Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiaemail

okropnie rozdwajają mi się paznokcie -

Polecane posty

Gość sylwiaemail

cześć! tak sobie pomyślałam, że może ktoś mi tu coś doradzi. okropnie rozwarstwiają mi się paznokcie. to nie jest tak, że tylko troszkę- one potrafią się zadrzeć nawet do0,5 cm od krawędzi! do niedawna miałam dość niski poziom żelaza, ale od 3 m-cy jest w normie. od września łykam H-Panthoten i biorę komplet innych witamin. dodatkowo wcieram oliwkę z witaminami i wapniem w skórki i płytkę paznokcia oraz stosuję odżywkę Sally hansen - nailgrowth miracle (taka złota). I NIC!!! problem dalej jest. czy ktoś ma podobny problem i może mi coś doradzić? nawet tipserka powiedziała, że na takich lichych paznokciach boi się mi je utwardzić żelem lub fiber glassem.

a może przyczyna nie tkwi w braku zelaza tylko głębiej...może to anemia której nie da się wyleczyć tak po prostu zelazem, może to grzybica paznokci,poważniejszy niedobór wapnia, magnezu, krzemu, zbyt czeste zabiegi na pazokciach, zbyt mała ilość tłuszczy w płytkach....trzeba ustalić przyczyne właściwą a nie brać i robić wszytsko na raz...bo tak możesz ich stan jeszcze pogorszyć.

Mialam identyczna sytuacje - paznokcie zlazily mi warstwami:o Pomoglo lykanie tabletek Silica (zjadlam 2 opakowania, kazde po 100 tabletek), potem Falvit (kolejne 2 opakowania), a zewnetrznie, na paznokcie balsam Herba Studio. Poczytaj o nim np na Wizazu, jest po prostu rewelacyjny. I pomogl masie dziewczyn:)

Gość Moniś18
Miałam dokładnie to samo co mi troszkę urosły zaraz odchodziły warstwy - masakra a teraz mma piekne długie paznokcie. Kup sobie szklany pilnik i w miare czesto piłuj nim paznokcie pamiętajć o tym żeby piłowac je w jedna stronę, zobaczysz po 2 3 tygodnach poprawe

Gość sylwiaemail
Anemii nie mam, bo miałam pod tym kąten robione badania. a magnez i wapń łykam w zestawie witamin. grzybica paznokci to to też nie jest bo byłam u dermatologa.

Gość -a
moze stres. i z chwila jak minie sytucja stresowa problem zniknie. ja mam ten problem zawsze jak jest sesja. styczen/ luty oraz czerwiec moje paznokcie wygladaja strasznie sesja mija, paznikcjie troche podrosna i problem znika