Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Melanana

Po jakim czasie trwania związku mogą być zaręczyny aby nie było za szybko?

Polecane posty

mam koleżankę,która spotyka się z facetem od pół roku i wczoraj się zaręczyli.ja uważam,że to za wcześnie,jednka ona mówi,że to zależy jak silne jest uczucie..Myślicie,że w ciągu 6 m-cy można się tak mocno zakochać??? Ja mam 25 lat,ona i jej chłopak po 24.

Gość a ja nie wiem co cię to
obchodzi, w końcu to w ogóle nie jest twoja sprawa:o🖐️

To jest indywidualna sprawa, na nic nie ma recepty... Poza tym nie rozumiem Twojego zdziwienia :classic_cool: Znałam związki, które (zanim zakończyły się malżeństwem) trwały latami, tym czasem już nie istnieją ... :(

wiesz dla mnie odobiscie byloby to za szybko bo po pol roku ? ja jestem z chlopakiem 2 lata i dopiero sobie planujemy dalsze zycie.Wiesz sa ludzie co potrzebuja wiecej czasu i mniej . Moze ona kieruje sie obecnymi uczuciami :)

znam pare co sie po 3 miesiacach znajomosci hajtnela i sa bardzo szczesliwa para po dzien dzisiejszy, znaczy sie juz 10 lat. nie ma reguly

Gość onaaaaaaaaaa
moim zdaniem pol roku to zdecydowanie za szybko, jeszcze nie zdazyly opasc emocje wiazace sie z zakochaniem, a prawdziwa milosc wymaga czasu.

Gość ehh dziewczynki...
jezeli ludzie sa sobie pisani to moga sie pobrac i po tygodniu, jezeli nie to 10 lat narzeczenstwa im nie pomoze...

Ja znam chłopaka niecałe 8 m-cy i też powiedział mi,że chciałby się zaręczyć przed wyjazdem do innego miasta do pracy(czyli w ciągu 2 tygodni).Jestem z nim naprawdę szczęśliwa i chcemy tego.Też mogłabyś powiedzieć,że krótko się znamy ale spotykamy się codziennie,dużo rozmawiamy i wiemy o sobie chyba wszystko.Wiem,że to jest \"ten jedyny\" i jeszzce nigdy przy nikim się tak nie czułam dobrze :).

Moim zdaniem nie ma reguły. Każdy musi przekonać się o tym na własnej skórze i tyle. Czasami im bardziej się komuś odradza, tym mocniej się go do danego działania zachęca. To jest naprawdę ich indywidualna sprawa :)

Gość ja po zdradzie mojego ex
byłam z nowym chłopakiem 4 miesiące i wzięliśmy ślub cywilny.Nie byłam w ciązy ani nic z tych rzeczy.po prostu pokochałam go i jesteśmy ze sobą już 4 lata po śłubie i jest cudownie.

No w sumie wiem,że to nie moja sprawa i każdy podchodzi do tego indywidualnie.Po prostu nie chciałabym aby koleżanka się zraziła..wiecie..szybkie zaręczyny i szybki ślub a później rozwód bo się okaże że to jednak nie to...

rodzice mojej przyjaciółki wzieli ślub po 1,5 miesiąca znajomości :D nie dlatego że byłą w ciąży czy coś, po prostu tak chcieli. i są już razem od trzydziestu lat, i bardzo się kochają :) nie wypytywałam o szczegóły ale chyba nawet zaręczyn nie było w tak szybkim tempie ;)

Gość mecenas karol
zaręczyny to przeżytek. Obecnie wone związki są na czasie :P