Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rahida

Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego

Polecane posty

Gość rahida

po przeczytaniu tego psalmu, lecialy mi zly... a slyszlam go jus tyle razy

Gość ja też go lubię

Gość rahida
a znacie cos podobnego?

Gość rahida
fajnie ze podano linka, ale za duzo tego jest zeby cos wybrac, ja pytam o konkrety

Gość ogif
yyyyy... a wie ktoś gdzie znajdę psalm o miłości (na tej stronie go nie ma a w wyszukiwarce wyrzuca mi tylko jakieś artystyczne przeróbki)

Gość A ja uwielbiam
Pan Bog tak umilowal swiat ze syna swego jedynego dal aby kazdy kto w niego wierzy nie zginal ale zycie wieczne mial.

Gość rahida
no w sumie o milosci tez by bylo milo poczytac, reflektuje :) ma ktos pod reka?

Gość czipsuś
A ja znam trochę inne tłumaczenie: Pan mym Pasterzem niczego mi nie braknie pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach Ło!

Gość ogif
dzięki za link "1. Choćbym mówił językami ludzkimi i anielskimi, a miłości bym nie miał, stałem się jako miedź brząkająca albo cymbał brzmiący. 2. I choćbym miał proroctwo i wiedziałbym wszystkie tajemnice i wszelką umiejętność, i choćbym miał wszystką wiarę, tak, żebym góry przenosił, a miłości bym nie miał, nicem nie jest." szukałam tych słów bo w moim przypadku okazały się zdumiewająco prawdziwe

Gość rahida
piekne piekne, ale nie podoba mi sie ten psalm o Polsce, ale tylko z tego wzgledu ze o to nie proszono. Bez patriotyzmow tutaj prosze

Gość desiderata
to nie psalm ale piekny ponadczasowy tekst: Krocz spokojnie wśród zgiełku i pospiechu, pamietaj jaki spokój moze być w ciszy. Tak dalece jak to mozliwe nie wyrzekając się siebie bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Wystarczy wpisać w wyszukiwarke a wiele sie znajdzie na temat Desideraty

Gość AsiaNiebieska
Wszystko mogę w Tym, Który mnie umacnia.

Albowiem jeden jest Bóg,jeden tez posrednik miedzy Bogiem a ludzmi,człowiek Jezus Chrystus. Który siebie samego złożył jako okup za wszystkich... PIERWSZY LIST śW.PAWłA DO TYMOTEUSZA Nam wiara bardzo pomaga:) I wszystko cokolwiek czynicie w słowie lub w uczynku, wszystko czyńcie w imieniu Pana Jezusa, dziekujac przez niego Bogu Ojcu. LIST śW.PAWłA DO KOLOSAN

Gość Rahida

Gość Rahida
Kieyds spiewalam piosenke poetycka i w repertuarze byla wlasnie dezyderata... super ze mi o niej przypomnialas :) dziekoweczka

Dziewczyny-apropos psalu o miłosci-ja kiedyś za pokutę dostałam własnie przeczytanie tego psalmu(była to Wigilia),ale zamiast słowa miłosć musiałam wypowiadać swoje imię-popłakałam sie

Gość provocatorka
To wszystko słabe w porównaniu z psalmami Piotrusia Rubika:*

ehhh madre slowa tam są zawarte....niestety ponownie utracilam wiare,ze bedzie dobrze ze mną itd..poddalam sie,dalam sie przez innych ot tak pozbaść....

Kochana-ja myslę,że najważniejsze słowa są w pismie swiętym-a Piotr rubik je odtwarza(oczywiscie nie dosłownie)

Księga Madrości Syracha, to kopalnia doskonałych tekstów.Lubie czytac Pismo swięte, bardziej nawet stary testament wino i kobiety wykoleja madrych:P:P i mój ulubiony jesli dmuchac bedziesz na iskrę -zapłonie, a jesli spluniesz na nia-zagasnie.A jedno i drugie pochodzi z ust Twoich (z pamieci, pewnie niedokładnie zacytowałam)

tez lubie stary testament.Może dlatego też,że lubie kulturę zydowską!

gdyby pan był moim pasterzem daleko bym nie zaszła :O

Gość a ja jak przeczytała to to
pociekła mi sraczka:o

Gość rozbojowko
a wiecie gdzie mogę znaleźć nagranie z "czarna madonno" ? śpiewane, nie same słowa....