Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolka 18

co zrobić?

Polecane posty

Gość a ogolony kotek ładnie wygląda
właśnie, wszystko zależy od owłosienia. Mi urosły włosy na nogach, całych udach i od okolicy bikini aż do połowy ud ciągną się czarne włosiska, więc wyobraźcie sobie taką małpę! Dlatego zawsze goliłam, chyba już jak miałam 13 lat zaczęłam. Bo co miałam zrobić??? Jeśli chodzi o golenie na łyso całkowicie w miejscach intymnych to niestety nie próbowałam bo podejrzewam że bym się zadrapała gdyby mi te włoski zaczęły odrastać! Ale przycinam systematycznie do 3mm maszynką. Dlaczego? Bo lubię mieć tam krótkie włoski, bo czuję się wtedy zadbana. I nie mówcie mi że jest ze mną coś nie tak, bo znam wiele dziewczyn, które chodzą do kosmetyczki na woskowanie i wyrywają tam włoski co do jednego!!!

Gość oszukaniec
porownujecie goenie cipki do wybory szkoly ? macie chyba cos z glowami!! myslicie ze waszym corka latwo bedzie w szkole, przeciez one przebieraja sie na wufie, chcecie zeby cala szkkola je obgaala? juz nie mowiac o goleniu pach, przeciez loj sie zbiera na wlosach i to smierdzi, tak samo jak podczas okresu, krew sie zbiera na wlosach FUJ

A czy nie uważacie, że to co kobita zrobi ze swoimi włosami , to jest jej prywatna sprawa? Bożesz ty mój, moja mama nigdy, ale to nigdy: 1) nie weszła do łazienki(jak się kąpałam) jak nie zapukała i jak nie otrzymała mojej zgody 2)nie ingerowała w to co robię z moimi włosami. Aż mi się to w głowie nie mieści.

Gość jolaaaa
chyba mnie troche przekonałyscie zwlaszcza a ogolony.....(przepraszam że tak ale nie znam imienia ani rzeczowego pseudonimu) rzeczywiscie dziewczyny króre mają bardzo bujne owłosienie mogą się golić ale jeżeli nie mają jakiegoś szczególnego owłosienia powinny zostawic je w spokoju golenie tylko powoduje w takim przypadku rozrost włosów pozdrawiam

Gość a ogolony kotek ładnie wygląda
w sumie nie wiem czy golenie powoduje że jest ich więcej bo liczba cebulek włosowych jest genetycznie zakodowana i stała. Jedynie mogą wyrastać dwa włoski z jednej cebulki - to tak. No to się cieszę że rozumiecie chociaż to że niektórzy MUSZĄ się podgalać, golić, depilować, epilować i woskować! Dziękuję.

Gość POMOZ
tak,urszulo,mam corke. planuje pojsc z nia na depilacje woskiem,zeby nie zrobila tego samego bledu co ja i nie zaczela golic. jesli bedzie chciala oczywiscie. rowniez na \"brasilian waxing\" czyli depilacje cipki. JESLI BEDZIE CHCIALA. to,ze jest moim dzieckiem nie zmienia faktu,ze bedzie odrebna kobieta. dam jej tyle dobrych rad ile tylko bedzie chciala przyjac,ale na pewno nie bede sie wtracac w tak intymne sprawy! mam zamiar probowac rozmawiac o wszystkim,ale nigdy nie wchodzic z butami w jej sprawy. jedynym wyjatkiem bedzie sprawa antykoncepcji. w jej 11 urodziny zamierzam przemowic do niej mniej wiecej tak: jestes juz nastolatka. niedlugo staniesz sie kobieta.moze za kilka miesiecy a moze dopiero za kilka lat. mozesz mi sie ze wszystkiego zwierzac,ale nie musisz,jesli nie masz ochoty. obiecaj mi tylko jedna rzecz: jesli kiedykolwiek sie zdecydujesz na blizsze kontakty z chlopakiem,daj mi znac,bo trzeba najpierw pojsc do lekarza.\"

Gość mativvv
agais jesteś świetna i tu bardzo cie popieram ja mam 35 lat i niestety gdy miałam naście nikt nie przyszedł do mnie z tymi słowami i w wieku 17 lat zaszłam w ciąże teraz mam dorastającą córke w lipcu 18 i od 15 lat rozmawiamy z sobą jak koleżanki teraz ma chłopaka i z każdym problemem przychodzi do mnie i też powiedziała mi że jeżeli przyjdzie ten czas to najpierw przyjdzie z tym do mnie po rade a jeżeli chodzi o golenie miejsc intymnych to ja jestem za niech każda z tych które mówią nie golić idzie do spa zobaczymy jak sie bedzie czuła z tym swoim gorylem między tymi ogolonymi bo tam niestety nawet meżczyźni sa ogoleni dla estetyki !!!

Gość urszula 40
widze że po moim odejsciu jeszcze sporo osób się wypowiedzialo rzeczą z którą sie nie zgadzam jest to iż osoby które się nie golą są jakieś smierdzące co próbuje sugerować oszukaniec. ja dbam o siebie i niezaobserwowalam jakiegoś łoju na włosach po prostu trzeba się myć i podmywać a nie golić bo to higieny nie zapewni

urszulo,ja nie twierdze,ze jest to kwestia higieny,bo przypuszczam,ze wystarczy czesciej sie podmywac i wszystko jest w porzadku. chodzi o to,ze ty masz prawo sie nie golic,a inni maja sie prawo golic-twoja corka tez. i nie porownuj tego do tatuazu na twarzy,bo wlosy odrosna,a tatuaz nie zniknie, oczywiscie,ze dam corce limit jak chodzi o tatuaze i inne rzeczy tego typu. np. bedzie musiala miec skonczone 16 lat aby zrobic sobie tatuaz na czesciach ciala zakrytych przez ubranie,a 18 na cala reszte.BO MAJAC 18 LAT BEDZIE JUZ PODEJOWALA DECYZJE ZUPELNIE SAMA,chociaz moge jej oczywiscie wyrazic swoje zdanie,ale bez nacisku. mativv-pozdrawiam. przypuszczam,ze latwiej sie to wszystko mowi niz wykonuje-moja corka moze nyc krnabrna,zamknieta w sobie i zadne rozmowy nie pomoga. jednak wlazenie do lazienki i wtracanie do sprawy golenia moze zniechecic nawet najspokojniejsze dziecko.

Gość tolka 18
dzieki za porady jakie mi udzieliłyście nadal się zastanawiam czy postawić na swoim czy ulec presji mamy

Gość kornella
ja gole sobie paszki i nogi natomiast łono pozostawiam naturalnie owłosione nie wydaje mi się zeby włosy w tym miejscu przeszkadzały w utrzymaniu higieny

Gość Joannna
tolka musisz wziąść pod uwage to iż jak zaczniesz się golić będziesz musiała robić to stale moja córka też się goli i jak ostatnio tego nie robiła z powodu przeziębienia to po tygodniu miała na noga dłuższe włosy niż ja mimo tego że ja nigdy się nie goliłam chociaż zdaje sobie sprawe z tego że są rózne typy owłosienia i niektóre dziewczyny mogą mieć z tym problem