Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojadepresja

Czy ktoś wyleczył się z depresji?

Polecane posty

Gość mojadepresja

To jest straszne, jak sobie radzić z nią? Czy jest ktoś kto jeszcze na to cierpi czy tylko ja się mecze...

Gość mojadepresja
czyli wszyscy optymistycznie nastawieni do tego porąbanego swiata, tylko ja się męczę od 4 lat, nie mogę już ze sobą wytrzymać, te potworne samopoczucie, chęć skończenia ze sobą

jest wiele stron w internecie jak sobie radzic z depredja i wszedzie tam pisza ze jest WYLECZALNA a cierpi na nia wiele osob jedni wiedza o tym inni nie. dasz rade. ja nie wiem czy to sie podpina pod prawdziwa depresje ale samopoczucie mam podobne...

Gość mojadepresja
dzięki demi, ja mam depresje od 3 lat a w internecie mało konkretów

Gość ja ci tylko powiem
ja sie wyleczyłam, dwa razy. Mozna jesłi sie chce. A mialam dwa bardzo powazne epizody. Ale mozna, chociaż wymaga to kurewskiego samozaparcia i cholernej siły woli...

Albo odpowiedniej pomocy kogoś, kto nauczy prostych metod radzenia sobie z depresją, obniżeniem nastroju, złym samopoczuciem. I to raz na zawsze, nie tak, że będzie to wymagać chodzenia co pół roku na terapię. Tylko raz na zawsze, skutecznie i prosto. Wiem, że powiesz, że łatwo mi pisać, ale uwierz, wiem co piszę.

Gość mojadepresja
Milka chyba nie wiesz, słowa głowa do góry nic nie dają , więc to nie tak hop siup

Wiem o tym. W końcu cierpiałam na depresje latami :-). Tylko mnie wkurzało, jak mi tak ktoś mówił :-)

Gość mojadepresja
no właśnie te słowa są bardzo wkurzające, bo ja próbuje wziąć głowe do góry i nic, a wszystko przez przykre przeżycia i odrzucenie przyjaciółki

Bo taki jest mechanizm depresji. Najpierw obniżony nastrój, a potem jakby lawina myśli, które jeszcze bardziej dołują, prawda?

Gość mojadepresja
No właśnie lawina myśli,że może ze mną jest coś nie tak! I to jest straszne, mam tak od 3 lat! Myśle,że ludzie mnie nie lubią,że nie jestem nic warta

Gość a ile masz lat...

Gość po depresji

Gość po depresji
ja przeżylam kiedyś depresje ale mi przeszło,choć było trudno.Nie wiem jaka przyczyna u Ciebie tej depresji. Są ludzie którzy mają taki sposób na życie.( Niech wszyscy się litują, bo ja taka biedna jestem) Nie wiem jak można żyć w ciągłej depresji.Jak się zna przyczynę to trzeba z tym walczyć.Jeśli mamy niską samoocenę to też trzeba to pokonać.Mi się wydaje,że nic z tym nie robisz.Ja po tzrech latach poszłabym do lekarza. Ja caly czas mam gorsze i lepsze dni (tych gorszych jest dużo) ale to jeszcze nie depresja.Ważne to przyjażnić się z ludzmi wesołymi i poszukiwać takich ludzi.Smutasy pogarszają sytuacje. Ja naoglądam się czasami, jak ludzie cierpią,jacy są chorzy( często nieuleczalnie) i stwierdzam-NIE JEST TAK ŻLE-mam raczki,nóżki itd to znaczy,że fajne mam życie,bo mogło być gorzej.