Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aska27

CZY JAK PIJE CODZIEN PO 2-3PIWA,TO JUZ ALKOHOLIZM?/

Polecane posty

Gość aska27

Gość nawet jak to będzie
jedno piwo ale codziennie, przez długi okres czasu. Tym się właśnie różni alkoholik od pijaka, pijak pije jak np ma kasę, alkoholik codziennie nie koniecznie dużo

Gość fiiiiiiiitttttttt
hmm mój też pije 2 - 3 piwa dziennie. Nie mieszkamy razem, gdybyśmy mieszkali to pewnie miałabym coś przeciwko temu. Ale mój się nigdy nie upija. Sama nie wiem

Gość aska27
PIJE DZIENNIE 3-3 PIWKA,NIE UPIJA,M SIE TYLKO PODCHMIELAM ALE NIE MOGE OBOJETNIE PRZEJSC PRZY NOCNYM ZAWSZE ZAJDE I KUPIE SOBIE NAWET ZEBY SIE DOJEBAC PO IMPREZIE, A TAK TO WSZYSTKO ROBIE TAK JAK TRZEBA CZYLI,CHODZE DO ROBOTY, LADNIE WYGLADAM I PACHNE CZY TO JUZ ALJKOHOLIZM??

Gość Kukux
Tak.

Gość to juz jest alkoholizm

Gość nawet jak to będzie
to tak, ale jeżeli jesteś jeszcze w stanie to postaraj się sama nad tym zapanować. W przeciwnym razie zgłoś się do poradni, póki nie jest za późno. Szkoda życia dziewczyno

Gość BOGATA 200ZL
dziewczyno jaka ty musisz byc juz zniszczona ,cere masz trądzikowa na bank

Gość aska27
bO W SUMIE NIC TAKIEGO W TYM NIE WIDZE ZLEGO ALE MARTWI MNMIE CO DALEJ MOZE BYC........???LUBIE PIWKO CO ZROBIC/?/MAM STRESY WIECZNIE WPAdam pozno do chaty i luzuje sie tym i dzieki temu zasypiam bo tak to prochy szlyyyyyyyy,oj i tak zle i tak nuie dobrze

Gość nawet jak to będzie
Skoro już wiesz że i tak nie dobrze, zapanuj nad tym. Potem, będzie tylko gorzej :(

Gość aska27
bogata!!!!!!!!! wlasnie zle nie wygladam spoko :) tak mi mowia, nic po mnie nie widac!a po tobie tak??

Gość tak to alkoholizm
niestey :o To, ze pracujesz i pachniesz to nic nie znaczy.

Gość BOGATA 200ZL
heheh ja wcale nie pijam alkoholu a piwa nie cierpie juz jeśli juz to ajerkoniak czasem,papierosow tez nie pije ,moj codzienny alkohol to pol litra tlustego mnleka wiec moja droga twoja cera napewno nie umywa sie do mojej:p

Gość BOGATA 200ZL
papierosow nie pale mialo byc

Gość trochhjk
kochana , niestety tak. Najważniejsze ze powoli zaczynasz kumas ze cos nie tak. Choc bedzie ci ciezko sie do tego przyznac przed sama sobą. Alkocholik ma bowiem własny system obronny, który dłuuugo funkcjonuje (przecież nie zawalam roboty, nie smierdzi ode mnie). Ale pamietaj że siłą jest to że zaczynasz dostrzegac ze jest cos nie tak. Powiedz masz faceta? mieszkasz sama? jaka masz prace?

Gość nawet jak to będzie
nie wiem na ile jest ważne, jaką masz racę i czy mieszkasz sama, ale wiem że jeżeli taki stań codziennego picia trwa już długo, to pora abyś podjęła jedną z najważniejszych życiowych decyzji. Nie zwlekaj z tym do jutra.

Gość A ja Cię rozumiem ... ...
ja piję codizennie 1 piwo, albo drinka jakiegoś.. dla przjemności, żeby lepiej się spało.. i nie uważam się za alkoholiczkę. W Hiszpanii jak bylam to butelka wina na 2 osoby codziennie to standard, więc czy 1 , 2 piwa to coś zlego? taka nasz tradycja. Gdybym mieszkała w Hiszpanii na pewno miałabym w sobie 1 wino dziennie, bo do lunchu ze 2 lampki się wypija i wieczorkiem ze 2 co już się robi prawie butelka. Ale nie upijam się i jak nie mam ochoty to nie piję.

Alkoholikiem jest ten, kto MUSI pić codziennie, nawet naparstek, ale bez alkoholu nie może istnieć. I tak pięknie się wszyscy tłumaczą, że \" w kadej chwili mogą przestać\". Guzik. Nie mogą wcale.

Gość absintheee
i ja se toze pije,raz piveczko a raz vinko czervone(bo dobre na serce i krew oraz wiele innych),i tak jak ktos wyzej wspomnial hiszpanie pija codziennie winko,francuzi takze i wlosi bo u nich to norma.nie uwazam sie bynajmniej za alkoholiczke,bo wiem ze moge se odmowic.:D

Gość kuchnia makrobiotyczna
Aska to juz psychiczne uzaleznienie, mozna latwo sprawdzic- sprobuj nie pic przez miesiac i zobaczysz jak sie z tym poczujesz wymysl sobie inne sposoby relaksowania sie- cwiczenia, joga, sesje oddechowe, ziola uspokajajace, relaksacje, ksiazka itp sposobow jest cala masa nie porownujmy sie do innych, to tylko takie usprawiedliwienie ze gdzies tam pija to ja tez moge i nie jestem alkoholikiem - to dziecinne predzej czy pozniej Asiu Twoja skora zacznie sie szybko starzec- alkohol uszjkadza watrobe i wysusza, poza tym to czysty cukier- powoduje zamieszanie w organizmie.. to ze teraz ladnie wygladasz to nie ma nic do rzeczy... no zycze pozbycia sie tego niemadrego przyzwyczajenia i mam nadzieje ze zmotywowalam Cie:D