Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie prosze

kulka? guzek w pochwie?

Polecane posty

Gość angel000
prosze napiszcie cos

Gość kamilka85
Angel moim zdaniem to są efekty escapelle. Skoro robiłaś test i wyszedł negatywny to byłabym optymistką:) dla uspokojenia zrób test jeszcze raz:) ale myślę, że powinnaś dostać okres wkrótce:) ja od wzięcia escapelle dnia 4 lipca, (2 dni po wpadce) też czułam się OK, ale potem miałam dwa okresy w odstępie dwóch tygodni...teraz wyczuwam nadchodzący trzeci. generalnie to jest potężna dawka hormonów i te wszystkie dolegliwości co opisujesz to skutki, wg mnie przynajmniej a teraz sprawa tego guzka: więc zbliża mi się okres, 20któryś dzień, no i klasyczne objawy przedokresowe. dziś sprawdzałam jak ten guzek, bo cały czas go kontrolowałam (zwiększał się chyba) a dziś sprawdzam i chyba zniknął hmmm... aaa co do Ciebie to hmmm guzek na wysokości połowy palca..hmmm szyjka macicy jest dalej więc to raczej nei ejst guzek na szyjce co?? a tak btw może ten guzek to jeden ze skutków ubocznych escapelle (przynajmniej u niektórych kobiet hmmm??) pozdrawiam Kamilka

Gość angel000
teraz zaniepokoiłam sie bardziej bo napisałaś ze w przeciągu miesiąca wystąpiły u Ciebie 2 krwawienia, pierwszy to pewnie po tabletce a drugi to prawidłowy okres :( odchodzę od zmysłów... nie mam juz siły na robienie testów ;( a co do tego guzka to czuję go juz jakies 4 miesiące

Gość kamilka85
spokojnie...jak mówi przysłowie tylko spokój nas uratuje:) to, że ja miałam dwa to nie znaczy, że i Ty masz mieć..różne osoby, różne reakcje. zresztą wiesz dostałam ten pierwszy okres bodajże po 26 dniach, kiedy standard u mnie w ostatnich miesiącach to było minimum 33 dni...no, a po tych dwóch tygodniach drugi raz więc nie wiem czy to tak dobrze...wszystko ma plusy i minusy ale jeśli chodzi o Ciebie miałaś już jeden okres to raz...wiem, że to nie daje pewności nigdy...no ale zrobiłaś przecież test. moim zdaniem w ciąży nie jesteś, a co do guzka to jak masz go tyle czasu to powinnaś się z tym wybrać do lekarza...no i z tego co widzę to jednak inny guzek niż np. ja mam będzie dobrze, nie martw się (wiem, że łatwo powiedzieć) trzymam kciuki za Ciebie, pozdr:)

Gość kamilka85
aaa i jeszcze jedno...objawy ciąży w sensie tego co napisałaś, czyli dziwnie ociężałego/wydętego brzucha itd itp..podobno nie pojawiają się w ciągu tak krótkiego czasu..więc tym bardziej byłabym optymistką:)

ciąża to raczej nie jest. Ja też od pewnego czasu czuję jakiś guzek w pochwie, którego nigdy wcześniej nie czułam. Czułam go już jakiś czas temu a dzisiaj jak sprawdziłam to się okazało, że jest większy. Ciąża to na pewno nie jest. Mam już jedno dziecko i gdy byłam w ciąży to nie miałam takich problemów. Zresztą od kiedy wyczułam guzek już drugi raz mam okres. Ja mam upławy i wydaje mi się, że to przez. Za jakieś dwa tygodnie idę do gina to się przekonam. Ale prawie na 100 % jestem przekonana, że to przez stan zapalny pochwy.

