Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaaaaga

czy ktoś nauczył się jęz ang sam? czy jest to możliwe?

Polecane posty

Gość gaaaaga

tylko nie na poziomie--- my name is tylko gadać normalnie jak w realu

Gość nieeeeee
takkkkkkkkk

Gość nie jest to możliwe
żeby nauczyc sie jezyka trzeba w nim przede wszystkim ROZMAWIAC

Gość laliqueeeeee
ja wlasnie planuje zaczac nauke, moze ktos sie przylaczy? jestem na poziomie komunikowania sie ale ciezko to idzie, mam problemy z gramatyka i male slwnictwo. Moze ktos sdie dolaczy i wspolnie znajdziemy jakies fajne stronki itd? Mysdlalam zeby znalezckogos na gg lub skype z anglii i pogadac piszac i na skpe. Co myslicie?

Ja sie uczyłam i nadal uczę j angielskiego sama. Zaczęłam od książek, których i tak prawie nie rozumiałam a potem,z wiedzą na poziomie właśnie my name is.. przyleciałam do Anglii i życie mnie uczy. Nigdy nie miałam blokady w mówieniu, a to chyba jest jednak podstawowy problem do przełamania. Zasag gramatyki nie znam na pamięc, ale radzę sobie całkiem nieźle od grubo ponad roku

Gość laliqueeeeee
Anna Ewa, a z jakich ksiazek korzystalas? Z ksiazek po angielsku czy po prostu takich do nauki?

Gość POMOZ
Gość MajaMi
Idzie samemu ale słuchowo trzeba się obkuć np oglądając tv angielskie bądź amerykańskie. Osobiście przepisuję krótkie wiadomości bbc i tłumaczę. Gramatyka się przyswaja niestety na podstawie wyczucia a nie zasad. Kiedyś cartoon network było po angielsku tylko i też dzieci łatwo przyswajały język ;)

To był roczny kurs wysyłkowy z EURODIDAKT, wiesz zeszyt jeden na miesiąc, kaseta i prace domowe, których rozwiązanie było w następnym numerze. Tego typu sposoby samokrztałcenia są godne polecenia jeśli jesteś SYSTEMATYCZNA!!!

Gość carwer
A ja podam taki oto sposob.Angielski mialem w szkole ,ale niemieckiego nauczylem sie w ten sposob ,ze wypialem sobie mase zdan i zwrotow w zeszycie .Nastepnie uczylem sie ich na pamiec czytajac to w kolko az do nudzenia i uzyskania pewnego automatyzmu typu polsie zdanie-niemieckie zdanie i odwrotnie.Przez 4 miesiace rozumialem juz fimy niemieckie.Uczylem sie przede wszystkim jezyka potocznego.