Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawuśka

najtrudniejsza decyzja w zyciu

Polecane posty

Gość kawuśka

nie potrafie odejść od męza, byłego, jestem uzależniona od niego choć on krzywdzi mnie, ma inna kobiete, spedza z nią czas, jezdzi do niej, Mówi ze trudno mu wybrac miedzy nia a mną. Bo ja go tez skrzywdzilam do czego sie przyznaję, ale staram sie zeby bylo dobrze, choc ja tez boje sie ze kiedys wroci to co bylo. Twierdzi ze mu zalezy ale jest mu ciezko bo zalezy mu na mnie a boi sie krzywdy, na niej tez mu zalezy wiec moze to ja powinnam podjac decyzje za niego i skonczyc tą paranoje.....:( nie wiem przytlacza mnie ta sytuacja okropnie

Bardzo, bardzo ci współczuję...Chciałabym cię pocieszyć ale nie wiem jak.

Gość kawuśka
brak mi odwagi :( nie wiem czy go kocham czy to tak silne przywiązanie czy tez panicznie boje sie zmian i samotnosci

Gość kawuśka
kiedy jest w domu i gadamy o wszystkim nawet o niej to spoko ale jak tylko wiem ze ona jest z nim bo do pracy do niego jeździ to dostaje szału i zaraz czuje sie jak szmata,

Dlaczego pozwalasz się tak traktować? Z miłości? Jeśli kochasz i wierzysz w ten związek, to walcz o niego. Ale zdecyduj się! Albo odejdziesz, albo zostaniesz przy nim. Ale jeśli zostaniesz, to tylko Ty. Nie pozwól by mąż dzielił czas, uczucia i łózko na dwie kobiety. Albo Ty, albo ona. Innego wyjścia nie widze :(.

Gość kawuśka
moja przyjaciółka też mi radzi "postaw sprawe jasno" a ja znowu dziś pozwoliłam mu do niej pojechać bo mówi, że jak nie pojedzie to będzie koniec a on nie wie czy już jest pewny :) głupia jestem

Gość woląca herbatę
Hmmm, niezłego masz cwaniaczka w domu.... No no. Nie każdy ma możliwość legalnego posiadania dwóch kobiet. Pisze legalnego bo przeciez wiesz o niej, a nawet rozmawiasz z nim na jej temat. Jeszcze tylko brakuje zebyście słodki trójkącik stworzyli :/ Moze zaproponuj mu ze skoro taki niezdecydowany to niech tamta sie do Was przeprowadzi. Pożyje z Wami dwiema i moze wreszcie sie zdecyduje...:/ Żenada....:/Obudź się!

Gość to nie jest takie latwe
odejsc od kogos z kim sie przezylo troche, kogos sie kocha i do kogo sie jest przywiazanym, wierze ci, ze masz problem i to spory, przezywam podobna sytuacje i niewiem kiedy ani tez jak sie to skonczy, czuje sie okropnie i bardzo sie z tym mecze, ale to nie jest tak hop-siuo odejsc iwszystko zostawic

Gość niechciana564
naprawde nie jest latwo tak poportsu odejsc od kogos... nawet jak cie rani... sama tak mam:( potrafi mnie zranic tak mocno ze obcasem w brzuch mniej by bolalo.. a jaednak go kocham i glupia wybaczam

