Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miszkapiszka

dzień po imprezie, jak zadbać o skórę?

Polecane posty

Gość miszkapiszka

często sa tematy na których piszemy jak się przygortowac do imprezy poza regularnym dbaniem, ale co zrobic jak się dzien po wygląda tragicznie? Alkohol, dym papierosowy na dyskotece, nie wyspanie i wygladam jak zombi, tłustsza niz normalnie zanieczyszczona cera, pojedyncze bomby na czole i szyji, podkrążone oczy... tragedia Najchetniej to bym zrobiła sobei peeling i p onim maskę oczyszczjącą, ale robiłam to dzień przed imprezę, więc odpada bo byłoby za często. Kaca nie mam choc sporo jak na siebie wypiłam, bo wziełam dużą dawke witaminy C (4 rutinace na raz) no i zjadąłm przed wyjsciem kolacje (pierogi ze śmeitaną - dosyc tłusto). Dzis zjadłam porządne śniadanie, obiad dosyc zdrowy, pije duzo wody mineralnej i herbatę z dużą ilościa soku z cytryny. Jakie Wy macie sposoby na powrót do normalności???

Gość miszkapiszka
a no i zawsze staram sie porządnie wyspać, do oporu wręcz. Mimo iz po imprezie wziełam prysznic to przecież napewno rano smierdziałam przetrwionym alkoholem a włosy papierosami to jak wstałam zamist szybkiego prysznicu zrobiłam sobie kapiel z olejkiem i sola do kapieli, na włosy dałam maske nawilżającą. tylko ta twarz...

Gość miszkapiszka
chomik kiler zanim zobaczyłam twój wpis napisałam o tym. Pewnei fajnei by było z iołami jakimiś ale nie wiem z jakimi i jak

Gość miszkapiszka
nie nei próbowałam, a polecasz jakies konkretne? Staram się bardzo dbac o siebie bo mam taka skóre że zawsze widac to po niej. wkurza mnie to że moja wypielegnowana skóra przed impreza teraz znowu przez tydzień będzie wracać do siebie...

Gość pocztówkaaaa
w telewizji pewna kosmetyczka wypowiadala sie ze dzien przed impreza i nastepnego dnia powinno sie zrobić maseczke z glinka jezeli ktos ma cere tłusta lub sklonna do trądziku

Gość miszkapiszka
troche dziwne, codziennie glinka? ona mocno oczyszcza ale i wysusza. moja skóra jest mieszana a nie bardzo tłusta no i wrazliwa - chyba nie zaryzykuje

Gość miszkapiszka
upup

Gość ja chodze co sobote
tydzien w tydzien przez jakies 3 lata juz i nie mam takich problemow.Wiadomo cera potzrebuje troche czasu zeby powrocic do normalnosci.Nie mozesz nic zrobic zeby w jeden dzien i to dzien po imprezie byla super.Ja wygladam jak zombi w niedziele i poniedzialek potem jest o wiele lepiej za to w piatek i sobote jestem piekna i dobrze mi z tym.(cos za cos)Nie mozna miec wszystkiego jesli idziesz sie bawic na impreze (dym papierosowy itp) i w dodatku jezszce pijesz alko albo cos innego :) to nie oczekuj ze bedziesz miala super extra skore.Bo tak sie poprostu nie da.Abo to albo to.Zawsze mozna oczywiscie trochce jej pomoc- dobry krem i tak jak juz napisalas pic duzo wody min i herbaty jesc warzywa i owoce, wyspac sie.A co do roznych maseczek szczegolnie z glinki nie radzilabym robic czesciej niz raz w tyg bo tylko pogorszysz sprawe.

Gość sen i tylko sen
żadna maseczka go nie zastąpi

Najlepiej maseczka z aloesem. A oprócz tego oczywiście odpowiednie nawadnianie, można też zastosować elektrolity żeby szybciej wrócić do formy.