Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berta bez zeba

stawianie sie macicy- bezbolesne skurcze - 25 tc

Polecane posty

Gość berta bez zeba

Jestem bardzo szcupla osoba, niedawno trafilam do szpitala (2 razy w ciagu 2 tygodni) z zagrozeniem porodem przedwczesnym.. Moja macica kilka razy dziennie robi sie twarda jak kamien i zmieniejsza 2krotnie... Nie czuje przy tym bolu.. tylko bardzo duzy dyskomfort..jest mi niewygodnie i ciezko mi sie wtedy poruszac.. W szpitalu nafaszerowano mnie lekami( 3x ndziennie nospa forte, kroplowki z magnezu, kaprogest, luteina).. niewiele to pomoglo.. lekarze mowie ze poki co z szyjka nie jest zle.. nie znaja przyczyny twradnienia brzucha:( martwie sie... brzuch twardnieje nadal kilka razy dziennie... nie sa to skurcze regularne... on stwardnieje i tak trzyma ok godziny... staram sie lezec... bardzo sie martwie macie jakies doswiadczenie z tym zwiazane??

Gość elinova
Witam!! Ja też od ok. 25 tyg. miałam bezbolesne skurcze, czyli stawiała się macica. I racja, że grozi to przedwczesnym porodem. Tyle, że mi od tego momentu lekarz przepisał lek na podtrzymanie Fenoterol i dodatkowo Isoptin. Leki przestałam brać tydzień przed porodem. Sądzę nawet, że odstawienie leków przyspieszyło mój poród, bo urodziłam w 38 tyg. Pozdrawiam

Gość bertabez zeba
ja sie wlasnie dziwie ze mi tego nie podali:( a mialas rozwarcie?? albo b krotka szyjke??

mnie twardnieje od 16 tyg. dostałam fenoterol pól tabletki co 5 godzin i nospę rano i wieczorem i aspargin - troche się uspokoiło teraz jestem w 20 tyg. - ponos nie am rozwarcia i nic mi się nie skraca - oczywiście schizuję, leki troche pomogły ale ja mam bliźniaki i ponoć to całkiem naturalna reakcja macicy na podwójna ekipę. nie kazano mi leżeć.

Ja też miałam przedwczesne skurcze, ale od ok 30 tc. Dostałam Fenoterol 3xdziennie + Isoptin. Odstawiłam w 36 tyg, Mikołaj urodził się w 3 dni przed terminem). Skurcze miałam dość regularne, przy ty, rozwarcie na palec i znacznie skróconą szyjkę macicy. Ale wydaje mi się, że chyba przez te wcześniejsze skurcze miałam szybki poród. A! I jeszcze jedno, jak masz tendencję do twardnień macicy to nie masuj brzuszka, unikaj ciepłych kąpieli.