Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czasemchora

WIĘKSZOŚĆ LEKARZY TO PARTACZE!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość czasemchora

niedouczeni, niekompetentni, krnąbrzy,zachowujący się jakby robili łaskę, ale najgorsze jest to że częst SZKODZĄ naszemu zdrowiu zamiast pomagać i przy tym czują się bezkarni. Nie piuszę tu o wszystkich lekarzach bo zdarzają się perełki, ale tych jest niewielu. Moje małe dziecko ostatnio chorowało i byliśmy dłużej w szpitalu, po tym pobycie mogłabym na ten temat napisać książkę....

Gość popieram
to sa partacze, kiedy sa problemy to oni na to, prosze się nie matrwić to minie, nic się nie dzieje. A później okazuje się że jest juz za póxno

doskonale Cie rozumiem..studiuje na AM, i wiem jak to sie wszystko powinno robic a jak to robią lekarze w praktyce... jacy oni sobie myslą ze sa wszechwiedzacy. wszechmogacy zeby sie czasem nie zesrali :| przypisywanie antybiotyków na infekcje wirusowe to pierwszy przykład z brzegu, niedokładne badanie, przypisywanie leków bez żadnego wywiadu, porazka :(( traktowanie pacjenta jak jakiegos ostatniego głupka. Nie ufam lekarzom. Wiem ze sa niedouczeni..

Czasemchora> zgadzam się z Tobą całkowicie!!! Jeszcze Ci strasi i z wyższymi stopniami naukowymi sa ok. W gole mało jest dobrych lekarzy!. Oni się po prostu nie zają na leczeniu, każdy z ich mówi co innego, umieją tylko podstawy a i z tym mają problemy!!!!!!!!!! Nie wiem czy na tych studiach jest coraz łatwiej i czy przepusczają ich tak z egzaminu na egzamin... z poprawki na poprawkę...warunku na warunek.... ale to jest medycyna a lekarz ma później pomagac ludziom, leczyc ich-ja nie chce chodzic do takich lekarzy. Gdzie mam pójśc aby spotkać kompetentnego, wykształcoego, znającego się na rzeczy l;ekarza?!?!!?!?! Skandla się dzijee w tej Polsce. Nie dziwie sie że wsyzscy do Londynu wyjezdzają

Gość czasemchora
Makiełka - nie wiem jaki jest tok Twego rozumowania, bo na medycynie nie uczą o tym jak rozpoznać uczciwego człowieka

Gość ja nie mam takich problemów
byłas w szpitalu widziałas jak pracują? ile zarabiają??? za taką pensję byłabyś przymilna dla każdego?? zastanów się co piszesz kobieto bo mała szansa ze jestes idealną pracownicą, nie marnujesz czasu na kawkę w pracy gadanie z koleżanką...zamiast tylko krytykowac i wymagac zacznij od siebie najpierw wymagać potem od innych!

Gość i małe zarobki
upoważniają ich do tego aby bagatelizować objawy choroby? Super po prostu

Gość ja nie mam takich problemów
poza tym jesli nie chce zlecic badan to sama go o to popros... jak stwierdzi ze nie ma potrzeby to idz do innego lekarza..:-)

Gość czasemchora
w szpitalu byl zawsze obchód lekarzy, każdy pacjent miał swojego prowadzącego(pacjent=niemowlak), na naszej sali było tylko dwoje dzieci,sąsiadki dziecko miało inną prowadzącą lekarkę niż moje a obie miały dwa zupełnie sprzeczne zdania na temat wysypki mojego dziecka!!!!koszmar!!!!!!!!!!ale to kropla w morzu w porównaniu z innymi perypetiami

jak pracują?? pracuja normalnie, z ludzmi! ile zarabiają!!! :D widziałas kiedys biednego lekarza???? bo ja nie!! wiem ze w szpitalu trzepią mało, ale na prywatnych praktykach...uuuu...

Gość czasemchora
w nocy każdy pediatra spał zabarykadowany w swojej kanciapie

ja nie mam takich problemow> o czym Ty w ogogle mowisz?! maja swoje gabinety, niektorzy zarabiaja nawet 3 tys dziennie(znajomy dentysta) inni ciut mniej ale kilka razy więcej od przeciętnych uczciwych ludzi którzy tyrają. a znają się o wiele za mało niz powinni

Gość czasemchora
kiedy moje dziecko w nocy zwymiotowało pielęgniarka która jedynie nie spała oburzyła się na moą prośbę - że nie będzie budzić lekarki bo tamta miała ciężki dzień

ps. ja mało nie przeniosłam sie na tamten świat przez takiego jednego co nie umial rozpoznać mojej choroby. Tylko dlatego, że wg ciebie mało zarabia miał mi prawo to zrobić?? ze złosci ma przestać leczyc ludzi?

