Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anastacia6

obcojezyczne imiona dla dziecka-czy ktos wie??

Polecane posty

witam wszytskich,ktore sie orientuja w tym temacie.czy macie jakies infomacje na temat obocojezycznych imion dla dziecka? mam na mysli jak sprawa wyglada w polsce,czy sa jakies problemy z zarejestrowaniem dziecka o imieniu np: jessica,nicole itp??.bylabym wdzieczna za wszystkie informacje. :-)

Gość na jagody
zgodnie z przepisami imiona rejestrowane w naszym kraju mają mieć polska pisownię. W z wiązku z tym Maxymilian - zostanie wpisany jako maksymilian; Xawier powinien być Ksawierem; Angelika - Andżeliką. W praktyce rożnie bywa. To zalezy na kogo trafimy w USC

Ja nie mialam zadnych problemow z zarejestrowaniem corki. Co prawda moj maz nie jest Polakiem, ale akurat w tym przypadku nie mialo to zadnego znaczenia.Chyba rzeczywiscie to zalezy od tego na kogo sie trafi w urzedzie.

Tutaj masz stronke gdzie mozesz sporo się dowiedzieć http://www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona ale z tymi imoinami jest róznie czasami urzednik jest niedoinformowany albo coś podobnego i możesz zerejestrować imię jakie Ci sie podoba.Różnie to jest w praktyce. Życzę powodzenia w wyborze imienia :)

dzieki za wszystkie porady.a co jak urzednik nie przyjmie mojego imienia?mozna przyjsc innym razem i sprobowac u kogo innego? czy komus to sie juz przytrafilo :-(

Gość
z tego co wiem, to imiona żeńskie powinny konczyć się samogłoską A. W męskich imionach - do wyboru, do koloru;) Ale to prawda, że zależy na kogo trafimy, bo są ludzie i ludziska :):)