Gość kawuśka
no właśnie- dokładnie tak, robi mi świństwo a jak tylko wróci do domu to sie wkurzam, wyrzuce mu, że mnie to boli i męczy a za pół godziny już się do niego uśmiecham, A może to nie miłość może tylko przywiązanie. Czy kobieta która kocha wybacza tak łatwo? ze poboli chwile i przstanie?? Boje sie z nim być że nic sie nie zmieni i nie chodzi o kobiete bo jestem pewna ze z nią skonczybo to mi obiecał jak tylko bedziemy pewni siebie. Ale jego podejscie "rozsądne" do zycia jest dla mnie nie pojete. A wyglada to tak ze rozsadek kaze mu pracowac na dwa etaty, zeby sie czegos dorobic a dorobil sie kredytow ktore bedzie splacal jeszcze przez 3 lata, wiec dalej na 2 etaty a ja ciagle samotna i tego sie boje bo tak zylam caly ten czas. Ciagle sama, dlatego tez sie rozwiodlam bo mialam dosyc ilez mozna spedzac samotnie wieczory, wszystkie weekendy? Obiecuje ze zmieni prace, ze bedzie wiecej w domu. A ja nie wiem czy jestem naiwna i ślepo wierze ze jednak sie zmieni to wszystko.

Gość Kamilllllllla
Wydaje mi sie ze to przywiazanie. Ja bylam w zwiazku 7 lat i tez to bylo przywiazanie czego wczesniej nie widzialam. Rozchodzilismy sie kilka razy ale zawsze wracalismy i dopiero jak rozeszlismy sie na dobre poznalam mojego obecnego chlopaka. Teraz moge powiedziec ze to jest milosc i dopiero z perspektywy czasu moge powiedziec ze z moim ex to bylo przywiazanie. Przynamniej przez jakies 3 ostatnie lata. Skoncz to ale nie wracaj do niego bo bedzie jeszcze gorzej, nie popelniaj mojego bledu. Teraz jestem bardzo szczesliwa i jak sobie pomysle ze moj chlopak moglby mnie zdradzic to chyba rozpaczalabym dniami i nocami, gdyby zas ex mnie zdradzil pewnie podeszlabym do tego tak jak Ty dlatego widze podobienstwo tej sytuacji. Powodzenia zycze i nie marnuj sobie zycia, masz tylko jedno a lata leca. Nie trac wiecej czasu i nerwow na ten zwiazek bo nie warto.

Gość kawuśka
no właśnie, zdrada powinna bardzo boleć a mnie nie boli ale zazdrości nie potrafie sie pozbyć, najchetniej zwyzywałabym ją od najgorszych tak żeby się poczuła jak dziwka, jak nic nie warta szmata, ktora tylko dupą potrafi faceta zatrzymac przy sobie, rozbijać rodzine itp. Nasze dziecko bardzo ucierpi i tego się boje. Bo bardzo są ze sobą związani, nie chce dziecku świata zniszczyć. Dla dziecka - wiem głupie ale ta mała istotka ma tak wiele do powiedzenia a jednoczesnie nie mowi nic, ze w glebi serduszka chcialaby ze mama z tata zostali razem na zawsze ale czasem smutek w oczkach mowi sam za siebie. To tak strasznie boli. :(

Gość mazak w kubku
przepraszam ze pytam, ale w jaki sposob ty go skrzywdzilas? bo krzywda jest pojeciem wzglednym i to moze on tak twierdzi zeby wzbudzic w tobie poczucie winy i usprawiedliwic swoje postepowanie. przeciez to co on robi jest nieludzkie, jak dlugo wytrzymasz te rozmowy o innej kobiecie zanim zaprowadzi cie to do psychiatry? a jak juz tam trafisz wszystkim bedzie opowiadal ze jest nieszczesliwy bo zyje z wariatka i zacznie sobie poczynac na calego, znam taki przypadek , obserwuje to w moim otoczeniu. ta kobieta juz jest wrakiem i pewnie skonczy sie to samobojstwem a on wtedy dopiero zacznie zyc. zastanow sie nad tym. milosc ma granice, a sama tez musisz wiedziec co dla ciebie wazniejsze- egzystencja z przyzwyczajenia czy zycie. ten czlowiek cie nie kocha, to widac, a co bedzie dalej?

