Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam już dość tej ciemnoty

Dowód świętości Jana Pawła II

Polecane posty

Gość mam już dość tej ciemnoty

"Gazeta Wyborcza": Historia przyjścia na świat i graniczącego z cudem wyzdrowienia półtorarocznej dziś Glorii Marii Wrony zostanie wykorzystana w procesie beatyfikacyjnym Jana Pawła II. Gloria Maria jest trzecią - po 9-letniej obecnie Wiktorii i 11- letniej Dominice - córką Joanny i Jacka Wronów. Urodziła się w szóstym miesiącu ciąży. Nie miała nerek, pęcherza, wykryto też u niej poważną wadę serca - wspominają rodzice tamte chwile z lata 2005 roku. Rodzice Glorii (częstochowski policjant i jego żona) są głęboko wierzący. W tamtych strasznych chwilach gorliwie się modlili. "Miałam świeżo w pamięci pożegnanie Jana Pawła II i modliłam się także do niego przekonana, że teraz, jako święty, bardzo wiele może, bo jest blisko Boga. Obrazek z Ojcem Świętym towarzyszył mi cały czas w szpitalu" - mówi Joanna. Drugiego dnia po narodzinach Glorii zaczął się cud, który trwa do dziś. Sukcesywnie ustępowały wszystkie schorzenia. Aż do skończenia przez córeczkę pierwszego roku życia Joanna prowadziła dziennik, w którym zapisywała, jak rozwija się Gloria, notowała własne refleksje i modlitwy. Na jego podstawie Jacek napisał później książkę, którą wydał w niewielkim nakładzie na własny koszt. "Jeden z egzemplarzy tej książki wysłaliśmy na adres Postulacji do spraw Beatyfikacji i Kanonizacji Sługi Bożego Jana Pawła II. I oto w ostatnim numerze miesięcznika "Totus Tuus", wydawanego przez Postulację, przeczytaliśmy, że historia naszej Glorii została włączona do grona cudów będących dowodami na świętość Papieża. Jesteśmy zdziwieni, wzruszeni i bardzo dumni" - mówią Wronowie

Dowodem mojej świętości mogłoby być wyznanie Benia 16 że powinienem być święty (np. po przyłożeniu do czachy Benia 16 solidnej giwery) :P.No i już bym był święty:classic_cool:.

to wspaniale że dziecko wyzdrowiało ale ta cała otoczka... ludziom od-pier-dala

a do mnie mój ukochany mówi \"mój aniołku\" niestety, nie udokumentowaliśmy

--> Amant Wszech Czasów Tobie płaca za gupote czy masz ją gratis ? :D :P