Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naszkicowana

Drętwienie nóg

Polecane posty

Gość naszkicowana

Nie wiem od czego zacząć. Już od dłuższego czasu dretwieją mi nogi gdy stane w bezruchu. Położe sie nie ruszając nogami nawet gdy nie są nicyzm przykrytę. Gdy siedze przy komputerze. Moje drętwienie ma takjaby dwie fazy. NA początku łapie mnie ostry skurcz nogi robią się zimne i nie moge nimi ruszyć. Po chwili ustępuje i zaczyna sie mrowienie.(strasznie boli ... A gdy już próbuje poruszyć nogami to kaplica.) Wszystko mija po góra dwoch minutach. ALe powtarza się bardzo często. Nie wiem czego to mogą być objawy. Mam już tak od 4-5 lat ale nigdy nie było to takie silne jak ostatnimi czasy. Prosze o pomoc. Gdzie mam się z tym zgłosić. I czy wogóle powinnam zawraca głowe komuś moim problemem?

Gość hhhh
zglos sie do neurologa.Moze potrzebny bedzie tomograf komputerowy.Ale nie martw sie,tak sie czasem moze robic.

Gość kiko12
też mam podobnie, a rano jak się budzę, to mam całe ręce zdrętwiałe, z tego co słyszałam, to przyczyną może być kręgosłup - jego wada albo niedobór magnezu

Gość naszkicowana
dziękuje. Czym może to być objaw czegoś jeszcze>?

Gość hhhh
w ekstremalnych przypadkach stwardnienie rozsiane.Ale ty na pewno tego nie masz.Po prostu pewnie za duzo siedzisz przed kompem:Dalbo wlasnie niedobor magnezu.Moga to byc tez objawy rwy kulszowej-nic groznego,mam ja

Gość naszkicowana
hhh no nic dzięki bardzo Zaczęłam się zastanawiać bo strasznie mnie boli gdy już się zaczyna. A jak jestem w szkole to nie moge chodzić przez tą chwile. Nogi mi sie plączą i cholernie boli. Może znasz coś co by mogło załagodzić to cholerstwo :(

Gość naszkicowana
aha. No nic skuszę się jutro z wizytą u rodzinnego lekarza... Ps. znalazlam w sieci taką informacje..,. Skurcze nóg w czasie chodzenia, drętwienie, mrowienie i słabość odczuwana w nogach nie są objawem starości, ale właśnie oznaką choroby naczyń obwodowych. Choroba ta jest bardzo poważna i polega na tworzeniu się skrzeplin krwi, a na skutek tego blokuje się przepływ krwi w tętnicach do mięśni nóg. Nie leczona choroba naczyń obwodowych grozi nawet amputacją chorej kończyny. Warto więc zawczasu zbadać i leczyć wszelkie niepokojące objawy.

Gość naszkicowana
:(

Gość pigułki
moja koleżanka miała drętwienie nóg od pigułek antykoncepcyjnych, druga od pigułek dostała żylaki

Gość klapouszekkkk
nie martw się na zapas i mykaj do lekarza wtedy będzie wszystko jasne:) :)

to co przytoczylas dotyczy raczej starszych osob z zaburzeniami krazenia a nie w mlodym wieku napewno nie zaszkodzi pobrac magnezu z witB6 tez pomaga ,poza tym sa to najczesciej objawy od kregoslupa ,za malo ruchu,wczesne objawy zylakow z tym ze pojawiaja sie tez bole nog i obrzeki ,tak jak ktos pisal od pigulek antykonc. tez moga byc klopoty z zakrzepica i podobne objawy stwardnienie r\\ozsiane tez daje podobne ale i ma inne objawy charakterystyczne wiec to nie to tak czy inaczej skonsultuj sie z lekarzem

Gość naszkicowana
Ja nie zażywam pigułek anty. Jutro ide po skierowanie do neurologa. Aj podobno takie kolejki że szok. Dzisiaj nogi zdrętwiały mi 6 raz. Tak że nie mogłam się kompletnie ruszyć. Straszny ból. :(

Gość naszkicowana
;(

Gość idź do lekarza

Gość brak w organizmie
magnezu i potasu. przynajmniej u mnie tak bylo.

