Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa znajoma

Rossmann stworzył nowy rozmiar zdjęć!

Polecane posty

Gość nowa znajoma

Nabrałam się na ich promocję,60 zdjęć w formacie 10 na 15 za 15 zł.Zgrałam na płyty wszystkie zdjęcia,zaniosłam i dziś je odebrałam.I co się okazało?! Rossmannowskie zdjęcia 10 na 15 tak naprawdę to maja format 10 na 13,3 !!!!!! Do tej pory zawsze dostawałam zdjęcia w takim formacie w jakim zamawiałam.Co ja mam zrobić ze zdjęciami w takim dziwacznym formacie?! Przecież nawet nie ma albumów na takie zdjęcia :( (bo albo 9 na 13,albo 10 na 15)

Gość walduuuś
tragedia :( i co ty teraz poczniesz biedaczko? :(

Gość walduuuś cycu jeden
;)

Gość walduuuś
:D :classic_cool:

Gość kaz im zwrócic pieniadze
albo zagroź, ze podasz ich do sądu. Nie ma formatu uniwersalnego jakim jest 9x13 czy 10x15 , oni sobie wprowadzili swój własny format i na dodatek nie umiescili tego w ulotce promocyjnej - nie wywiązali sie z danego słowa (tylko przeczytaj czy tam gdzies nie pisze ze foramt moze sie róznic od pisanego w ulotce :> )

Gość walduuuś cycu jeden
😘

jeśli to są zdjęcia cyfrowe to format 10 w rzeczywistości ma rozmiary 10 na 13,3 wszystko tam jest napisane już dawno tak było, a raczej zawsze w zdjęciach cyfrowych automat obcina troszkę zależy także od aparatu, którym robisz zdjęcia nikt cię nie oszukał, troszkę wiedzy na ten temat...

cyfrowe zdjecia sa wywolywane inaczej niz takie z kliszy... maja inne formaty, tak mi sie wydaje

Gość nowa znajoma
Składałam zamówienie na 10 na 15,tak jest zaznaczone na kopercie z zamówieniem.Do tej promocji były kupony,na nich też jest napisane że zdjęcia 10 na 15.Odebrałam zdjęcia w tym dziwnym formacie i poleciałam do reklamacji.A tam mi panienka pokazuje planszę,że zdjęcia z aparatów cyfrowych w formacie zamawianym 10 na 15 robią na dwa sposoby!! Albo odwzorowują obraz z aparatu i wychodzi ten ich dziwny,albo ciut odcinaja z góry i dołu obraz i jest 10 na 15. W związku z tym oni są bez zarzutu.Ale mnie nikt nie spytał o metodę!! Chciałam 10 na 15!!

Gość nowa znajoma
Pani była na tyle szczera,że powiedziała iż po tej promocji strasznie dużo ludzi zgłasza się do nich z pretensjami o ten format!!!! Rossmann oczywiście reklamacji nie przyjmuje tylko zachęca do występowania na drogę sądową

Gość przeciez wszystko jest
napisane na stronce rossmanna. to nie jest jakis nowy format i ich wymysl. w normalnych laboratoriach tez tak jest. rzeczywiste wymiary zdjecia zaleza np. od tego w jakiej rozdzielczosci byly robione.

Gość taka cicha myszka
niestety laska ma problem bo rossmann pisze ze format zdjeci moze miec takie wymiary a to jest info ze strony rossmanna Format zdjęć (jego długość) uzależniony jest od rodzaju matrycy aparatu fotograficznego (stosunku boków obrazu zapisanego na przesłanym nośniku), np.: -jeśli stosunek boków obrazu zapisanego na nośniku wynosi 3 do 4 to zdjęcie zamówione jako zdjęcie 10x15 cm będzie miało wymiar 10x13,3 cm, a zdjęcie zamówione jako zdjęcie 20x30 będzie miało wymiar 20x26,6 cm; - jeśli stosunek boków obrazu zapisanego na nośniku wynosi 2 do 3 to zdjęcie zamówione jako zdjęcie 10x15 będzie miało wymiar 10x15 cm, a zdjęcie zamówione jako zdjęcie 20x30 będzie miało wymiar 20x30 cm;

Gość landa
Rossmann nie wymyślił żadnego oryginalnego formatu! Dziwne rzeczy wypisuje osóbka, która odebrała zdjęcia. Po pierwsze Rossmann jest tylko pośrednikiem w wywoływaniu zdjęć, więc proponuję narzekać na firmę, któraje tworzy a nie na firmę która pośredniczy. Po drugie osóbka (inna) pisząca na forum ma całkowitą rację. Długość boków zdjęc jest uzależniona od sprzętu i od formatu w jakim jest zapisana. Proponuję naprawdę poczytać o takich rzeczach a nie robić z tego niesamowitej afery. Jeżeli chcesz mieć zdjęcia 9*13 lub 10*15 to wróć do starego sprzętu i kupuj klisze. Jeżeli jedank lubisz cyfrówkę to przyzwyczaj się , że format będzie inny niż się spodziewasz.

Gość haha stary temat
piksele!!!! ciemni ludzie maja aparaty a nic nie wiedzą na temat robienia zdjęć... miło że jednak są ludzie z wiedzą

Gość ewelka321
Najlepiej to od razu lecieć do Rossmanna z reklamacją na własną ciemnotę ;p wołać o pomstę do nieba i szukać sensacji gdzie jej nie ma doszukując się oszustwa we wszystkim począwszy od nowej promocji a skończywszy na tuszu do rzęs, który nie wiadomo dlaczego nie daje takiego efektu spektakularnych rzęs jak na reklamie ;p