Cześć dziewczyny:) Mam taki mały problem... Mój facet podczas orala wyczuł wewnątrz jakąś kulkę, guzek i nie mam pojęcia co to może być:/ Dodam, że to mój stały i jedyny partner i jeszcze jedno! Przy wejściu do pochwy strasznie mnie boli, tak że sex nie sprawia mi przyjemności:( Prosze o pomoc, bo wizytę u ginekologa mam dopiero za 2,5 tyg. Z góry dziekuję:)

Angela199 ja mam taka kulke na koncu i jak chlopak na poczatku sie ze mna kochal podrazniala mnie jesli bylam bliska okrresu, im dalej tym mniej. Tez sie przestraszylam... ale po wyczytaniu tego tutaj juz sie chyba tak nie martwie...bo bylam bardzo zdenerwowana.. ale jesli tyle kobiet i dziewczyn ma to chyba sie uspokoilam...a powiem,ze zdenerwowana byłam... ze masakra. Ale do lekarza i tak trzeba sie wybrac

Gość e.n
Sorry dziewczyny, ale czy wy naprawde nie wiecie ze kulka, którą każda z was czuje to szyjka macicy????która w różnych etapach cyklu jest niżej lub wyżej, twarda lub miekka. Chyba nie wydaje Wam sie, że kazda z was jest raptem chora i ma jakiegos "guza". Radzę poczytać o tym jak jest zbudowana kobieta, wydawałoby się że dorosłe dziewczyny na forum, a nie wiedza jak są zbudowane....

Gość kamus
a skad my to mamy wiedziec....jakby tak skonczyc medycyne to co innego...tez to mam plus panike, troche sie uspokoilam czytajac to ale wiecie co jak ja to naciskam to mi to krwawi...i co wy na to?? panika panika panika

Gość hhhhhhhhdoidvpfdpkfvlfdk
rety, dobrze ze trafilam na to forum - mam dwadziescia pare lat, nie raz poznalam palcem budowe swojej pochwy, ale ta kulke poczulam po raz pierwszy w zyciu i tak samo jak wy sie przerazilam! Ale obczytalam temat i wszystko sie zgadza to szyjka macicy - nigdy jej wczesniej nie wyczulam, ale w sumie zawsze po kazdym okresie, przez pierwsze kilka dni seks w zbyt glebokich pozycjach jest nieprzyjemny, wiec tak mysle to jest wlasnie przyczyna. I rety, az wstyd przyznac, ale naprawde nie wiedzialam ze szyjka macicy zmienia swoje polozenie i twardosc w zaleznosci od etapu cyklu!

Gość sabrinka888888
hej :) ja tez mam podobny problem dostalam globulki dopochwowe i na poczatku bylo wszystko ok i nagle wyczulam taka kulke ale to nie ejst szyjka macicy bo ja wkladam jakies 2 cm nie wiecej palca i to czuje...tak jakby cewka byla spuchnieta od tej strony...nie wiem co to jest ale szyjka na pewno nie...pomozcie!

Gość chora
Dla wszystkich mądrych, które próbują nas przekonać, że to szyjka macicy, chciałabym napisać, ze odkrylam w sobie taka kulke kilka cm od wejscia, ale po drugiej stronie pochwy niz macica, w kierunku jelita. I sie zastanawiam, czy to moze byc jakis guz na jelicie na przyklad, bo w zyciu czegos takiego nie mialam. Biore globulki na zapalenie, musze isc do lekarza, bo mnie to zmartwilo. Tym bardziej, ze od dluzszego czasu mam problemy z trawieniem....

Gość paula730
hej kamilka85 ja też wyczułam tą grudkę na szujce macicy, tak w okolicach tego otworu i zastanawiam sie właśnie czy to jest normalne? przeważnie zawsze jest, ale czasami się chowa i myślę że znikła a potem znowu sie pojawia, nie skupiałam się na tym w jakim okresie cyklu to się dzieje, muszę to zacząc baczniej obserwować. W każdym razie jakbyś była u ginekologa i coś więcej wiedziała to proszę o informacje

