Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juuuzzz nie moge

pomoc publiczna-ktos sie orientuje?????

Polecane posty

Gość juuuzzz nie moge

hej!czy ktos mi moze pomoc..prosze!!:)mam do opracowania na wtorek ponad 60 pyt, juz wiekszosc opracowana ale zostalo mi 15 o ktorych nie mam nic puki co.....siedze juz 2 dzien i nie moge ..mzoe ktos sie orientuje i mi pomoze w jakis nizej podanych zagadnieniach: 1. Jak pomoc publiczna wpływa na konkurencyjność przedsiębiorstw? 2. Jak kształtują się podstawy prawne udzielania pomocy publicznej w WE i w Polsce? Relacje między prawem krajowym a wspólnotowym. 3. W jakim akcie prawnym zawarta jest definicja „pomocy publicznej”? 4. W jakich sytuacjach spełniana jest przesłanka pomocy publicznej w postaci „przysporzenia korzyści finansowych przedsiębiorstwu”? 5. W jakich formach udzielana jest pomoc publiczna? 6. Jakie formy pomocy publicznej są najmniej szkodliwe dla konkurencji i dlaczego? 7. Co oznacza stwierdzenie definiujące pomoc publiczną, że chodzi o „pomoc udzielaną przez państwo lub ze środków publicznych”? 8. Jaki skutek ma wyłączenie danej kategorii pomocy publicznej spod zakazu pomocy publicznej? 9. Omów zasady dopuszczalności pomocy publicznej na szkolenia i zatrudnienie. 10. Co oznacza pojęcie „intensywność pomocy publicznej”. 11. Jakie znaczenie dla zakazu pomocy publicznej ma zasada de minimis? 12. Na czym polega stosowanie zasady de minimis w obszarze pomocy publicznej? 13. Jak kształtuje się zakres przedmiotowy obowiązku notyfikacji pomocy publicznej w WE? 14. Co przemawia za koniecznością wsparcia publicznego dla przedsiębiorców świadczących usługi w ogólnym interesie gospodarczym? 15. Oceń założenia programu reformy pomocy publicznej w UE. i prosze nie piszcie nic o google!ja wiem jak sie obsluguje..ale juz nie moge.. dobra ja wracam do pisania i szukania czegos na ten temat a Wy jesli macie cos w glowie na jakies pyt piszcie:) dziekuje:)

Gość juz ma dosc
wiem ze temat okropny, niedziela wieczor....ale moze jednak :)prosze WAS:)do pyt nr 3 chyba bedzie ze art 87 twe ale nie jestem pewna

Gość juzzz nie moge
o dziekuje za odzew:) ta 2-ga odp wydaje mi sie ze wlasie o to chodzia co do tej pierwszej to nie wiem...moze....jestes Hejkokohejko jej pewna? moze jeszcze ktos?

Gość juzzz nie moge
moze dzis:)ktos mi pomoze:)prosze ladnie:)

Gość juzzz nie moge
ja podnosze tylko:)ucze sie tego co mam...i czekam ze moze ktos mi pomoze:)

Gość juzzz nie moge
kurcze zaskoczyliscie mnie:0jak tak czytam tutaj rozne wypowiedzi to sama polska inteligencja tutaj przesiaduje:)wszystko wiedza najlepiej, do krytykowania innych zastep kafeterii pierwszy;)radzic --o tak jak cos potrzeba zagladnijcie tutaj napewno sie dowiecie:a proste kilka pytan z pomocy publicznej i ciiissssszaaaa....

Gość poszykaj w google

Gość juzzz nie moge
dzieki za rade:ale ja juz tam szukalam:)te pytania/zagadnenia sa takie ze ciezko znalesc gotowa odpowiedz, trzeba by poczytac troche..a ja najnormalniej w swiecie nie mam na to czasu:(jutro mam egz a takich zagadnien mialam troszke ponad 60!!opracowalam juz ponad 40 i sie ich ucze i niestety nie mam czasu zeby szukac na te jeszcze materialow:(ok-len jestem bo moglam sie za to wziasc w polowie stycznia jak dostalam zagadnienia...ale niestety-praca inne egz i tak zlecialo:(a jutro egz:(adlatego pomyslalam ze moze ktos sie orientuje i moze z glowy cos napisac na jakies pyt....nie chce zeby tos mi cos szukal, tylko ot-wiem i pisze:) ale nie mniej dzieki za rade:)

Gość juzzz nie moge
moze sie ktos w pracy nudzi....:)

Gość hoooooopppaaaa
no cholercia!!!!!przeciez ktos musi miec jakies pojecie o pomocy publicznej!!!!

Gość juzzz nie moge
juz sobie poradzilam!!! Hejcekohejce--->dziekuje-ze postaniwla poswiecic troche czasu i pomoc:) jedyny watek jaki mi z tego topicu wyplynal to taki-ze same przemadrzale panie tutaj siedza ktore tylko potrafia obrazac tesciowe i narzekac na wszystko, w obgadywaniu innych i dawaniu "dobrych" rad niezastapione a jak przyjdzie jakis powazniejszy temat to nic..trudno:) mimo wszystko trzymajcie chociaz kciuki jutro zebym to jakos zaliczyla:) milego dnia:)