Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bekky

WAŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻNE!!! hELP !

Polecane posty

Gość Bekky

Mam pare pytań ale nie mogłam znaleźć tematu,do którego by mi one przypasowały,mam nadzieję,że mi pomożecie : 1.Czy podaczas pierwszej wizyty u gin konieczne jest badanie,jeśli celem mojej wizyty są tabsy? 2.Ile czasu przed pierwszysm stosunkiem należy brac tabletki,żeby mieć jak największą pewność,że nie zajde w ciążę? 3.Czy słyszałyście żeby po pierwszym swoim razie w życiu któraś dziewczyna zaszła w ciążę? dzięki za góry za odpowiedźi,bardzo mi zależy, pzdr:)

Gość hahahahahahahahhaaaaa
ile ty masz lat, ze zadajesz tak prymitywne pytania???????????? bierz sie za ksiazki, a nie za seks................ :o

Gość kjijijoi
jasne ,że konieczne jest badanie i że możesz zajść w ciąże przy pierwszym razie -znam takie pary. Ale jak masz 15lat to poczekaj z sexem dziewczynko....

Gość Bekky
dzieki malinka82;)

Gość jejku jejku jejku
tak jak pisała malinka!!!

Dziewczyno badanie jest konieczne!!! Dzieki niemu ginekolog stwierdzi jakie tabletki będą odpowiednie właśnie dla ciebie.

Gość Ann_Miho
do Borysowej chyba raczej czy nie masz nadzerki lub niczego innego. na dopasowanie tabsow robi sie badanie hormonalne ktorego nikt wlasciwie nie zaleca. TAbletki lekarze dobieraja tak jak sobie chca/jak ty chcesz ja np sobie wybralam ze chce a Novynette ktore mala ilosc hormonow a jest w miare tanie i lekarka nie miala nic przeciwko i zawsze zapisuje mi tyle opakowan ile mi odpowiada (bylam prywatnie) choc slyszalam ze lekarze za przepisanie niektorych tabletek dostaja profity od firm farmaceutycznych. wiec jakie tu dopasowanie? bardziej chodzi o to ze tabletki moga powodowac zmiany w szyjce macicy (gdzies tak slyszalam) wiec badanie jest konieczne.

No widzisz... A ja nie dostałam tych co chciałam bo mój gin stwierdził, że nie mogę ich zażywać. Ale jak tak czytam Twoją wypowiedz to dochodzę do wniosku, że to może przez to \"ze lekarze za przepisanie niektorych tabletek dostaja profity od firm farmaceutycznych\". Poza tym to nie byłam prywatnie :/

Gość Ann_Miho
wiem bo moja ciocia jest ginekologiem i ze klientow (nie powiem dokladnie ile bo nie wiem) ma np wycieczke na majorke.

Ann_Miho Ojjj:( ale mnie tutaj szokujesz... Na Majorkę? Wow... No ale tak to jest. Nasza poska rzeczywistość:|

Gość Ann_Miho
dlatego tez uznalam ze panstwowo sie nie oplaca. zreszta prywatnie lekarze tak postepuja ale tu masz wieksze szanse powalczyc o swoje prawa. ja czuje ze mialam wybor przy tabletkach bo doktor pytala czy ta cena odpowiada itp teraz zawsze mnie na poczatku pyta jak sie czuje czy nie mam zadnych dolegliwosci wyjasnia wszystkie problemy pyta czy tabsy nie podrozaly. naprawde balam sie przy pierwszej wizycie a naprawde trafilam na przesympatyczna pania doktor i nie zaluje ze place to 60 zl.

Ann_Miho A to dlaczego do cioci nie chodzisz? No ja też chyba pomyśle o zmianie ginekologa w przyszłości. 60 zł. to naprawdę nie jest majątek... Na razie nie biore tabletek. Przestałam bo stwierdziłam, że mi sie nie oplaca. Zbyt rzadko kocham się z moim facetem, żeby je brać.

Gość Ann_Miho
wiesz do cioci to jakos glupio zeby sie rozbierac itp bardziej bym sie wstydzila. zreszta nie wiem niby jest tajemnica lekarska ale czy ciocia nic nie powie mamie? nie chce aby wiedziala ze biore tabletki. poszlabym do niej tylko w sprawie bardzo powaznej i naglej jak nieoczekiwanie krawawienie lub cos takiego wiesz ja ze swoim chlopakiem tez mamy bardzo malo szans jesli dobrze idzie to raz w tygodniu. ale nie boje sie tak zreszta jest przyjemnie jak nie czuje zadnego lateksu. moj facet uznal ze ja sie truje tabetkami wiec on placi za tabletki i lekarza ;) bo ja wspanialego faceta mam wiem ze u ciezko tak placic wiec mu pomagam jak moge choc on jest odpowiedzialny i tylko w ciezkich sytuacjach bierze moje pieniadze.