Gość bardzo mi
przykro dziewczyny , kobiety ale nie mogę się z wami zgodzić , owszem jest trudno odejść - wiem bo sama byłam w takiej sytuacji ale to nie jest niemożliwe , wy sie po prostu same przed soba usprawiedliwiacie , szukacie wymówek , powiem chamsko ale taka jest prawda- kobieta która nie pozwala się szanować nigdy tego szacunku nie bedzie miała , wiedzieć że on pojechał do tej drugiej i po półgodzinie się do niego uśmiechać? W imię czego? Miłości ? Sorry ale to jest obraza miłości i kompletne zatracenie samej siebie , jak możecie oczekiwać od mężów szacunku jeśli same pozwalacie się tak upadlać? Ja od swojego męza odeszłam, . było bardzo cięzko nie czarujmy się , mamy dwójkę dzieci , już dorosłych , wtedy były dość małe i ostatnio moja córk powiedziała mi że dobrze zrobiłam , uniknęłam w ten sposób kłótni , wychowoywanai dzieci w niezdrowej atmosferze a tak mają z ojcem dobry kontakt pomyślcie o tym , na czym tak naprawdę wam zależy , na udawaniu przed światem że jesteście takim świetnym , zgodnym małżeństwem czy na waszym szczęsciu i waszej godności

Gość mazak w kubku
zgadzam sie z bardzo mi . to profanacja milosci, to zabijanie kogos na raty,dno dna. uciekaj kobieto, chyba ze on wie, ze jestes tak slaba i bawi sie twoja slaboscia. ten czlowiek i tak odejdzie, tyle tylko, ze moze byc juz wtedy dla ciebie za pozno.

Gość kawuśka
jak go skrzywdziłam? poprosiłam o rozwód bo miałam dosyć tej nudy w związku i samotności, nawet gwoździe sama wbijałam, nie wspomne o innych rzeczach, ktore należa do faceta obowiązków domowych. Poznałam kogoś w tym czasie, co prawda prze internet ale to była moja odskocznia, czułam się wspaniale, w koncu zostałam doceniona i prawdziwie pokochana, ale obsesyjne przywiązanie do byłego nie pozwala mi sie skupić na tym drugim, ciągle go odtrącam bo on jest bardzo daleko i tak naprawde przy nim jestem jeszcze bardziej samotna. Zjednego bagna w drugie. Co ze mną jest nie tak? wszystkiego się boje, nie potrafie podjąc zadnej decyzji, jestem na wszystko na nie. "nie trzeba być muzykalnym, żeby przegrać swoje życie":(

Gość mazak w kubku
moze on ma racje ze jestes beznadziejna. i wie ze bez niego nie dasz sobie rady. sorry, ze tak pisze, ale jak czytam o tym, jak straszny brak szacunku masz do samej siebie i do swojego zycia, to tak mysle, ze na jego miejscu moze robilabym to samo. on po prostu patrzy ile jeszcze moze ci zrobic i ma swietny ubaw.

Gość linkaaaa
odetnij się od obydwu. Ty tak postepujesz jakbyś nie miala przyjaciół i czula się totalnie samotna, nie miala z kim pogadać. Milosc to najokrutniejsze uczucie - nie wiedzialam kiedys co to znaczy a teraz juz wiem. Bo bez milosci nie mozna żyć. Mozesz go kochac ale na odleglosc. Facet co nigdy nie oklamuje kobiety nie dba o jej uczucia - a on o Twoje nie dba. Sam powinien zalatwic z tamta panią swoje sprawy a nie stawiac Cie w tej sytuacji.

Gość kawuśka
to po co płacze razem ze mną kiedy ja płacze mówiąc że mnie krzywdzi, czemu robi smutną minę, czemu mnie przytula i mówi że będzie dobrze? dlaczego twierdzi, że jak chce to mam wyjechać, odejść bo chce żebym była szczęsliwa ale nie wyobraża sobie życia bez nas? Czy to jest gra na moim poczuciu winy?

