Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta87

156cm + 84 kg + 19 lat = POMOCY !!

Polecane posty

Mam 19 lat, ważę 84 kg przy wzroscie 156cm. Nigdy nie bylam grubym dzieckiem, utylam w ciagu ostatnich dwoch lat z mojej stalej wagi ok 55 kg. Powiedzcie mi co ja mam ze sobą zrobic ?? Prosze :( PS: nie reguje na obrazliwe komentarze, takze nie musicie się wysilac :)

Gość murasda
przede wsyztskim mniej jesc ,to chyba jasne...

Gość no to faktycznie masz problem.
....:O Chyba Cię troszkę rodzice zatuczyli:O I teraz nawet jak schudniesz, to bedziesz się musiałą pilnować całe życie, bo raz powstałe komórki tłuszczowe nie giną nigdy. Najwyżej nie sa wypełnione tłuszcezm. Ale przy odpowiednich warunkach napełniają sie nim bardzo łątwo...

Gość kiopka
zacznij od diety kopenhaskiej - jesli jestes oczywiscie zdrowa. ta dieta to dobry sopsob zeby w krotkim czasie pozbyc sie dosc duzo kg. i dobry wstep do zdrowego odzywiania, nie objadania sie i dalszego chudniecia. a przede wszystkim musisz chciec schudnac.

kiopka --> jakos nie mam przekonania do diety kopenhaskiej, rozne opinie slyszalam i czytalam o niej, ale w mojej sytuacji chyba warto sprobowac ;)

Gość vanesska16
biedna...

Gość bambinek
zaczniesz kopenhaską, to będziesz na diecie całe życie. takie jest moje zdanie. moim zdaniem, skoro to jest Twoja pierwsza dieta, jedz 1200-1500 kcal na dzień. wydaje się, że to dużo, ale na tym na bank schudniesz. może wolniej, ale zdrowo. musisz niestety pogodzić się z tym, że odchudzanie potrawa jakiś rok. ale inaczej się nie da. jeżeli będziesz chciała zrobić to na gwałt, nie wróżę Ci nic dobrego w przyszłości. i sport. chociaż pół godzinki dziennie. powodzenia

Gość rreeaall
Czesc! Nie przejmuj sie komentarzami i wbij sobie do glowy jedno: schudniecie 40kg jest realne i wcale nie wymaga glodzenia sie i brania niebezpiecznych srodkow! Ja schudlam 45kg w 8 miesiecy, wreszcie odkrylam swoja prawdziwa piekna twarz(ukryta przez lata pod warstwa tluszczu) i z checia Ci doradze jak to zrobic. Podaj mi swoj adres mailowy i glowa do gory!!

Gość agkjf
Marto, najlepiej zrób u fizjologa (u dietetyka może też sią da) pomiar składu ciała i na jego podstawie ustalcie dietkę z dietetykiem oraz program ćwiczeń na siłowni.

rreeaall ---> nauczona doswiadczeniem nie zamieszczam adresu e-mail na forach, gdyz konczy sie to zaspamowana skrzynka ;) ale jesli mozesz napisz na gg : 5672278

agkjf ---> u dietetyka mam pierwszą wizytę 14 lutego, ale nie wiem czy to cokolwiek da, poniewaz moja przyszywana kuzynka byla u tego lekarza wczesniej i dostala \"diete\" - staly jednodniowy jadlospis, a mnie to jakos nie bardzo przekonuje, choc nie wiem co lekarz zaleci mnie. a na czym dokladnie polega ten pomiar skladu ciala ?

Ja na wlasnej skorze wyprobowalam wszystkie mozliwe diety i mam dla Ciebie pare rad: X. nigdy nie gloduj, gdy bedziesz robic glodowki, efekt na poczatku super, a za kilka miesiecy bedziesz wazyc 184kg! X.jedz regularnie i nie stosuj diet typu same tluszcze albo sam ryz itd. Musisz miec szereg witamin i mineralow, a one pochodza z ROZNORODNEGO jedzenia. Gdy masz szalona ochote np na migdaly- zjedz je, widocznie brakuje Ci mineralow, ktore sie tam znajduja- sluchaj swojego organizmu. Mineraly i witaminy same powoduja spalanie tluszczow wlasciwe. X. Dowiedz sie co jest zdrowe, a co swinstwo. Jedz tylko zdrowe ( owoce, warzywa, jajka, mleczne prod, kasze, orzechy, ryby, mieso) i nie daj sobie wmowic, ze \"ziemniaki\" czy \"banany\" sa tuczace! Bzdura. Maja pelno witamin! Tuczace to sa frytki i hamburgery! X. Skacz na skakance, na poczatek 5 min, bo ciezko od razu przeskoczyc do pol godziny. Rob sobie gimnastyke np 10-15 min dziennie. Jesli masz ochote dluzej super! Ale nie katuj sie zamierzeniami, ze dzis wykonam 1h cwiczen! Bo sie nie zabierzesz wcale! X. jestes mloda, wiec organizm szybko zareaguje na cwiczenia i zdrowe jedzenie, i zaczniesz odczuwac poprawe. Nie oczekuj rezultatow widocznych po tyg czy dwoch. To potrwa conajmniej z miesiac zanim cos zauwazysz.

