęście...

Gość piekące oczy
dziś przeczytałam na innym forum, że dobym pomysłem może być henna w żelu, Viki Laboratorie Professional, podobno nien uczula i można ją nakładać samemu na rzęsy

Gość gość
ja tak mialam, szczegolnie zkredka do oczu i cieniami, piekło i były zaraz zaczerwienione, przerzuc się na kosmetyki mineralne, sklad jest krótki więc nie uczula, takze ja polecam, bo mnie nic nie piecze

Gość Annnkaka
Ja uzywam tylko mineralnych a najbardziej pasują mi te z Annabelle Minerals

Gość gość
a jak kolor na powiekach jesli chodzi o cienie annabelle? sa intensywne, dlugo sie trzymaja? bo o podkladzie slyszalam dobre opinie o cieniach nic nie wiem

Gość brawurqa
Sprawdź może kosmetyki mineralne? Ja korzystam z Annabelle Minerals, bardzo dobre kosmetyki, nakładam je gąbką do makijażu na mokro, też od nich, kryj***ardzo ładnie i nic nie uczula, może to jest dla Ciebie lekarstwo?

Gość gość
Też miałam problem z uczuleniami, ale kupiłam sobie cienie mineralne Alilla - http://alilla.com/ bardzo dobre są, hipoalergiczne i bez konserwantów, a do tego bardzo dobrze się trzymają, są super trwałe

Jeśli coś czujesz ze jest nie tak, od razu ściągaj. Pamiętaj zdrowie masz tylko jedno. A już lepiej stracić parę złotych niż tysiące czy nawet życie. Szczególnie że to oczy.

Gość gość
Może warto spróbować makijażu permanentnego, warto jednak zwrócić uwagę na to jakich salon używa barwników, po pierwsze niektóre także mogą wywołać uczulenie, a po drugie nieodpowiednio dobrane mogą spowodować, że makijaż permanentny stanie się niebieski. Więcej o tym tutaj: http://www.sztuka-makijazu.pl/jak-uniknac-efekty-niebieskich-brwi-makijaz-permanentny/ ;)