Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona bliskością

bycie razem a krępująca choroba

Polecane posty

mam zespół jelita wrażliwego, dla tych którzy nie wiedzą jest to strasznie krępująca choroba- ciągłe burczenie i rewolucje w brzuchu :-( Poznałam ostatnio wspaniałego chłopaka, coraz więcej czasu spędzamy razem. Nie mówiłam mu o mojej przypadłości i nie zamierzam. Staram się odsunąć myśli o kompromitacji, ale czasem gdy leże w łóżku wieczorem i słysze odgłosy z mojego brzucha to myśle o Nim, o tym że nigdy nie pozwole Mu koło mnie zasnąć :-(

Gość przypadkowa dziewczynaa
Takimi rzeczami to sie w ogóle nie przejmuj.

Kochana jeśli on Cię pokocha to takimi rzeczami nie będzie sie przejmował ;) powiedz mu o tym w formie żartu niech wie jaką może mieć oryginalną dziewczynę :D

nie umiałabym :-( i nie chodzi o Niego, bo jestem przekonana, że zrozumiałby i zaakceptował, ale o mnie. Dla mnie ta choroba i przyznanie się do niej to jakaś życiowa porażka. Nawet sobie nie wyobrażacie ile wstydu się przez nią najadłam :-(

No tak. Jeśli burczenie w brzuchu jest dla Ciebie takim strasznym problemem to co będzie jak zachorujesz na poważną chorobę? Też nie pokażesz mu się zasmarkana , prychająca czy z tłustymi włosami bo nie miałaś siły ich umyć. Dziewczyno jak zamierzasz żyć ?

Gość kalermo
Jak nie urok to sraczka .Ehhh..zyccie.

zasypianie razem podałam jako przykład- jakieś dziwne odgłosy mogą mi się przydarzyć też w innych okolicznościach :-( a jeśli chodzi o to spanie.. Kiedyś jak zostałam u niego na noc, siedziałam w łazience tak długo aż zasnął i dopiero wtedy się położyłam obok :-o Brzydze się tej choroby, brzydze się sama siebie.. To jest dolegliwość która wiąże sie z psychiką, nakręcam sama siebie i panicznie boje się że ktoś na kimś mi zależy dowie sie co mi jest.. Na samą myśl robi mi się słabo :-(

nie pamiętam, ale mam znaczną niedowagę, napewno poniżej 18

Gość to nie ma znaczenia
mój mąż ma astmę. Wstydzisz się burczenia w brzuchu a widziałas kiedyś duszącego się czlowieka ? Kogoś kto nagle zaczyna tak kasłac że rzęzi, prawie wymiotuje, ślini się , wytrzeszcza oczy i w końcu tylko świszczy bo już nie może wciągnąć ani wypuścić powietrza? A potem po ataku przez kilka godzin leży bo nie ma siły ruszyc reką ani nogą - jak po maratonie. A jak jestes alergikiem uczulonym na ... wszystko na co miałas robione testy to mimo odczulania i regularnego przyjmowania leków nigdy nie wiesz kiedy znów cię to dopadnie. Też wstydził się powioedzieć. Aż dostał przy mnie atatku. A ja nie wiedziałam co robić bo nie wiedziałam co się dzieje. Myslisz, ze przestałam go kochac? Nie, dostał za swoje, ze mi wczesniej nie powioedział. Głowa do góry.

Ech, to juz wiem, co mi dolega, moj brzuch ciagle wydaje jakies odglosy, ale zawsze mamy z tego polewke, jak sie kogos dobrze zna to nie ma spraw wstydliwych.

Gość he hehe
Mnie tez czesto burczy,bulgocze,nie wiedzialam,ze o zespol jelita drazliwego...Nazwa gorsza od samych obiawow... Kompletnie sie tym nie przejmuje :)

Gość gdfgd
idz sie zbadaj, moze masz wrzody czy cos ? ja mam zapalenie dwunastnicy i ciagle mi jezdzilo po brzuchu, a teraz odkad biore leki mam luz. IDZ SIE ZBADAJ.

