Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cebulkaaa

jak sie przeczyscic?

Polecane posty

Gość cebulkaaa

hmm byłam na imprezce i sie najadłam jak nigdy tak sobie obiecywałam zadnych słodyczy wytrzymałam tydzien jadłam skromnie ale na imprezie sie niepowstrzymałam wziełam jedno póxniej zaczełam jesc jak słon teraz załuje...próbowałam wymiotowac ale nic tego nie dam rady moze znacie jakies sposoby na przecysczenie mam w domu tylko olejek rycynowy ale tak smierdzi ze nieiwme czy bym go wzieła do ust albo napiszcie co zrobic zeby zwrócic...

Gość matka dziewczynek
Ile masz lat?

palec do gardła i trzymac twardo aż nie poleci:P nażreć się jakiś owoców i popic mlekiem lub maślanką albo zrobić sobie chleb z musztarda i cukrem:) mniam

Gość matka dziewczynek
Czy wy jesteście normalne??? Przeciez to nazywa się BULIMIA!!!!!! Głupie gówniary,ktore nie zdaja sobie sprawy z tego jaka krzywdę robia sobie i swojemu organizmowi:( A później,jak Ci wszystkie zęby wypadną od tego rzygania,to będziesz szczęśliwa??? ŁOOOO MATKO!!!

Gość cebulkaaa
boze odrazu bulima...dobra wziełam juz ten olejek rycynowy i teraz mi nieodbrze ;/

Gość olejek rycynowy
jest na przeczyszczenie a nie wymiotowanie. A własnie tak zaczyna się bulimia. Gratuluje wyboru wspaniałej drogi zycia

niełże te teksty o bulimii naparwde niezłe:) widać specjalistki się znlazły

Gość cebulkaaa
pozatym moje zycie moja sprawa ;)

Gość oczywiście ze Twoje
tylko póżniej nie płacz jak będziesz wygladać jak 70 latka w wieku 30 lat i będziesz miała spaczoną psychikę.

Gość akle
zawsze możesz wypić senes to takie ziółka za 4 zł. a gwarantuję ze cie przeczyszczą :)

bedziesz miała spaczoną psychikę bo wypijłaś olej rycynowy;)haha a w ulotce nic o tym nie napisali dranie:) skonczcie o bulimi bo śmiac się chce

Gość cebulkaaa
jak spaczona psychike?? o co biega? napisz cos o tych ciółkach --->>akle

Gość Mia* czy
Ty udajesz czy na prawde jesteś taka głupia. Nikt tu nie mówi o olejku rycynowym w konteksie bulimi. Ale o tym ze się najadła i chce wymioty prowokowac

Gość oanana
cebulkaaa twoje zycie twoja sprawa, a potem my bedziemy musieli czytac posty ze nie mozesz przestac wymiotowac

Gość ale jak widać
dziewczyny dalej wierzą ze na bulimie nie zachorują gdy będą uważać, ciekawe tylko skąd się bierze tyle dziewczyn chorych na to paskudztwo skoro tak łatwo zatrzymac się w odpowiednim momencie

Rozumiem, gdybyś nie mogła się na przykład wypróźnić, wtedy polecam czopki gliceyrnowe, ale w takim wypadku nie pozostaje mi nic innego, jak poradzić ci, żebyś spytała w jakiejś aptece czy sprzedają zdrowy rozsądek :o

zgadzam się z poprzedniczką:) i nie jestem głupia tylko wyrozumiała i nie odpowiadam moralizatorskim bełkotem na pytanie o rade.

Gość cebulkaaa
dokładnie przypominam ze bulimia to choroba na tle psychicznym a ja sie objadłam i jestem taka pelno mdli mnie az ale zwrócic nie zwróce niedam rady a wy odrazu po mnie jedziecie ;/

Gość NENA O NINA
dziewczyny przestancie. raz czy dwa ktos zwymiotuje i zaraz ze bulimia? owszem jest to niewskazane i owszem jest to bardzo niebezpieczne iz wq pozniejszym czasie trudno sie powstrzymac az nadchodzi choroba od ktorej trudno odejsc. Ale zamiast niektorym tu pomoc i wytlumaczyc to tylko jezdzicie... chorowalam / choruje na anoreksje ... bulimie ..... tzn teraz jest juz o wiele lepiej lecz keidys bylo ze mna naprawde zle... wiem co czuje osoba ktora sie naje ... (oczywiscie osobe zaczynajaca chorowac) wyrzuty sumeinia drecza? nie trzeba byc chudym (bardzo chudym) by byc anorektyczka czy bulimiczka. wszystko dzieje sie w psyhice. Czy jesli zjesz? miewasz wyrzuty sumienia? czy glodzisz sie przez kilka dni a pozniej nie wytrzymujesz i najadasz sie. a na drugi dzien nadmiernie cwiczysz? i tak w kulko? jedzcie wszystko oprucz miesa i slodyczy... ziemniakow itp. proponuje szpinak, kisiel bez cukru. warzywa, owoce. i biegac, basen lub inne sporty jesli nawet najesz sie duzo.... pojdziesz pocwiczyc nic ci nie pojdzie ale wystarczy odrobine dobrych checi..... cwiczyc cwiczyc cwiczyc......!!!! i ograniczyc slodycze. dziewczyny przeciez idzie bez nich zyc !! jedzcie sobie goirzka czekolade jak juz cos jedna kostke dziennie i nie ebdziecie czuly checi na slodkie... jeszcze jedno. czasem lepiej jest byc grubsza i akceptowana niz odchudzac sie i byc nerwowym i wszystkich odpychac od siebie wiem sama po sobie .