Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwooona

pyt do noszących soczewki

Polecane posty

Gość iwooona

Powiedzcie mi gdzie kupujecie soczewki. Moja kolezance np zamawia okulistka tylko, że ona jej to zamawia na pół roku z góry i to kosztuje prawie 400zł. Można samemu soczewki kupować (np takie na miesiąc) czy musi sie zamawiać na pół roku u okulisty??

Gość Janek...
ja zamawiam w sklepie rybnym, co tydzien mam inne, w okresie świątecznym używałem soczewej na bazie karpia, teraz mam od tołpygi

Gość iwooona
400 zł z płynem....

dajcie spokój!!:O Tyle rodzai soczewek jest i w róznych cenach! w każdym optyku można kupić! Tylko okulista ma powiedzieć jakiej mocy maja być soczewki!!

ty chyba żartujesz :O płyn kosztuje 50 zł z kawałkiem. na allegro jeszcze taniej. jak zna swoją wadę, rodzaj soczewek- to wszędzie może sobie je kupić

aha przypomniało mi się!! soczewki sferyczne moga tyle kosztować i faktycznie sa na zamówienia!! (dla astygmatyków)

Gość iwooona
ok wiec jesli chce nosic soczewki to mam isc do okulisty zeby mi napisal recepte i moge sama sobie kupic w optyku albo zaowic na allegro?? sorry ejstem w tym temacie zielona

Gość iwooona
to moze mi ktos poleci okuliste w rzeszowie (prywatnego)

Pijawka za darmo to mozna w zęby dostać!! Mi nikt nie dał za darmo! Dostałam starter, ale zapłaciłam za niego!

Gość ile kosztuje
starter?

Gość iwooona
moja kol tez za darmo nie dostala

Pijawka!Weź!! Jestes niepoprawną optymistką :O Sa takie promocje, ale bez przesady! od 11 lat nosiłam soczewki i nigdy za darmo!! a zawsze były to moje pierwsze!! :P

Gość ma racje....
Pijawka ma racje, płaci sie za badanie ok. 40 zł, pierwsza para gratis.Tak załatwiałam w Poznaniu, a wogóle to radze w dużym mieście, bo w grajdole sie nie znają lub maja ograniczony wybór.

Gość iwooona
dziękuje :)

ja też za darmo nie dostałam pierwszej pary 😭, ale może dlatego, że długo noszę :) i dawno miałam tą poierwszą parę. iwooona - żeby kupić soczewki nie musisz mieć recepty. idziesz, okulista bada ci wzrok, daje (lub sprzedaje) :P soczewki. i następne możesz już kupować gdzie chcesz.

Gość ma racje....
a co to sa soczewki sferyczne? A wogóle to tak mało info nt. soczewek!!!!

Najbardziej mnie boli, że nie moge nosic teraz soczewek!! 😭 Ale na wakacjach spróbuje znowu!!

Sferyczne są dla osób z astygmatyzmem :) Cos w stylu okularów z cylindrami!

Przez te 11 lat??/ Nosiłam wszystko co jest mozliwe! Ale najbardziej mi służyły B&L Wszystkie rodzaje!

A i jeszcze miałam jedne cudne! Hydrona! Ale drogie są! i terminy mają dziwne :)

Gość kammmmmmmmma
a ile kosztuje takie badanie w salonie vision express z dopasowaniem soczewek itd?

Jak nie swoją, to kolezanki z biurka obok lub kolegi!! jak wolisz ;)

w vision express badanie na dopasowanie soczewek 49 zl a jak zakupilam 30 szt.jednodnowych za 75 zl to rabat na badanie -wyszlo tylko 9 zl czyli 75 zl szkla i 9 zl za badanie ,nie wiem jak to wygladaloby przy miesiecznych czy dwutygodniowych ale mozna spytac

Gość kammmmmmmmma
renko a ktore sądrozsze jedniodniowe czy np 2 tygodniowe?

sluchaj ja robilam dla corki 12 letniej pierwszy raz i lekarka doradzila jednodniowe na poczatek bo sa najlepsze ale wychodzi drozej bo przeciez 30 szt. to 15 par a wiec na 15 dni koszt 75 zl to sporo a z tego co widxzialam na allegro to te dwutygodniowe czy miesieczne wychodza duzo taniej ,trzeba by porownac w vision express nie patrzylam jeszcze na te inne bo mam przyjsc z corka po tych 15 dniach i kupic juz miesieczne a wtedy konsultacja w sprawie szkiel juz gratis przy kolejnej wizycie ale ile inne kosztuja to sie nie zdarzylam zorientowac ale napewno duzo taniej niz te1-dniowe