Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy to zrobić

Włosy na rękach - warto golić??

Polecane posty

Nie mam bardzo ciemnych włosówna rękach, choć to w dużym stopniu zależy od światła. Ale ogólnie są w kolorze ciemnego blondu.Tyle,że jest ich dużo i jak dla mnie wygląda to nieestetycznie. Teraz zbliża sie większa uroczystość, tj studniówka. myślałam,żeby przed samą studniówką ogolić sobie ręce. czy warto?? na nogach czy pod paszką włosy nie odrastają mi bardzo szybko, w porównaniu do moich koleżanek naprawdę wolno. jedna koleżanka mimo,że ma kolor włosów jak mój,gdy ogoli pachę to na drugi dzień ma już meszek czarny a u mnie przez 3 dni nic nie widać, rosną bardzo powoli i jest tych włosków z 10 razy mniej niż u mojej koleżanki. Co robić??:(

Gość lepiej zrób tak
pal je zapalniczka.nie beda tak szybko odrastac

Gość wosk najlepszy
ja gole juz 10 lat i zyje :) lepsze golenie i sliczne gladkie raczki niz klaki

Gość ja depiluję
depilatorem, boli trochę, ale da się przezyć i odrastają po 3-4 tygodniach znacznie słabsze i mniej

Gość blondina
Ja też kiedyś ogoliłam włosy na rękach i teraz już zawsze muszę to robić :-( Odrastają i są ostre. Jeśli nie musisz to nie rób tego... A już na pewno nie maszynką jednorazową.

Gość goląca
nie gol do łysego! ja robię tak, że maszynką do strzyżenia włosów przycinam ale nie do skóry. Coś zostawiam, bo inaczej będzie cię swędziało i będą bąble

Gość goląca
o kurwa! tylko nie depilatorem bo jak masz wrażliwą skórę to zadrapiesz się potem na amen!

Gość ja depiluję
ehh niekoniecznie, ja nie mam problemów z swędzeniem i podrażnieniami a skórę mam wrażliwą

czyli maszynka jednorazowa odpada??

Gość blondina
zdecydowanie NIE UżYWAJ MASZYNKI JEDNORAZOWEJ!!! Może jak już musisz spróbuj użyć krem do depilacji chociaż po nim też włosy odrastają.

Gość a po co w ogole golic wlosy
na przedramionach:O przeciez to nienaturalnie i OHYDNIE wyglada jeszcze rozumiem jak ktos ma bardzo ciemne i geste owlosienie, ale blondynka?

Gość ooooooooooooo
ja golę (a raczej wyrywam) od paru lat. wyrywam depilatorem. czasami jak mi sie spieszylo to i kremem do depilacji, ale bardzo rzadko. glownie depilator. teraz sa duzo slabsze, ciensze niz przed wyrywaniem. jesli masz widoczne, nieestetycznie wygladajace to lepiej wyrywac, nawet i codzien i miec piekne gladkie rece niz chodzic z klakami. mozna tez woskiem.