Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anetajur

Kto mial bio-peeling i czy tez mieliscie spuchnieta buzie

Polecane posty

Zrobilam sobie bio-peeling i cala twarz mi spuchla a co najgorsze okropnie swedzi.Ma ktos jakies rady.BLAGAM juz nie wytrzymuje

Gość co to za dziwny
peeling..zadzown do kosmetyczki

nikt nie slyszal o neodermie?To taki peeling na bazie ziol po ktorym zluszcza sie naskorek .Tak mi doradzila kosmetyczka, ze to pomoze na blizny potradzikowe i rozszerzone pory

A kosmetyczka nie poinformowala Cie jak bedzie Towja skora wygladac po tym peelingu?Moze masz wrazliwa skore?Wydaje mi sie ze Ci to przejdzie.

Gość możliwe ze to uczulenie
ja np jestem uczulona na rumianek, który podobno nie uczula i jest w preparatach hipoalergicznych.... Wypij wapno moze pomoże, chyba, że masz cos innego przeciwalergicznegi

zgadzam sie z przedmowczynia.Wypij wapno lub cos mocniejszego

Jestem pewna ze na rumianek nie jestem uczulona a wapna akurat w domu nie mam a z taka buzka do sklepu nie pojde z reszta skora mi juz zchodzi

wiec jak Ci schodzi skora to jest dobrze

Gość ale na inne składniki możesz
być uczulona. Taka reakcja nie jest normalna, gdyby tak było kosmetyczka by Cię o tym uprzedziła. Skoro do sklepu nie pójdziesz to cierp, bo cudotwórcami nie jestesmy niestety i pomóc nie mozemy

aha napisz potem jakie efekty?Bo ja tez mam sobie zamira zrobic peeling bo mam tlusta skore i przebarwienia po syfkach:(((

agula okej bede ci pisac co i jak.Na razie swedzi jestem czerwona i skora schodzi jak mi sie uda to wysle zdjecie jak to wyglada

Gość co to za dziwny
ja kiedys mialm peeling ziolowy z joanny, ale to mnie kosmetyczka uprzedzila ze bedzie pieklo i jak dotke to beda mnie przechodzic takie zgajaki. lle kosztuje ta neoderma, ja za swoj placilam 150 zl. skora schodzila dopiero po kilku dniach takimi platami, skora z czerownej zrobila sie brazaowa taka skorupa i to odchodzilo wsyzstko trwalo jakis tydzien

Za ten zabieg zaplacilam £35 poniewaz mieszkam w Londynie (UK) Faktycznie na twarzy utworzyla mi sie skorupa i skora zaczela schodzic a poza tym buzka jest spuchnieta.I tez jak dotknelam sie przypadkiem to czulam jakby mnie prad kopnal(okropienstwo).W sobote znow mam isc do kosmetyczki i juz nie bede wiecej tego zabiegu powtarzac -skora swedzi jak cholercia . A tobie jak juz zszedl ten naskorek to chodzilas jeszcze do kosmetyczki zeby ci jakies maseczki nakladala czy sama wiedzialas co masz robic?

Obudzilas sie dzisiaj rano i buzia juz nie byla taka czerwona i naskorek w wiekszosci zszedl ale nadal jest spuchnieta a co najgorsze opuchlizna bardziej przesunela sie na oczy.Ale najwazniejsze to to ze juz tak strasznie nie swedzi.Najbardziej boje sie jutra bo do pracki trzeba isc.

Gość co za dziwny
tak bylam potem na jakiejs maseczce, zeby usunac resztki naskorka, ale nic specjalnego to nie bylo. U ciebie moze rzeczywsicie jest jakies uczulenie, bo ja nie mialam zapuchnietych oczu, nie mialm opuchnizny wcale, ale moze tez ziola w skladzie byly inne. Pociesz sie ze trzeba troche pocierpiec zeby byc piekna:)

Gość ja po yellow peelu
miałam podobnie - tylko ja puchłam, robiłam sie czerwona na drugi-trzeci dzień. Wtedy zaczynała mi schodzić skóra. Cały czas musiałam natłuszczać skórę kremami odbudowującymi. Skóra zeszła odsłaniał sie nowy naskórek. Tylko w tym czasie, przez tydzień zero makijażu, pudru, żadnych żeli do mycia skóry - sama woda ew. delikatny żel do cery bardzo wrażliwej (np.phisiogel). Przez te pierwsze najgorsze dni byłam na zwolnieniu - ale to robił mi dermatolog. Plus mam skłonność do opryszczki wiec w tym czasie muszę brać Heviran.

Gość ja po yellow peelu
jeśli zioła kładzione były w okolice oczy to dlatego też zapuchły ci oczy. Szczególnie jak masz wrażliwszą skórę. Ja mam bardzo grubą i tłustą, a i tak utrzymywał mi sie obrzęk. A swój yellow peel robiłam juz 3-4 razy.

Dzieki dziewczyny uspokoilam sie troche.Ide do niej w sobote niech mi zrobi maseczke i dam sobie z tym spokoj.To nie dla mnie -nie zniose tego swedzenia kolejny raz.

Nareszcie moge spojrzec w lustro.Opuchlizna prawie zeszla ,naskorek tez i nie jestem juz czerwona jak rak.Bosze jak sie ciesze nareszcie moge wyjsc do ludzi.2 dni siedzenia w domu to dla mnie meczarnia.