Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margo___

czy ktoś tak wpadł - spirala plus......

Polecane posty

Gość margo___

Witam Czy spirala plus prezerwatywa lub spirala plus globulka to dobre zabezpieczenie przed ciążą? Czy daje taką skuteczność jak pigułki (których nie mogę brać)? Czy wpadłyście lub znacie kogoś kto wpadł w ten sposób??? Ps. Chodzi o spiralę niehormonalną

Gość margo___
up

Gość musisz
sie bardzo bać ciąży skoro chcesz łączyć spirale razem z np. prezerwatywą. spirala ma Ci dać komfort psychiczny(choć 100% pewności nie ma), widocznie nie moglabys jej "zaufać", skoro masz takie podejście do sprawy. mam zalozoną spirale ponad 2 lata i zero obaw. pozostan przy samej prezerwatywie bo cie schizy zjedzą.

Gość musisz
a jeszcze jedno: wkładka ma tylko ciut niższa skuteczność od pigułek(jężeli Cie to w jakikolwiek sposób uspokoi). głowa do góry.

Gość margo___
wkładka ma 98% skuteczności jak dla mnie to za mało dlatego pytam o dodatkowe zabezpieczenie, ale w czasie dni płodnych (mierzę temperaturę) chyba że założę mirenę ale tu są chyba trudności u tzw. "nieródek" (mam ochotę mordować jak słyszę to słowo) i też nie wiem jak zareaguję na hormon bo zwykłe tabletki odpadają

jak dla mnie trochę przesadzasz, no sle jak tam chcesz. wystarcza sama spiralka, ale jak gumkę dołożysz to masz jak tabsy i pół gumki :) ps. nie naśmiewam się tylko cie rozweselam :)

Gość margo___
gunia pigułki +kondomy to by była przesada - bo po co się truć pigułkami ale spirala miedziana to trochę mało ps. czy mirenę można założyć nieródce?????

Gość margo___
ps. też mam 23 lata:D

nie wiem czy można sama sie zastanawiam nad spiralką. mi wystarczyłaby taka zwykła miedzianka.ale jak mówisz że nie możesz łykać tabsów to myślę zże to będzie najwieksza przeszkodą a nie to ze nie rodziłaś. tak jak mówiłam zrobisz jak zechcesz. ja na gumach jadę i sie nie schizuję! :) ale może jakaś dziwna jestem

Gość jestem pewna na 100 procent
moja znajoma pierwszy raz wpadla ze spirala. wtedy to byla jej pierwsza ciaza. musiala usunac.dwa lata po tym urodzila zdrowa corke a trzy lata pozniej syna.

Gość nie trujesz sie tabsami
:O w atkim wypadku trujesz sie tez apapem, ibupromem (to napewno), itp. :O trujesz sie tez jedzeniem, oddychaniem (spaliny itp.) itepe, itede :O dla ciebie najlepsza metoda to szklanka wody....nie przed i nie po ale z a m i a s t :O

Gość margo___
do dziecka powyżej nie truję się tabsami ponieważ moi oboje rodzice mają zakrzepicę!!! a ja mogę ją dostać w każdej chwili - z tabletkami to na 100% czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz??? mój ojciec może w każdej chwili umrzeć na zator, grozi mu amputacja nogi a ty mi tu pierdolisz o apapie i powietrzu!!! idź stąd gówniaro i mnie nie denerwuj!!!