Gość mazak w kubku
bo jemu tez jest glupio, a to ze tak ci mowi, znaczy ze jest zbyt slaby zeby odejsc i chce zebys to ty zrobila. mezczyzna ktory kocha nigdy by tego kobiecie nie powiedzial, bo balby sie tego rozstania. on chce sie ciebie pozbyc a to jest jedyny sposob, na ktory go stac. jesli chcesz sie dalej oszukiwac, to rob to. masz w koncu jedno zycie, dlaczego by go nie zmarnowac?

Gość kawuśka
bo to prawda ze jestem bardzo samotna, moja przyjaciolka, ktora mieszkala ulice obok wyprowadzila sie do innego miasta i widujemy sie raz w m-cu, kiedys prawie codziennie. Nie mam nikogo od serca, ze wszystkim staram sie radzić sobie sama, moje dziecko tez jest znudzone i to widac, nie umie sie bawic, lezy caly dzien i oglada bajki, nie ma zainteresowan. Wiem ,ze narzekam, że niejedna kobieta ma jeszcze gorzej. Ale gdybym chociaż miała przyjaciól moje życie byłoby ciekawsze. Nawet w pracy jestem totalnie sama, nie mam sie do kogo odezwać. Takie mam smutne życie poprostu. Powinnam sie podpisać pod topikiem "stara maruda znudzona życiem"

Gość linkaaaa
i kiedyś to w Tobie peęknie zobaczysz - nawsadzasz komuś, albo nie wstaniesz ktoregos dnia z lóżka. No,ale przynajmniej masz pracę.

Gość mazak w kubku
i dziwisz sie ze on poszukal innej? to ze twoje dziecko lezy na kanapie i oglada bajki to czyja wina? moze po prostu bierz tylek w garsc i zacznij swiatu dawac to, czego od niego oczekujesz, a wszystko sie zmieni. mowisz, ze nie masz przyjaciol?/ przyjaciele to ludzie, z ktorymi spedza sie czas, ktorym trzeba cos z siebie dac aby dostac cos od nich. jezeli bedziesz szukala wsrod ludzi tak zblazowanych jak ty, to beda oni z toba tak siedziec i narzekac az zestarzejesz sie w 10 minut. najpierw twojw inwencja, zainteresuj ludzi soba, a potem narzekaj.

Gość kawuśka
pewnie masz racje, to ja jestem beznadziejna wiec znalazł inna, która daje na zawołanie. Strzał w 10. Wiedz w czym rzecz, ona pochodzi z bogatego domu, ja z biedy, do tego to wieczne jego dążenie do kasy. Pasi mu to ze ja na wszystko stac, jego problem by sie rozwiazal. Mimo tego ze Ona jest nieatrakcyjna,jak stwierdził. Przy takim samym wzroscie jak ja wazy 20kilo wiecej ode mnie. I fatalnie się ubiera. Jak widać faceci zwracają uwage na wygląd, każe jej sie odchudzać. Więc co go trzyma? dla niego na 1 m-cu stoi kasa i sex

Gość zmywarka
wiec dzialaj a nie pisz tu glupot, wez sie do roboty i pakuj drania!!!

Gość kawuśka
To ja jestem zwyczajnie ślepa i wystraszona. Mam nadzieje ze wkrotce sie obudze. Potrzebuje tylko wsparcia bliskich, ktorego tak bardzo mi brakuje.

polecam ci na strone kobiet molsestowanych psychicznie tam znajdziesz pomoc i rozwiąanie....on toba manipuluje, tyle ci powiem a wejdz tam i zobacz ile nas jest

to nie miłosć to uzaleznienie, uzaleznienie to choroba...... szanuj siebie i uciekaj.....poczytaj ksiązki i prosze cie wejdz na strone

Gość kawuśka
dziękuje, wejde poczytam, strasznie tego tam dużo, a ja ciągle sobie wmawiam, że bedzie dobrze, że sie poukłada, oszukuje sama siebie