Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ambibi

NORMALNIE SZOK!!!

Polecane posty

Gość ambibi

Mąż mojej koleżanki (lat 31 ona, on 29) zakomunikował jej, że nie chce, żeby mieli dzieci, bo ona będzie tak dzieckiem zaabsorbowana, że nie będzie miała dla iego czasu i nie będzie poświęcać mu wystarczająco uwagi .. Straszne :P Spotkałyście się z takimi lękami u facetów ?:P Mnie się wydaje,że to zwykłe wygodnictwo i egocentryzm.

spokojnie dostanie rozwod koscielny, ja bym to zrobila.

Gość Basser
ciężki przypadek, co za wstetny egoista

Gość Luizka 123
normalnie szok że w to uwierzyła/ś :P jeśli kobieta jest mądra umie faceta przekonać żeby zmienił pogląd na daną sprawę, tak że on nawet nawet nie wie, że to za jej sprawą. Potem mu się wydaje że to on taki mądry albo dojrzał :) ogólnie to jest tylko takie męskie gadanie, potem się to zmienia. Ale na razie chyba nie jest gotowy na ojcostwo :P więc nic na siłę ;)

Gość Luizka 123
czy egoizm, wygodnictwo i egocentryzm....no nie wiem, duże pole do dyskusji się tu otwiera :) po prostu nie wybiega myślami w przyszłość, bo gdyby pociągnąć taką rozmowę dalej (z tym facetem) to pewnie by się okazało że dzieci ogólnie chce mieć (każdy chce mieć jakąś rodzinę, taki już charakter człowieka), tylko że i kobietę która o niego będzie dbała tak jak do tej pory też chce, no i żeby zadbana zawsze była (tak jak do tej pory), dyspozycyjna (też jak do tej pory) itd. itd. Czyli mieć dziecko, ale żeby nic się nie zmieniło w związku, a tak się niestety nie da :( zawsze oddajemy w takiej sytuacji swój czas właśnie dziecku :)

Faceta można zmienić, wpłynąć na zmianę jego decyzji, gorzej jak kobieta nie chce mieć dzieci, bo kobiety w tej kwestii często są nieugięte. Jak koleżanka na to zareagowała? Może ona też nie chce mieć dzieci. Ja nie rozwiodłabym się z facetem, który nie chce mieć dzieci. Rozwiodłabym się gdyby przestał mnie kochać, gdyby mnie zdradzał, ale niechęć do posiadania potomstwa podparta odpowiednimi argumentami, nie jest dla mnie powodem do rozwodu.

Gość amebka
Dlaczego? Może nie chcieć mieć dzieci - ma prawo. Nie rozumiem dlaczego nazywasz to egoizmem - tak samo jak wiele kobiet nie chce mieć dzieci tak samo wielu mężczyzn nie chce mieć dzieci. Byl tu juz taki temat - mezczyzna tez czlowiek:) ja mysle ze w takim wypadku najlepiej sie rozstac - po prostu tego typu rzeczy sa nie do pogodzenia. Na tamtym temacie pisala pisala dziewczyna ktorej facet chcial miec dziecko a ona nie chciala - i trzeba sie bylo rozstac i madrze zrobila, nie ma sensuprzekonywac kogos do czegos na sile, jesli po jakims czasie namawiania nie zmienia zdania - jego prawo, zarowno kobiety jak i mezczyzny:)

Gość amebka
Luizka - da sie zostac atrakcyjna kobieta i zona ale pod jednym warunkiem - ze maz bedzie sie udzuelal zarowno w opiece nad dzieckiem jak i obowiazkach domowych.A bardzo niewielu tak robi - a potem maja pretensje do zon ze sie zanidv\baly - jak im sie zwala wszystko na glowe to nic dziwnego:)