Gość Asik....
napisz konkrety

Gość biedni lekarze
olaboga bo sie posikam twoja matka jest lekarka? ty chyba nie wiesz co to bieda-moj ojciec zarabia 800 zł a tyra jak wół, mama nie pracuje a w domu nas 4. To jest bieda. a nie,lekarz. i to partacz co nic nie robi i jest zmeczony

Gość czasemchora
pediatra powiedziała ze jeśli ucho jet już zdrowe to odstawiamy antybiotyk (bra ł 10dni)- ja na to że bardzo proszę mu zajrzyć do ucha- może już jest zdrowe, ona na mnie z buzią ze nie wiem jak długo sie leczy zap. ucha, ja na to czy to taki problem tylko zajrzeć? ona że nie ma teraz laryngologa, ja na to że wychodzimy na żądanie - laryngolog sie znalazł natychmiast i co:UCHO BYŁO ZDROWE!!!!!!!!!!!!!!!! [

ja kiedys poszłam z krostkami na twarzy, . fantastyczny pan dermatolog stwierdził ze to łojotokowe zapalenie skóry..na ppoczątku sie ucieszyłam ze to nie tradzik...zaczełam o tym czytac, i nie zgadzał mi sie ANI JEDEN OBJAW!! skąd on wziął te diagnoże to nie wiem :D aprzepisał mi 4 leki w tym doustna tetracykline i nawet nie zapytał czy biore inne leki, debil..

Gość czasemchora
lekarka badając dziecko zwracała się tylko do dziecka, do rodziców nie mówiła NIC, bywali i tacy (nie wiem czy nie myślący czy tak przerażeni) którzy o nic nie pytali, ja pytałam o wszystko a ona nie zawsze odpowiadała a jak już tooratorskim tonem oschle i bardzo zwięźle

Gość Asik....
jaki był ten twoj przypade3k.

Gość czasemchora
ps pisałam wyżej z wykrzyknikami że"ucho było zdrowe" bo chodziło o to że lekarka wtedy nie zaglądając do tego ucha zadecydowała ze bierzemy antybiotyk jeszcze minimum 3 dni- bo na pewno jest chore- no a było zdrowe i nie brał ani dnia d łużej antybiotyków- tylko dzięki mnie- a kto wie może było zdrowe jeszcze wcześniej-

Gość czasemchora
jedno jedyne dziecko było tam samo tzn bez matki- najpierw też ją potempiałam, ale jak trafiło do mnie na sale- zmieniłam zdanie-matka je odwiedzała(co dzień po kilka godzin), a w domu zostawiała w tym czasie czworo dzieci w wieku od 2do 8 lat(w szpitalu był jej miesięczny synek), to dziecko było traktowane przez personel szpitala gorzej niz pies.... brak mi słów by opisać jak go traktowali lekarze i pielęgniarki- o matce- jak ją traktowali wspomne tylko że jak conajmniej dzieciobójczynię

Gość makaa
Lekarze -- to wszystko zalezy od człowieka, ale sytuacja w naszym kraju spowodowała jakiś totalny koszmar. Nikomu nic się niechce , przeciętny lekarz ma pacjenta w dupie bo za takie pieniądze. Mysleć się nikomu nie chce tylko kazdy wola o kase. A chory jeden mniej jeden więcej a co to za różnica zakłady pogrzebowe tez muszą zarabiać ZGROZA. Iak mało jest uczciwych lekarzy !!! A takich rzetelnych z duza wiedzą jak na lekarstwo przeciez im się nic nie opłaca !!

to było u \"dobrego\" ginekologa... gościu wiele tytułów, nagród jakiś.... miałam okropne bóle brzucha przy okresie, byłam u niego 2 razy i dopiero za 3 zauwazyl ze na jajniku mam guza (jak sie póxniej okazalo ten guz rósł tam baaardzo długo i wczesniej go \"nie zauwazył\"). No ale ok, jak w koncu go zobaczyl to nie wyslal mnie na operacje tylko dał.... tabletki!!!! z tym ze w tym przypadku na tabletki było juz nacznie za póxno!!!!............. i tak łykałam te antybiotyki 3 miesiace a guz rósł i rósł. w końcu dostałam przraźliwych bóli brzucha... lezałam tak 2 dni i 2 noce,bo to były sśweita,nic nie jadłam,nawet łyka herbaty sie nie napiłam, uemirałam po prostu, nigdy w zyciu nie wiłam sie tak z bólu a jestem dośc wytrzymała... w koncu zawieziono mnie do lekarza.... jak sie okazalo..wzięli mnie natychmiast na operacje. cudem mnie uratowano, jeszcze kilka godzin i by mnie nie bylo na tym swiecie. dostałam zapalenie otrzewnej.... nie mam jajnika...:( Taki to był lekarz... gdyby od razu skierowal mnie na operacje wycięto by samego guza...jajnik byłby nietkniety.. ;(

Gość makaa
Żebt zrobić tomografie komputerową głoiwy po wypadku chcieli zapisac moją córkę za pół roku ( na NFZ) Do neurologa wizyta za 3 miesiace ale dzień przed wizytą okazało sie ze lekarz jest chory wiec przepisali na wizytę za 2 miesiace, jak tu się leczyć ?? Wchodzę do gabinetu lekarza i slyszę stojac w drzwiach CZEGO. KOleżanka wezwała pogotowie do chorej matki , lekarz stwierdzil , że jak sie ma prawie 80 lat to trzeba sie do trumny szykowac a nie zawracac głowe lekarzom w tym wieku nie ma motywacji do leczenia,

Gość +Aisza+
umarł dziadek..... przyjechalo pogotowie.... nawet NIE SPOJRZAł na iego, nawet nie upewnił sie ze on nie zyje... napisał akt zgonu, nie odezwał sie ani słowem i ..............wyszedł.

Gość makkkukuuuuakuku
Moje dziecko też trafiło na takich lekarzy....w Krakowie- dodam

Gość gtrrgf
a mi zdjeto gips z reki a mialam nie do konca zrosnieta kosc lekarz na to powiedzial: zrosnie sie, spokojnie teraz czeka mnie operacja