Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwooona

pyt do noszących soczewki

Polecane posty

Gość kammmmmmmmma
jesczze jedno pyt do renki - czytalam na stronie vision express ze trzeba chodzic na poczatku co jakis czas na wizyty. Nie wiesz jak długo? wiem ze 1sza po 2 tyg a kiedy następne?? co 2 tyg czy jak?

wiesz ,u nas wychodzi faktycznie po dwoch tyg. kontrola bo szkla tylko na 15 dni mamy ale skoro kolejne konsultacje sa bezplatne to co Ci szkodzi pojsc na kontrole? a jak bedziesz sie dobrze czuc w szklach to nie ma potrzeby chodzic za czesto,ale i ja sie spytam co ile trzeba sie kontrolowac

wiesz,te kolejne szkla juz miesieczne to kupie teraz w salonie Vision aby wiedziec te wszystkie parametry-krzywizny .....a pozniej to juz raczej bede przez allegro zamawiac bo wyjdzie taniej acha w jednodniowych krzywizna jest jednakowa dla wszystkich czyli uniwersalna(nie pamietam jaka) a w tych 2-tyg. i miesiecznych to juz sa rozne i musi je wyznaczyc lekarz

Jeśli nie możesz się obejść bez \"cylindrów\" to drogie :( naprawdę! tez chciałam, ale nie musiałam na szczeście, bo mam mały astygmatyzm :)

z astygmatyzmem sa faktycznie sporo drozsze ,czytalam o tym ale nie wiem o ile

Gość kammmmmmmmma
a to fajnie bo myslalam ze za te częste wizyty na początku to tzreba tez płacic 49 zł za każdą... ale jak nie to fajnie :)dziekuje za odpowiedzi :)

Gość a co to sa
okulary z cylindrami? moze mam astygmatyzm a nie wiem? nie wiem czy moje okulary sa z cylindrami czy bez...

Gość a co to sa
upup

Gość a sluchajcie
mały stygmatyzm tzn do ilu?? do ilu zeby nie tzreba bylo tych drogich torycznych kupowac?

Gość a sluchajcie
astygmatyzm :) hehe

hej hej mam małą wade wzroku -0,5 na kazde oko nosze okulary od kilku lat i bez nich wszystko mi się rozmazuje. Kiedy jest ostre słońce nie nosze okularów bo mnie głowa od słonka boli wtedy nosze zwykłe przeciwsłoneczne no ale wszystko takie nieostre jest wtedy. Mam pytanie czy robią soczewki o takim małym kalibrze? aha i jeszcze jedno często łzawią mi oczy normalnie chwile się pośmieje i już płynie potok łez łatwo sie wzruszam w ogóle często mi łzawią czy to nie jest ewentualnie \"za mokro \" dla soczewki?

Gość lllllllllllllllllllll.........
napewno robią, ja na alegro widziałam -0,5 masz bardzo mała wade, zazdroszcze:)

Gość soczewka
nosze soczewki od dawna... mam wade -0.75. oczywiscie ze sa soczewki -0.5 sa nawet na mniejsza wade :):) soczewki sie nosi dobrze, w ogole nie czuc ze sa a przy lzawieniu nic sie nie dzieje. Ja kupuje na 3 miesiace kazda za 30 zl i plyn za 50 takze na 3 miechy. wiec koszt 110/3miesiace. Wiec nieduzy koszt. Najpierw poszlam prywatnie do okulisty, zbadal moje oczy i wypisal recepte. Kolejne soczewki kupowalam juz bez niej. Pozdrawiam :**

na szkla.com, bardzo solidna firma, dużo osób polecało mi ta stronkę. Mają szkła bardzo dobrej jakości (znane firmy) a można je dostać nawet 2x taniej niż normalnie :)

na e-soczewki.pl bo mają duży wybór szkieł, łącznie z soczewkami torycznymi oraz bogaty wybór płynów, mają tanio i co równie wazne bardzo szybko realizują zamówienia, a ja sobie nie mogę zazwyczaj pozwolić na to żeby miesiącami czekać aż mi soczewki do domu przyślą bo przecież jakoś trzeba funkcjonować.

Ja co prawda nie noszę soczewek, ale mam mnóstwo znajomych, którzy soczewki noszą i wiem, że oni najczęściej kupują soczewki przez internet na szkla.com. Bo tak jest im po pierwsze wygodniej a po drugie taniej. A z tego co wiem ten sklep cieszy się dość dobrymi opiniami i gdybym sama potrzebowała kiedyś zaopatrzyć się w soczewki prawdopodobnie skorzystałabym z tego sklepu.

ja kupuje na 30 dni i nocy w sklepie okofachowcy na allegro za szt chca jedyne 10 zl nosze soczewki od roku sa swietne piure vision