Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie warto nie pomaga

jak robicie schabowe

Polecane posty

Gość nie warto nie pomaga

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szybko
:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kupuje shcab albo piersi z kurczaka (wole to drugie) rozbijam na placki płaskie, maczam w mące, jajku, bułce tartej, na patelnie,na smalec(jezu tylko nie na olej,fuu)i smaże az beda miekkie :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zanim zapanieruje mięso. To rozbite już nacieram czosnkiem mocze w mleku tak okolo godziny. Potem wyciagam sole pieprze i panieruje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość papier melodia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie za 100pun
a co daje to mleko?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Takie zwykłe to - doprawiam do smaku z każdej strony ,potem jajko+mąka+bułka tarta. A w innej wersi to -do bułki tartej dodaje migdały lub sezam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja posypuje przed panierowaniem przyprawa do gyrosa Kamis i wkladam do lodowki na 2- 4 h i potem jajko i bulka (bez mąki) i smaze na wytloczynach z oliwekale po ktoryms tam tloczeniu :) choc i tak za miesem nie przepadam :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokdcd
kotlety namoczone w mleku są bardziej kruche i w ogóle smaczniejsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja przed panierowaniem kotlety solę i pieprzę, przekładam cebulką pokr. w plasterki i pozostawiam na 2 godz w lódowce :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gorące serce
Kotlet, płókam , solę pieprze, nacieram kawałeczkami czosnku(tylko nie ten kupny w proszku tylko sami rozgniećmy ząbek) potem 3 talerze mąka jajo(pieprz, sół, musztarda) + ser żółty(w drobniutką kosteczkę) bułka tarta panierować, na olej, pod koniec smażenia trochę masła Te kotlety uwielbiają w szczególnośći mężczyźni (najlepiej schab z kością) jeżeli nie przesolisz lub nie dosolisza wszystko dasz na 'oko' w odpowiednich proporcjach ukochany wycałuje ci rączki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cała moja rodzinka lubi, jak są cieniutkie i chrupiące. Dlatego mocno rozbijam i usuwam tłuste brzegi. Przyprawy, jajeczko rozbełtane, mąka i bułeczka.... Mniamsi :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×