Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ika25

opuchnięta ręka - przyczyna?

Polecane posty

Gość ika25

wstałam dziś rano i czułam się całkiem ok. Przed wyjściem do pracy chciałam założyć na palec obrączkę i pierścionki - i nie dałam rady wcisnąć ich na palce nawet do połowy - zakleszczyły się jeszcze przed kostką - obaejrzałam się dokładniej i cała ręka tak do łokcia wydaje mi się jakaś nabrzmiała.nie wiecie jaka może być przyczyna tej opuchlizny? ? miał tak ktoś?

Gość ika25
podnoszę

Gość ika25
może to dla was nie-problem , ale może akurat ktos mi coś poradzi, bo mimo upływu godzin - opuchlizna dalej się utrzymuje

Ika, nie traktuj mojej wypowiedzi jako osądu specjalisty, mogę Ci napisać, jak to było w przypadkach, z którymi się zetknęłam. Mojej Mamie i Cioci puchną czasem ręce / dłonie z powodu tzw. cieśni kanału nadgarstka, tyle że temu towarzyszą inne objawy (mrowienie, drętwienie itp.). Inna możliwe przyczyny to stan zapalny stawu, ew. jakieś dolegliwości reumatyczne (zdarzają się w różnym wieku!). W każdym razie powinnaś skonsultować się z lekarzem.

Gość Kameliowa Dama
Jeżeli jest to lewa ręka to może być od serca,ale nie chciałabym tu się wymądrzać, bo nie wiem dokładnie:) może do jutra przejdzie, poczekaj jeden dzień.

Ika, no to chyba znasz już przyczynę ;) Nie wiem naprawdę, czy w takim razie powinnaś skonsultować się z lekarzem, może poczekaj dzień czy dwa. Dużo zdrówka życzę!

Gość Kameliowa Dama
Więc to pewnie efekt tej drakońskiej diety :) poczekaj ze dwa dni,a potem skonsultuj się z lekarzem:)

Gość ika25
ok. dzięki - poczekam, zobacze jak będzie jutro - może samo zejdzie.

Gość ika25
samo przeszło - chyba niepotrzebnie panikowałam.