Ann_Miho Hehe... To fajnie masz :) Ja przestałam brać tabletki jak skończyłam mój poprzedni związek. Oj no było to już jakiś czas temu. Mój obecny mężczyzna mieszka dosyć daleko ode mnie. Jak dobrze idzie to spotykamy się raz w tygodniu. Więc wiesz nie zawsze chodzimy do łóżka bo albo mam okres albo coś tam jeszcze. Poza tym chcą mi Go do wojska zabrać... Oj kiepsko będzie jak wyląduje na drugim końcu Polski :( A co do Twojej cioci to hm... No też bym nie była taka pewna czy nie powie Twojej mamie. Bo z kobietami to różnie bywa :P

Gość blebvlevle
tabletki zabezpieczaja dopiero po miesiacu!!!!!!!!!!! co Wy opowiadacie i w blad dziewczyne wprowadzacie (malina) ehh

Gość mmmmmm
uzywajcie prezerwatyw i najlepiej powiedz partnerowi ze jesli bedzie sie zblizal do szczytowania niech poprostu sie wycofa i nawet w gumce zrobi to na zewnatrz!! wydaje sie głupie, ale dzieki temu unikniecie ryzyka ze peknie w srodku itp. jeśli cię kocha zrozumie! po drugie idz do ginekologa i popros o pigółki!! ja sama pamiętam ze balam sie jak cholera, wstydziłam itp pojsc do gina i w dodatku faceta bo w moim mieście niema ginekologa kobiety!!! ale po dwoch minutach rozmowy z ginem poprostu przestalam sie wstydzic i tak dalej, sam zapytał czy chce stosować antykoncepcje za nim zdradził am cel swojej wizyty!!! na bank zada ci pytanie czy jetes dziewica czy nie!! nie w celu swej ciekawości a wcelu sposobu badania,, wypyta sie o miesiaczke itd.. trzeba te badania przejsc by moc przyjmowac pigółki lekarz zbada cie najpierw na fotelu sprawdzi czy nie jestes w ciązy! pobierze probke do badania cytologicznego!! wogle nie boli!! , potem dla upewnienia wykona badanie usg sodę, w celu czy wszystko z twoimi narządami gra!!! jesli wszystko wporzadku zleca podstawowe badania krwi, i wszystko dokładnie objasnia jak je barc, daje broszurki ulotkizebys wszystko poczytała!!! robisz badania pytasz laborantki czy o.k. i zaczynasz brac, na poczatku wypisze ci jedno opakowanie w celu zeby sprawdzic jak je tolerujesz !!! potem znow idziesz do niego mowisz czy jest ok czy moze masz jakies cos po nich!!jesli jest o.k. poprostu wypisuje ci wiecej pudelek i juz cie nie bada w ten krepujacy sposob zazwyczaj wypisuje po 4 opakowaniach!! i pokolejne jesli ok to tylko recepta i nie bada cię!!! napewno zastanawiacie sie co powiecie mamie po co idziecie do gina, i po co wam pigółki skoro mama napewno uwarza ze jestes dziewica i na sama mysl ze uprawiasz sex zabila by cie!!! na to tez jest sposob wiem bo sama to przerabiałam!! poprostu powiedzialam ze zaczyna mi doskwierac to ze mam takie dziwne miesiączki, jakies dziwne bóle, dziwny sluz i wogle ide dla upewnienia!!! potem powiedzialam ze lekarz przepisal mi te pigólki dla tego zeby wyrownalo mi to okres, lagodzilo menstruacje, poprawilo cere!!! i powinam brac to do momentu kiedy bedzie o.k. i tak dalej i tak dalej!! ja nie wyobrarzalam sobie powiedziec mamie ze chce isc do gina bo chce sie bardziej zabezpieczyc bo uprawiam sex z moim chlopakiem mama zabilaby mnie mimo ze mam 20 lat bo mam bardzo religijna matke i sex w chodzi w gre tylko po ślubie!!!! powiedzialam jej w ten sposob nobo ktos przeciesz musi mi dawc na te pigolki no nie, skoro nie pracuje i tak dalej i tak dalej!!!