Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lii

do studentów

Polecane posty

Gość lii

witam estem tegoroczna maturzystak bede sie starala o dostanie sie na studia w tym roku tylko jest problem wyjezdzam z kraju zraz po maturze i czy rodzice beda mogli za mnie zozyc odanie na studia? jj i wogole to czesne jest bezsesnu np. 400zl nie dostane sie i dupa zbita :(

Gość nieeeeee
bez mamuni ani rusz......nie da rady

Gość lii
czyi osoby powolane przez mnie moga zlozyc doumenty?

Gość nieeeeee
nieeeeee..bo skalda sie osobiscie...no to sa studia a nie podstawowka, chyba ze pojedziesz do dziekanatu i dogadasz sie z jakas wredna pania madralinska ktora pracuje tam to moze cos wskorasz

Gość lii
a droga elektroniczna no nie wiem a da rade hdy przyjade w sierniu zlozy jeszcze dokumenty?

ee tam niby w wiekszosci przypadków jest napisane że trzeba osobiście, ale mysle ze nie bedzie problemów,chyba ze trafisz na jakas wredna babeczke (co w dziekanacie sie nierzadko zdarza:P). Nie wiem czy nie lepiej poprosic jakąś kolezanke mniej wiecej w Twoim wieku - wtedy to pewnie nawet nic nie zauważą.

Gość lii
hmm nie wiem nie wiem, ciezko jest sie dostac na te cale studia?

Gość może ktoś za Ciebie złożyć
podanie tylko jeśli będzie miał pełnomocnictwo

Gość jasne ze tak mozna
szczegolnie jesli jest elektroniczna rejestracja. nikt nie zwraca na to uwagi. wazne zeby dokumenty byly dostarczone, podpisane i dobrze wypelnione. rownie dobrze mozesz zlozyc je sama, przez rodzine, kogos znajomego, alby wyslac poczta.

Heh no trudno powiedziec,zalezy od kierunku, twoich wyników no i często od farta. Ja zdawałam w zeszłym roku,nie dostałam sie ale jestem na wieczorowych na uniwerku - jesli nie dostaniesz sie na dzienne, to radze nie iść na prywatne tylko na państwowe płatne, zaoczne albo wieczorowe (teraz na wiekszości uczelni \"wieczorowe\" są to po prostu dzienne płatne).

Gość jasne ze tak mozna
zy cizko czy nie to to zalezy od kierunku. na te bardziej popularne jak medycyna, prawo, dziennikarstwo jest mnostwo chetnych. ale zawsze zostaja studia platne.

Gość lii
chcilabym isc na weterynarie lub kosmetoogie, a jak to jest z tym wpisowym ze musze je zaplacic ozniej nie ulega zwrotowi tak?

Nie, wpisowego Ci nie zwracają. Poczytaj zresztą jakies zasady rekrutacji na stronie uczelni to wiele Ci sie rozjaśni.

Gość jasne ze tak mozna
sa przypadki, w ktorych mozna pisac podanie o zwrot wpisowego, ale to wszedzie jest inaczej. poczytaj sobie zasady rekrutacji, statystyki ile osob jest na miejsce, ile trzeba bylo miec w ostatnich latach punktow. pozdrawiam i ide uczyc sie na poniedzialkowy egzamin (rekrutacje na studia mam juz za soba od sierpnia tego roku :) )