Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz wiem

o tym mówią na kursie przedmałżeńskim

Polecane posty

Gość kurs przedm.
MaNoJa- a u nas co innego mówili- możesz się kochać z małżonkiem nawet jak nie chcecie mieć jeszcze dzieci; co więcej- powinniście uprawiać seks- ale nie możecie korzystać z zadnych metod antykoncepcji (macie być "otwarci na życie")...można korzystać tylko z NPR.

jak usłyszycie podobne bzdety na kursie przedmałżeńskim, że \"sex tyle razy ile chcecie dzieci\", to odeślijcie księdza do lektury \"Miłość i odpowiedzialność\" autorstwa Ojca Świętego Jana Pawła II. Ale mi to pachnie antyklerykalną podpuchą, bo Ojciec Święty wydał jasne dyrektywy na ten temat i wszyscy księża mają obowiązek się ich trzymać :P Ja polecam nauki weekendowe, tylko pilnujcie sobie \"obsady\". Warto, żeby był tam psycholog - u nas były głównie warsztaty na temat komunikacji, negocjacji, oraz dużo o tym, dlaczego facet nie może sobie jeździć po pracy na obiadek i "wyżalanie się" do mamusi, kiedy w domu czeka na niego żona ;)

Gość wikusia 334
dla tej która chce kupic kurs.

Gość wikusia 334
ksiąz bynajmniej u mnie jeszcze mówił, ,że kobieta i mężczyzna powinnie siebie dawac i razem brać. Czyli nie tylko jak chce się dzieci.

Gość imtym
super topik

Gość wg mnie slaboscia kursow
jest to,ze sa takie same dla wszytkich. A ludzi sa rozni ,czesto lepiej wyksztalceni od prowadzacego.poza tym maja rozne doswiadczenia zyciowe.To co dla niektorych jest oczywiste, inni slysza pierwszy raz w zyciu.I jest tak, jaby w podtawowce prowadzic wyklad akademicki, albo na uniwersytecie ppogadanke przeznaczona dla pirwszolklasisow. Ludzi nie da sie wsadzic do jednego worka.

Gość popieram to co pisze
ciekawy temat.

Gość zajrzyj tam i tu
i ja

Gość hero
czy mozecie polecic mi jakis kościol w Warszawie gdzie organizuja weekendowe kursy? Ja pracuje wieczorami w tygodniu i nie moge chodzic na takie godzinne spotkania co tydzien. Dzwonilam do Pallotynow, ktorzy robią jednodniowy kurs, ale do wrzesnia wszystko zajęte- szok. A mówią że młodzi ludzie ślubow nie biora:)

Nie wiem czy w Warszawie znajdziesz jeszcze jakiś wolny termin weekendowych nauk przedmałżeńskich. Możesz się wybrać do innego miasta, w którym sa jeszcze wolne terminy, z noclegami nie ma problemów, zazwyczaj wliczone są w cenę nauk. Oto link stronki, na której podane są jeszcze wolne terminy nauk weekenowych:http://www.spotkaniamalzenskie.pl/wieczory.html#terminy

Gość dzidziuś czy ślub
własnie tego topika szukałam

Gość dziewice są
ty chyba mylisz kurs przedmałzeński z poradnią. W poradni faktycznie mówią o NPR, ale ja nie mam nic przeciwko tej metodzie. jestem katolikiem , stosuja ją bo taka jest moja wiara. Zawsze można przejśc na inną wiare jak nie pasują ci zasady tej wiary. Czy tobie zalezy tylko na białej sukni i dlatego trzymasz sie kurczowo wiary której nie chcesz miec i z która się nie zgadzasz?

Gość sistersunka
naprawde?:)

Gość sistersunka
ahaaaaaa :O

Gość ciekawa suczka
takie kursy sa naprawde ciekawe.