Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pęcherzyki

12 pęcherzyków na jajniku. czym to grozi ??

Polecane posty

Gość pęcherzyki

Ostatnio na USG wyszło, ze mam ok 12 pecherzyków na kazdym jajniku. Do tego od sierpnia zanikły miesiaczki. Czym to grozi.. ????

To może być pco, chociaz nie musi. Gin powinien Ci pomóc przywrócić @. A masz jakies inne dolegliwości ? Trądzik, nadwaga, włoski na twarzy lub piersiach?

poprzedniczka ma rację,to nie może być nic innego jak ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW ,mam to samo...w internecie jest mnóstwo informacji na ten temat,zreszta na KAFETERII również :-) pozdrawiam i zyczę powodzenia

Gość pęcherzyki
No z tego co powiedziałas, to nadwaga. ale..to juz od urodzenia.. :/

Gość zwyczajna ja ja
ja nie wiem...

Gość a wtrace sie
mi ostatnio gin wykryl na jednym jajniku 2 pecherzyki a na drugim bylo ich chyba 8 i powiedzial ze moj jajnik ma charakter policystyczny i ze kiedys moge miec problemy z zajsciem w ciaze

Gość zwyczajna jaa
hmm.. no \TY miałas 10 a ja 24 :/ Jak pytałam gin czy to groźne to powiedział- to tylko torbiele.. :/:/

ja kiedyś miałam na prawym jajniku pare pęcheżyków ale ostatnoi jak byłam na badaniach i okazało się że mam torbiel na lewym jajniku to prawy jajnik był czysty, już bez żadnych pęcheżyków.

Gość Zwyczajna Ja..
dzis dzwonili ze szpitala z wynikami. Mam PCO Lekarz powiedzial że dostanę hormorny i cos tam jeszcze i.. ze jestem w takim wieku (17 l.) ze da sie wszystko wyleczyc i sa wieksze szanse na to niz u starszych Pań. Ale to tylko przez tel :(. musze zgłosic sie na prywatna wizyte i dowiem sie wiecej.. Prócz tego mam za słaba przemiane materii, z tad tyje :( Powiedzcie mi... ile z Was ma ta samo i czy macie dzieci? Jak długo musiałyscie sie starać? Ile z was wyleczyło sie całkowicie z tego ???

Gość a wtrace sie
o kurcze:( wspolczuje. ja jak sie dowiedzialam o swoim jajniku to beczalam caly wieczor:( trzymaj sie dzielnie:)

Gość Zwyczajna Ja
no ja tylko mam nadzieje ze uda mi sie wyzdrowiec :( Tak bardzo lubie dzieci..chciałabym miec min 3 :(

Gość Willamade
No co za bzdury piszecie dziewczynie!Mam PCO od ponad 10 lat i w miedzyczasie urodzilam dwoje zdrowych wspanialych dzieci a od niedawna mysle o trzecim.To nie jest prawda ze PCO rowna sie bezplodnosc!PCO to przede wszystkim klopoty z utrzymaniem prawdidlowej wagi,nadmierne owlosienie lojotokowa skora.U mnie przy kazdym usg jest masa pecherzykow na jajnikach(szczegolnie na prawym).Nawet moj lekarz ich nie liczy jest ich tak duzo.Przed druga ciaza bralam tabletki Yasmine ktore utrzymuja moje jajniki na poziomie.