Gość paula730
Znalazłam coś odnośnie tej grudki na szyjce macicy ale nie wiem czy możliwe że to właśnie mam? Kłykciny kończyste to różnej wielkości miękkie, różowe grudki na wargach sromowych, w pochwie, na SZYJCE MACICY! u kobiet oraz na napletku, w ujściu cewki moczowej, na trzonie prącia i w odbycie u mężczyzn. Szczególnie niebezpieczny dla kobiet jest 16, 18, 31, 33, i 34 typ wirusa. Podwyższa on ryzyko zapadalności na raka. Dodatkowo mogą utrudniać zajście w ciążę. Z kolei u mężczyzn mogą powodować do zwężenia cewki moczowej.

szyjka macicy, wyluzuj;))))))))))))))))))))))))))))) sama spanikowalam bo maz ja wyczul ale ginekolog po zbadaniu stwierdzil ze to szyjka macicy i w zaleznosci od dnia cyklu mozna ja wyczuc;)

Gość M.o.n.i.
Ja też mam taką kulke ale ona jest gigantyczna ...i jest tak głęboko że jedwo jej dosięgam palcem ;( Boje się ze to coś poważnego .. ja jeszcze nie uprawialam seksu ale wielokrotnie się masturbowałam różnymi żeczami ...może to zakazenie ? ;(

Gość magdul.
Też to mam. Jak każda dziewczyna. Nie ma się czym przejmować. ;-)

Gość kararinka
idźcie na kontrolę do ginekologa. zapytajcie. nie ma sensu ryzykować, może nic, a może coś- pytanie dziewczyn na forum jest bezcelowe, bo każda z Was może mieć co innego. tylko lekarz jest w stanie to zbadać i powiedzieć, o co chodzi.

Gość 3456543
co za głupki,to kupa.jelita przeciez sa po drodze,nie?a jak ktos ma zaparcie to to moze byc wyczuwalne.masakra

Gość Just_
Dziewczyny, też wyczułam dziś coś takiego.W pierwszym momencie była myśl "Jestem w ciąży"...nie miałam pojęcia, że istnieją takie zmiany w organiźmie w zależności od różnych cyków.Biorę tabletki dopochwowe z powodu zapalenia...ostatnio źle się po nich czuję, mam jakieś mdłości i problem ze spaniem w nocy...brzuch jest taki pełny i mam problemy z wypróżnianiem się...dodam, że jestem w czasie dni płodnych...mam pytanie?Czy tabletki dopochwowe mogą osłabiać działanie hormonów??Może jestem dziwna, ale biorąc regularnie tabletki hormonalne mam wrażenie ciągle że jestem w ciąży...byłam u ginekologa by zbadał moją przyczynę strasznego bólu w okolicach pochwy,kłucia strasznego przy oddawaniu moczu i bardzo obfitych upławów...ginekolog zbadał mnie i stwierdził że mam mocne zapalenie dróg płciowych...teraz biorę i tabletki dopochwowe i hormonalne...po badaniu upewniłam się troszkę, że ciąża nie może to być...po badaniu ginekologa i stosowaniu tabletek anty oraz regularnym okresie raczej nie wchodzi to w grę, wszystko chyba przez te objawy mdłości i niesypiania w nocy...już chciałam kupować test ciążowy, ale poczekam do kolejnego okresu i badania po końcówce stosowania tabletek...Super że są takie fora...gdzie dużo można wyczytać :)i uspokoić się przy okazji. Pozdrawiam Dziewczyny, naprawdę czytając te posty dużo mi pomogłyście!

Gość kaskaaaa
mam 15 lat i wyczulam guza w pochwie i nie chce mowic tego mamie ale mam juz tego guzka od 3 miesiecy czy ktos w koncu moze napisac mi co to jest . ? i czy to zginie. ? nigdy nie bylam u ginekologa i na sama mysl ze mam isc to sie cykamm . ; /

