Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka 16-latki

PROBLEM

Polecane posty

Gość matka 16-latki

Hej, mam taki problem , moja córka ma 16 lat, ale ma tzw. "koślawość kolan" co na to poradzic zeby miała w miare normalne proste nogi??? Pozdrawiam

Gość matka 16-latki
ej nic nikt nie wie??? Pozdrawiam

Gość partyzantka z lotu
moja córeczka ma skończone 7 lat (jest w 1-wszej klasie) i też ma cos takiego, chodzi w szkole na "korekcyjne"

Gość matka 16-latki
a możesz napisac co ona tam za ćwiczenia wykonuje??? Pozdrawiam

Gość matka 16-latki
prosze pomózcie Pozdrawiam

Gość ja tez mam
wiąże się to z tym,że mam równiez płaskostopie. Pewnie twoja córka ma płaskostopie i przez to nabawiła się koślawości kolan. Ja dowiedziałam się przez badanie komputerowe postawy.Ale jak się na mnie patrzy to nic nie widać!!... A co zrobić? Zgłosić się do lekarza,rehabilitanta.Są specjalne osrodki zdrowia zajmujące się wadami postawy.Dadzą jej zestaw ćwiczeń. I tyle.

Gość ja tez mam
przy wadach postawy zalecają tez basen-->pływanie :)

Gość matka 16-latki
tylko u mojej córki to widac, jak ma skrzywione kolana jak stoi, ale dzieki. Pozdrawiam

Gość Uśmiech LOSU
Ja bym radził pić 3 szklanki dziennie (rano w poudnie wieczorem) soku z marchwii, robionego w sokowirówce. Ma dużo wapnia i nogi wrócą do swojego poprzedniego stanu ale trzeba cierpliwości.

Gość matka 16-latki
jaja sobie robisz, ja sie pytam powaznie, sok z marchwii duzo wapnia? raczej mleko, i się pisze POŁUDNIE analfabeto! Pozdr.

Trzeba było o to zadbać jak miała 4 lata i kształtowały się układ kostny...

Gość gbcvbcb
jejku kobieto z takimi rezeczami chodzi sie do lwekarza jak dziecko jest male... mojej siostry dziecko mialo powyginane nózki jak sie urodzilo... 3 razy w tygodniu jezdzila na rehabilitacje... dodam ze bezplatne... i cwiczyla z nim w domu po tym jak lekazr powiedzial jak... nawet nie widac ze kiedykolwiek cos mu bylo... biega i wariuje jak kazde dziecko...

Gość Kasia_St
Koniecznie ćwiczenia korekcyjne pomagające wzmocnić stopę oraz wkładki. Dziecko jest w takim wieku, ze koślawość, płaskostopie itp same sie nie cofną. Będzie wręcz odwrotnie. Spróbuj kupic wkładki unoszące sklepienie podłużne i prawdopodobnie poprzeczne. Sa np. dostępne takie wkładki Memo - pomarańczowe. Ale najlepiej skorzystaj z porady specjalisty. Wkładki ortopedyczne znajdziesz na stronie www.memoinfo.pl oraz www.inflexinfo.pl Wkładki Inflex to fajne, w przystępnej cenie wkładki, które po włożeniu do odpowiedniego obuwia będę korygowały stopy. Na stronie ww.memoinfo.pl znajdziesz też zestaw ćwiczeń.Pozdrawiam