Gość BUSINESSWOMAN
MOŻE ŻYLAKI DAJĄ ZNAĆ O SOBIE???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Duże prawdopodobieństwo, że masz zaburzenia krążenia obwodowrgo krwi spowodowane prawdopodobnie zmianami miażdżycowymi, ale mogą też być typu neurologicznego. Co do pierwszego to poleciłbym stosować się do wskazówek na poniższej www, co do drugiego, to polecam koniecznie neurologa. Ostrzeżenie: zaniedbanie tego typu choroby może prowadzić do martwicy i amputacji kończyny/kończyn. Powodzenia. Acha, przed pójściem do neurologa, idź do lekarza rodzinnego po skierowanie na wszelkie badania krwi, moczu, może i jeszcze inne typu RTG. Ponieważ sądzę, że jesteś osobą młodą, to higienicznym trybem ( prawidłowe odżywianie, trening rekreacyjny na poziomie potu, higiena w pełnym tego słowa znaczeniu, pozytywne nastawienie psychiczne) życia możesz jeszcze unuiknąć najgorszego.

Gość a mi czasem
a mi dretwieje czasem nos:(co to znaczy

Gość upupup

Gość drętwota mózgu
#a mi czasem a mi dretwieje czasem nos co to znaczy# To znaczy, że Ci niebawem odpadnie, poniał/ła?

Gość a mi czasem
drętwieje "ptaszek", co to znaczy? Czy to dobry omen zwłaszcza w miłości cielesnej?

Gość jak tylko czasem
to znaczy że jesteś stary :P

Gość Moja koleżanka to miała
przez kilka lat brała te magnezy, potasy, witaminy, była nawet u neurologa - wykluczył jakieś schorzenia neurologiczne, któryś lekarz zasugerował jej nawet wizytę u..psychologa, bo wszystkie badania ok, a ona widać jakaś hipochondrczka i wymysla dalej szukała, chodziła od lekarza do lekarza i wiecie co wyszło ?! u niej to drętwienie nóg wzięło się z Boreliozy ! :o

Gość e tam x 3
drętwienie & sztywnienie ptaszka jest korzystne w seksie i wcale nie jest objawem statrości; coś ci się popieprzyło. chyba, że jesteś prawiczką/czkiem i masz pojęcie o starości jak świ*a o tańcach.

Gość naszkicowana
Witajcie , dziękuje wszystkim za komentarze (nawet te nie miłe) Jeżeli to byłoby zwykłe drętwienie to nawet bym tutaj nie napisala. ALe przy tym drętwieniu trace czucie w nogach i strasznie boli. Jestem osobą młodą (19 lat) Byłam u rodiznnnego skierowała mnie na przeswietlenie kręgoslupa(robilam wczoraj) Badanie krwi i moczu. I wizyta u neurologa. Dokladnie tak jak napisał/ała to piesek. Dzisiaj się dowiem czy z moim kręgosłupem wszystko ok. Może będzie dobrze. Dziękuje

Gość naszkicowana
Wyszło iż mam zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa

Gość kurakao
To nie jest powód do niepokoju mogą być tego dwie przyczyny, w gorszym wypadku choroba naczyń obwodowych lób w tym leprzym zastój mięśni spowodowany małą aktywnością ruchową . Objawami są drentwienia mrowienia potocznie mówiąc cierpkość w pozycji stojącej. Co prowadzi po dłuższym czasie do bólu.

Gość KasiaJaniak
Na skurcze i drętwienie polecam Ci Chela Mag B6 też miałam problemy, ale od kiedy biorę te tabletki to wszystko jest ok, nic się nie dzieje, skurcze minęły, a ja śpię spokojnie w nocy

Gość Olcia84
Kasia ma rację... Jak ja żałuje że wcześniej nie przejrzałam internetu przed zakupem preparatów z magnezem. Miałam potworne skurcze w łydkach i drętwienia dłoni. Okazało się, że to niedobór magnezu, ale 2 pierwsze preparaty, które stosowałam kompletnie mi nie pomagały. Znalazłam dopiero później informację, że są różne formy tego magnezu i że chelat jest najlepiej przyswajalny. Kupiłam chela-mag b6 i szybko dolegliwości ustąpiły. Biorę do dzisiaj i ani śladu po skurczach czy drętwieniach. :)