Gość ghjkhgkkgkg
przerażona bliskością czesc Slonko rozumiem Cie moglabym powiedziec ze mam podobnie, zawsze jak sie denerwuje to mi tak strasznie burczy ze szok mam na mysli np systacje w szkole, na studiach jak pisalismy jakies zaliczenie itd, a mi burczało w brzuchu na potege pozniej sie wzielam na sposob i zawsze przed egzaminem jadłam, wszyscy wlepiali oczy w zeszyty a ja z kanapką hahah pomagało tak samo przed kosciołem itd

Gość ghjkhgkkgkg
tzn przed kosciolem sie nie denerwowalam tylko wiedzialam ze tam jest raczej cicho a moj brzuszek tez zawsze w takich sytuacjach sie odzywał

Gość insomnia20
osoby ktore nie przezyly tego nie ch sie lepiej nie wypowiadaja. Nie powiedzialabym ze to nic takiego. sama mam zespol jelita,, od wielu lat i nie zdajecie sobie nawet z tego sprawy jak to moze zatruc zycie. Przykladowa sytuacja. Siedze sobie w liceum na lekcji, cisza totalna, i nagle przerazliwe burcxzenie w brzuchu przypominajace nie wiadomo co i wzrok ludzi na sobie :o no wezie postawcie sie w takiej sytuacji. Dla mnie to po prostu koszmar i jest to jak bledne kolo. U mnie spowodowane to jest przez stres i wywolywane tak samo.

Gość insomnia20
porownywanie tego do innych chorob uwazam nie na miekjscu a jezli juz takie porownanie padlo to powiem z reka na sercu ze bym wolala miec inna chorobe nawet laczaca sie z bolem, bo na to sa leki, poza tym nie najdalabym sie tyle wstydu//. A na nadwrazliwe jelita nie ma i wiem ze do konca zycie to bedzie ze mna bo przyczyny siedza w psychice...

Gość insomnia20
tez mialam swoj sposob na to. bedac w liceum mialaqm zasade ze jem tylko do godz 17, moj posilek skladal sie zazwyczaj z 3 kanapek z serem o jedzeniu jakis ciezkostrawnych potraw moglam zapomniec. Skutkowalo to zazwyczaj i zauwazylam ze mniej mi burczy w brzuchu. Skutek mojej "diety" byl taki ze przy 176 zm wazylam 53 kg. Niech mi nikt nie gada ze to byly jakies objawy anoreksji, nigdy w zyciu. Lazilam glodna cale dnie , w szkole tez nic nie jadlam do czasu powrotu do domu. Rzeczywiscie moze to wyolbrzymianie dla innych ale dla mnie to byl duzy problem

Gość ja ostatnio lezalem
obok partnerki i zaczelo mi tak przerazliwie burczec, nie moglem tego opanowac i zostalo mi tylko miec nadzieje ze nie slyszy. No coz - mylilem sie :P na szczescie uznala ze to zabawne :P

Gość insomnia20
no wiesz kazdemu od czasu do czasu sie zdarza, ale sobie pomysl jakbys mial tak codziennie i nie tlytko w kontaktach z osobami ktore znasz

Gość ja ostatnio lezalem
doskonale was rozumiem bo burczalo mi chyba przez godzine a juz mialem tego serdecznie dosyc :D🖐️ ... no i to chyba wlasnie kwestia zrozumienia ;)

Gość insomnia20
gorzej jak siedzisz na sali wykladowej z 30 osobami , tam raczej zrozumienia nie znajdziesz :o

Gość a ja........
jestem w ciąży, mam ciągle zgagę i bekam... troche mnie to krępuje ale mój mężczyna uważa, że to zabawne :D a zdarza to mi się naprawdę wszędzie :P grunt to mieć dystans do tego ;) a faceci jak kochają to nie zwracają uwagi na takie "drobnostki' :P