Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiorek23

Problem z tradzikiem i bliznami na plecach,jak to zwalczyc?/

Polecane posty

borykam sie z ty problemem od podstawówki.Nie moge na wet załozyc bluzki na szeleczkach bo na ramionach i plecach mam okropne syfy.Zazdroszcze dziewczynom które maja ładne ciało.Dla mnie to jest koszmar,bo nawetsama wizyta u lekarza mnie krepuje,kiedy chce mnie zbadac:/Pomózcie,Zdesperowana

Gość ExTrA
Myslze ze lakarza nie ma sie co wstydzic bo to przeciez jago praca i ma pomoc...Widzial nie takie rzeczy uwiez mi ;-) Mysle ze dobrze sie wybrac do dobrego dermatologa ktory pomoze wyleczyc krostki i stany zapalane i poleci cos na blizny jest taka masc Contratubex chyba sie nazywa bardzo dobra kosztuje ok 35 zl.Ewentalnie do kosmetyczki napewno pomoze:-)

dzieki za odpowiedz,ale mam pytanie ta masc która mi podałas,moge ja kupic w aptece bez recepty?a jesli chodzi o dermatologów to uwierz mi byłam u wszystkich mozliwych i uzywałam chyba wszystkich mozliwych masci jakie tylko istnieja o antybiotykach nawet nie wspomne.Choc nie powiem ze ta mascia mnie zaskoczyłas bo pierwszy raz słysze o takiej nazwie,dzieki wielkie

Gość Tezire
Idź do dermatologa, dostaniesz pewnie antybiotyk albo hormony a same blizny mozna usunąć na wiele sposóbów jeden z nich to mikrodemabrazja (wskazania do mikrodermabrazji: Najczęściej zaleca się ten zabieg osobom ze skórą wususzoną słońcem, z przebarwieniami i rozszerzonymi porami. Można stosować go jako przygotowanie do peelingu w celu uzyskania wiekszego efektu niż po każdym zabiegu z osobna. Mikrodermabrazja daje korzystne efekty w przypadkach małych blizn, plam starczych, zmian na skórze po trądziku")cena to około 250 zł.

Gość goudus
zrob sobie peeling z kwasu migdałowego, kupujesz na mazidłach, sama robisz, to kosztuje grosze a skora ładnie schodzi, po kilku miesiacach na pewno beda efekty, ja sama juz jestem po 2 peelingach nei tylko na plecy i widze juz rezultaty

Gość Tezire
leczenie trądziku jest długotrwałe,więc nie załamuj się jesli nie działają szybki określone leki. Mój brat borykał się z tym problemem 3 lata,ale zazwyczaj trwa to trochę krócej.

pytanie do goudus:prosze napisz mi gdzie dokładnie moge dostac ten olejek?i jak go stosowac?

Gość goudus
to pomaga i na tradzik i na blizny, a masc contratubex jest tylko na blizny do tego jest mała i droga, nie wyobrazm sobie stosowania całej tubki jednorazowo na plecy Jezeli masz ostry tradzik to same kwasy nie pomogą, musisz sie leczyc wewnetrznie, neikoniecznie antybiotykami caly czas, ale leki hormonalne na pewno pomogą, musisz ustalic na jakim podłozu masz tradzik czy hormonalny czy zwykly tradzik młodzienczy.