Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

moje 4-miesięczne dziecko nie chce pić herbatki-proszę o rady

Polecane posty

Moje 4 miesięczne dziecko karmione butelką nie chce wogóle pić herbatek. Zaczęłam podawac łyżeczką ale i tak nie chce odrazu wykręca się, sztywnieje i koniec. Co robic w takim przypadku? przeciez dzieci karmione na butelce powinny byc przepajane? macie jakieś sposoby? proszę o rady i z góry dziękuje.

żadnego soczku tez nie chce próbowałam i nic, ciągle to samo, tylko pluje.

A moze sprobuj zmienic smoczek?? Moj synek tez nie pil ani sokow ani herbatek az w kincu podalam mu w innej butli,zupelnie inny smoczek...najzwyklejszy jaki moze byc i od tego czasu pija bardzo duzo w ciagu dnia!!!!!

Gość dsylwia
Moja córeczka też nie chciała pić herbatki to po prostu zaczęłam jej dodawać troszkę cukru do gotującej się wody i od razu polubiła jej smak

zmieniałam smoczek , wystarczy, że on poczuje iz to nie mleko to koniec wykręca sie płacze i zero picia.

kali spróbuj podać maluszkowi wodę i dodaj troche mleka, a potem coraz mniej i mniej aż przyzwyczai sie do wody, u nas sie sprawdziło mała nie chciała soków a herbatki łyknęła troszeczke

Jeśli sika odpowiednio dużo i siuśki nie są zagęszczone to nie zmuszaj dziecka do picia, widać wystarcza mu mieszanka.

Gość sarka
Ja też mam córkę 4-miesięczną. Ma na imię Antosia. Ja ją jeszcze karmie piersią. Próbowałam mu podawać herbatkli z HIPP, ale nie lubi ziołowej , teraz je przestawiam na inną. MOze twoje dziecko poprostu nie lubi herbartek i soczków.

Gość sarka
fajnie jest tu ktoś?

Gość agnnieszka
mam 4 miesiecznego synka filipka złatfoscia udło mi sie odstawic go od piersi ale herbatek nie chce pic herbatek tylko mleko i soczki co mam robic ????Prosze o rade..

Gość sarka
wiesz euglena moja córka ma 4 miesiące i ja ja chce trzymać przy piersi do 6 mieisąca. ale to znaczy ze do tej pory ma nie pić herbatek?/

Gość agnnieszka
hej sarka jak tam tosia??

Gość sarka
wiesz ok , a jak Filip ?

moja też ma 4 m-ce i też nic nie chce oprócz cycusia, napije sie góra 2 łyżeczki i potem błeee no to jej nie zmuszam

Gość sarka
wiesz Andzia ale ja chce zeby mała ssała cycka do 6 mieisąca zycia , ale później co ja do pracy a ona musi sie nauczyc pic z butelki i herbatek i soczków

dodawanie cukru to glopota i pierwszy krok do utuczenia dzieciaka. jesli dziecko nie chce pic to nie zmuszajcie, nie chce jesc to tez nie zmuszajcie. male dzieci maja naturalny mechanizm regulacji. jesli chca jesc i pic to daja znac o tym, jesli nie to tez. zwykla woda mieneralna jest najlepsza. sama sprobujcie tych herbatek to zobaczycie czy takie smaczne.

Moje dzieci karmiłam wyłącznie piersią do 6 miesiąca (z wyjątkiem najstarszego syna, jego karmiłam krócej). Nie dawałam w ogóle nic do picia, za radą lekarza i koleżanki która jest doradcą laktacyjnym.

Gość agnnieszka
filip ok

Nie odpowiadam teraz autorce, ona pisała ponad pół roku temu i raczej nie ma już tego problemu ;)

Gość Florentynkabarti
Hej mój bobasek właśnie dziś skończył 4 miesiące i bardzo lubi herbatkę z HIPPA malina z dziką różą może inne dzieci też ją polubią POLECAM

Gość goszakowa
hej moja 6 miesięczna córeczka jest na cycu plus oczywiście rozszerzanie diety (zupki, mięsko, rybka, chrupki, biszkopty, kaszka) i nie chciała pić z butelki. Straszyli że jak nauczy się z butelki to cyca odrzuci, a ona za Chiny nie chce pić z butelki. I koleżanka powiedziała, że jej 1,5roczna córka ostatnio pije tylko z rurki. Kupiłam zwykłe rurki w sklepie i...dziecko ciągnie herbatkę jak szalone :) na raz po 10-20ml z przerwami nawet do 60ml :) wbiłam tą rurkę w smoczek od butelki, żeby się nie rozlewało:P zamówiłam kubek z rurką na allegro, bo te "dorosłe" rurki są ostre na końcu i harowały jej podniebienie.