Gość wiesz coś Ci
powiem z tego co tu czytam to na wszystko odpowiadasz: nie podoba mi się, mnie to nie przekonuje... A próbowałas? Nie! Więc czemu tak mówisz? To chyba dietetyk wie co najlepiej jeść jaką dietę narzucić. W żadnym wypadku nie chce Cie obrażać, ale z takim podejściem to Ty nigdy nie schudniesz. Spróbuj może najpierw czegoś.

do no-name powyzej --> nie martw się, nie jestem wybredną krytykantką, ktora odrzuca kazda rade, gdyz boi sie przejsc do dzialania. Po prostu szukam odpowiedniego dla siebie rozwiazania, ktore nie byloby jednoczesnie zamachem na moje zdrowie, a przyznasz ze probowanie kazdej mozliwej/znanej/poleconej metody nie jest najrozsadniejsze. Doodle grl ---> dzieki :) z roznorodnoscia jedzenia calkowicie sie zgadzam ! dlatego wlasnie nie pasowala mi tamta dieta rozpisana dla kolezanki [ codziennie ten sam jadlospis, dosc skąpy]

Marta , amoże poszukaj ze swoim lekarzem przyczyny dlaczego tak utyłaś?? może masz problemy z tarczycą, najpierw musisz wykluczyć czynniki które powodują tycie, a potem dopiero dieta i gimnastyka :-) w każdym razie trzymam kciuki żeby wszystko było ok !! :-) no i powodzenia

Gość mam pytanie małe
słuchaj ważysz 84 kg... Szukasz i szukasz i znaleźć nie możesz a kilogramy w górę lecą, długo jeszcze będziesz szukać? Słuchaj osoba nade mną ma rację, może to tarczyca? Byłaś u lekarza jakiegoś?

Ja mam 163 cm + 70 kg + 18 lat= potrzebuję dużżżżżżżego wsparcia. Słyszałam o diecie polegającej na piciu dużych ilości wody i chcę spróbować tej metody. Zacznę od 10 lutego bo 9 STUDNIÓWKA!!!!! i będą fryteczki ;) mniam. Odchudzajmy się i wspierajmy razem. Uda się napewno!! Musi ;)

Katusia to efekt jojo masz murowany !!!! zastanów sie czy warto

Ale podobno mniej się je bo w żołądku już nie ma miejsca na jakiekolwiek jedzenie. Dietetycy zalecają właśnie picie dużych ilości wody ale w granicach rozsądku! Spróbuję. Efekty podobno są szybkie

Jovita35 ---> tarczyca wykluczona , cukier w porzadku, mialam podejrzenie guza nadnerczy badz guza przysadki mozgowej [ objaw - otylosc brzuszna + podwyzszony kortyzol ] jednak wszystko zostalo wykluczone badaniami w klinice. mam pytanie male ---> kilogramow nie przybywa, od hmm...chyba od pazdziernika waga stoi na 84 i ani grama w jedną ani w drugą, i to nie jest tak ze ja szukam i rozpaczam a nic nie robie, calkowicie wykluczylam z diety slodycze i cukier [ i tak mi po nich niedobrze..] biale pieczywo i smażeliny - jak ja to nazywam, bo takie potrawy mojemu zoladkowi tez nie odpowiadaja Katusia - grupa wsparcia, co ? ;)

oczywiście, ale jak wskoczysz na frytki to sobie dołożysz jeszcze raz tyle, woda jak najbardziej, przed każdym posiłkiem szklanka, mniej zjesz i trochę więcej ruchu, ale jak z tego nagle zrezygnujesz i wskoczych na wysokokaloryczne jedzenie to tówj organizm zgłupieje i zacznie odkładać podwójnie, w efekcie dorobisz sie paru kilosów więcej

Wszystko jest dla ludzi! Musimy sie wspierać ;) Chciałabym ważyć 55 kg moje takie małe marzenie ;) Spróbuję z tym piciem wody a wy?

Marta no to myslę że efekty powinny nadejść !!! :-) więc trzymam kciuki podwójnie za ciebie Katusia również :-)

hihih Katusia mam 156 cm wzrostu i 48 kilosów więc ja raczej mogę startować jako gęś wyścigowa :-) ale chętnie wam dotrzymam towarzystwa :-)

Jovita35 --> eh nigdy nie bede wazyla tyle, co Ty...jestem grubo kostna ;)

Gość Nuna89r
Dziewczyny tutak maja racje, nie mozna nagle nic nie jesc bo po pewnym czasie organiz tak tego bedzie od Was rzadzał ze bedziecie jadły wszystko co ograniczałyscie w podwójnych porcjach! Ja we wakacje przez dwa tygodnie jadłam jedynie owoce i warzywa nic wiecej...no i przyznam sie wazyłam wtedy 47 kg przy wzroscie 168cm i wieku 17 lat po dwóch tyg takiego jedzenia\jak wyjechałam z rodzicami mój organizm sie odezwał...akutualnie waze 53 kg po dobrym obiadku, ale od 12 lutego ide z chłopakiem na siłke wiec mam nadzieje ze uda mi sie zrzucic to co według mnie zbedne bo dla mojego chłopaka ic w moim ciele nie jest zbedne ale wiadomo jak to my dziewczyny lubimy hihi....

Gość aina170
Wiesz co nie sluchaj tych glupich rad i komentarzy. Ja mam 17 lat jeszcze pol roku temu mialam 164 i wazylam 91 kg a teraz fakt uroslam ale do 170 ale waze teraz 69 kg. A pomogla mi dieta 1300 kcal dziennie i dlugie wmiare szybkie spacery.Wiem co to znaczy sie odchudzac wiec z calego serca zycze Ci powodzenia:) Niestety ja caly czas musze stosowac diete no ale takie juz sa skutki przytycia.

aina170 --> dzieki za cieple slowa :) jesli masz ochote mozemy pogadac na gg : 5672278, chetnie poslucham Twoich rad :)