Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaa

wczesna ciąża a antybiotyki?

Polecane posty

Gość zaniepokojonaaaa

Poradzcie,jestem 6 tydzien w ciazy,bardzo boli mnie gardło własciwie migdałki.Przypuszcam,ze to może byc angina :( I tu pozostaje chyba niestety leczenie antybiotykowe(w poniedzialek udam sie do lekarza) :( Mieliscie taka stycznosc z antybiotykami w e wczesnej fazie ciazy i czy to nie niesie ze soba jakiegos ryzyka? Bardzo sie martwie i mam dylemat :O

Gość aga1506
Ja byłam miałam zapalenie tchawicy i właśnie wtedy dowiedziałam się o ciaży. Lekarz przepisał mi Rovamycynę......... jest bezpieczna w ciaży, bo dostaje sie ja również jeśli ma sie toxoplasmoze. Jest kilka bezpiecznych antybiotyków jedak słyszałam ze doxycyclina jest nie wskazana(niebezpieczna). Jeśli powiesz ze jesteś w ciąży to napewno da ci coś bezpiecznego.

Gość wanda radzi
na wszystko antybiotyk! wbij sobie do pały, ze tyle samo bedziesz chorowała bez jak i z antybiotykiem a i dziecku mozesz zaszkodzic. mleko z miodem i cytryna i pod kołdre

Ja kiedyś w 7 tygodniu dostałam ampicylinę i mi pomogła. Nie można narażać maluszka, trzeba się szybko wyleczyć, ten antybiotyk wcale nie zaszkodził.

Gość wanda radzi
a ja poroniłam przez antybiotyk! miała bym juz dziecko, ale przez głupie tabletki bez ktorych ja bym przeżyła moje dziecko nie przyszło na świat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej, ja właśnie mam grypę (8tc) byłam u lekarza i nie dal mi antybiotyków, bo nie można. Mam jedynie leczyć się, czytaj męczyć, sokiem z cebuli, czosnkiem i mlekiem z miodem. Ale niestety efektów nie ma, samo przyszło samo będzie musiało iść.

Ludzie, co innego angina a co innego grypa :O Grypa jest wirusowa i nie podaje sie w niej antybiotykow. Angina (szczegolnie ropna) wymaga leczenia antybiotykami, bo nie leczona moze dac powazne powiklania. Idz do lekarza, niech zbada czy to angina czy np. wirusowe zapalenie gardla i krtani (przejdzie bez antybiotykow) i jaki antybiotyk mozna ci podac w ciazy.