Gość zmartwionatroche
Witajcie dziewczęta :* Ja mam ten sam problem, powiem tak jest ze mną ta kulka już przez 3 lata, urodziłam dziecko, przed ciążą kulka była bardzo malusia po ciąży już większa... jest wyczuwalna tylko jak kucam i miałabym sobie wsadzić tampon bez tampona, cały palec wskazujący po lewej stronie ścianki macicy tam się znajduje, kulka ma około 1,5cm lub nawet 2 a na kulce wyczuwam malutkie kuleczki takie wzgórki coś podobnego i jakieś w głębienie. nie wiem co to specjalnie się tym nie martwiłam ale teraz nie dawno pojawiło się u mnie plamienie po miesiączkowe z tego własnie punktu w środku... będe się badać, pewnie za niedługo pójdę do lekarza i wam dam znać . choć po tym co wy tu napisałyście jest mi lżej ale powiem kobietki że to nie ścianka macicy czy szyjka... to może być jakiś nasz symbol choć nie musi ;) warto się zbadać, nie zwlekać !! 3 mam za was kciuki pozdrawiam was :) pa do następnego

Gość odświeżam temat o grudce
na szyjce macicy.... co to moze byc? też mam takiego pryszcza na szyjce.... do gina idę dopiero za 2 tygodnie...

Gość halo jesttu ktoś
?????

Gość up ip uppppppppppppp
up up

no właśnie... też wyczułam dziś palcem tę "kuleczkę". czułam, że ma mały (ale zamknięty) otworek. pasowałoby to na szyjkę macicy, ale skoro wyczułam ją ma głębokości 5-7cm, to jak możliwy jest seks bez drażnienia jej? a nie wyobrażam sobie, żeby penis mógł w nią wejść :o jestem dziewicą i skoro tak się sprawy mają to chyba nią pozostanę...

Gość do za krótka doba.....
mnie się szyjka macicy tak obniżyła, że kiedys miałam problem z włożeniem tamponu... ale - zmieniłam kierunek i wszystko gra:-) POobsetwuj - obok jest dużo miejsca. A seks - przyjemny:-) Nie obawiaj się, to w niczym nie przeszkadza:-)

Gość Angel02gg
Hello... Dziewczynki musze Was zmartwić... Otóż Mój Facet wyczuł u mnie takiego guzka jakieś 4 lata temu... Więc wystraszeni pobiegliśmy do Ginekologa, a ten 'cymbał' stwierdził tylko, że to normalne iż ciało kobiety zmienia się z upływem lat, miesiączek i seksu... :( Problem polega na tym, że mój guzek dalej jest na przedniej ściance szyjki macicy tak w sumie jakieś 7 - 8 cm wewnątrz i coraz bardziej zaczyna mnie denerwować... po pierwsze boli, i od niego czuje ze boli mnie podbrzusze, pozatym zdarza się, że przy wkładaniu tampona bardzo boli i kłuje... no i najgorsze jest to, że w czasie stosunku ten punkt tak boli, że mój facet nie wie wogóle co sie dzięje a ja krzycze lub/i płacze... Nie wiem co z tym zrobić... dodatkowo okres spóźnił mi sie przeszło 40dni a pierwszego dnia zemdlałam... trwał 4 dni krwawienie ustało a po dwóch dniach spowrotem dalsza końcowa część okresu... no i co tu robić... musze iść do ginekologa ale w sumie sama boję sie co mi powie... :( no i chociaż próbowałam od ok. 2 lat nie mogę zajśc w ciążę...

hmmm no ja mam podobnie... 2 tygodnie temu byłam u gin na badaniu i było wszystko oki, kilka dni temu podczas seksu, gdy mój chłopak we mnie wszedł strasznie mnie zaczęło boleć podbrzusze tak że nie mogłam wytrzymać no od razu przestaliśmy, potem cały wieczór mnie trochę pobolewało, ale na drugi dzień przeszło chodź dziwnie się czułam. Podczas kąpieli włożyłam palec do pochwy i wyczułam na bocznej ściance 2,5 cm guz gdy go dotknęłam zablowało mnie tak jak wtedy.. Już wiem że to jest przyczyna mojego bólu z tym zę nie wiem co to jest i boje się że to coś poważnego a do ginekologa idę dopiero za tydzień:(