Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalena33

Bezpłatna szkoła nauki jezyka angielskiego w Anglii!

Polecane posty

Gość magdalena33

Witam wszystkich!!! Mam małe pytanie,czy ktos z was uczeszcza w Anglii do bezpłatnej szkoły jezyka angielskiego?Chciałabym sie dowiedziec czy naprawde w tej szkole mozna sie nauczczyc jezyka,jesli nauczycielka rozmawia tylko po angielsku.Jade w piatek sie zapisac i chciałabym cos niecos sie dowiedziec.Dziekuje wszystkim za odpowiedz:)

mowisz zepewne o kursach Esol - bo sa bezplatne (ja tez sie zapisalam, a dokladnie bylam wczoraj na interview troche cie przemagluja napiszesz test i na tej podstawie skieruja cie na odpowiedni poziom- zajecia przynajmniej u nas sa raz w tygodniu, opjce trzy: rano popoludniu i wieczorem..nauczyciele oczywiscie tylko po angielsku mowia - ja osobiscie jeszcze nie chodze bo jestem na liscie oczekujacych ale slyszalam ze idzie sie nauczyc bo o to pytalas. sa do odrabiania prace domowe egzaminy itp czyli jak w szkole (potem dostajesz certyfikat wiec mysle ze super sprawa:)

Dziekuje ci bardzo za odpowiedz na moj post:) Martik-->mozesz mi napisac od jak dawna jestes w UK,czy pracujesz i w jakim rejonie Anglii jestes??Pozdrawiam:)

Jeszcze mam jedno pytanko do ciebie... Co to sa za testy,w jakim stopniu znasz jezyk angielski i czy ten test bede juz pisała w piatek jak pojde sie zapisac??

Ja chodze na ESOL i jestem zadowolona, tylko ze raz w tygodniu to troche malo, ja mam 3 razy w tyg. zajecia, a moj chlopak codziennie. Zajecia bardzo sobie chwale, co prawda czasem powtarzamy banaly, ale uczymy sie tez wielu przydatnych rzeczy no i poprawnego wymawiania slowek. Nauczyciel - Anglik wytlumaczy Ci tez nie tylko znaczenie slowek, ale ich zabarwienie, tzn czy brzmia serio, czy sztucznie, czy naturalnie, czy sa mocniejsze czy slabsze (np roznica miedzy \"should\" a \"shell\", \"could\" a \"may\", \"dirty\" a \"filthy\" itp). Poza tym pokaze Ci roznice pomiedzy wymowa slowka \"won\'t\" a \"want\", \"stuff\" a \"staff\" itp. Jest duzo mowienia i cwiczen, a malo gramatyki. Osobiscie jestem zadowolona z tych zajec i wiem, ze bez szkoly uczylabym sie jezyka znacznie wolniej.

czesc jestem tu dopiero 4 miesiac - przyjechalam do meza z mala coreczka wiec nie pracuje. Czy bedziesz miec test od razu trudno mi powiedziec nie wiem czy bedziesz miec tez kurs esol ale mozliwe ze tak.. ja jak sie zapisywalam to na miejscu wypelnialam tylko taki prosty form z danymi osobowymi - potem poczta przyszla mi odpowiedz i temin spotkania na ktorym wczoraj bylam. Co do poziomow jezyka - Jest 5 przy czym dwa ostatnie czyli 4 i 5 to juz bardziej zaawansowane - porownianie - uczysz sie tego w szkole w wieku 16 lat tu w uk. Ja jestem na 3 poziomie :) Mieszkamy w south east england - godzina od lonydnu

Martika--->dziekuje za odpowiedz...Ja jestem w Anglii 3,5 miesiaca.Pracuje jak na razie,ale szukam czegos innego.Wyrabiam teraz NIN.W Polsce mam 13 letnia corke.Chce ja od wrzesnia zabrac do siebie,jak sie tutaj jakos urzadze.Nie wiem czy to dobry pomysł,ale bardzo za nia tesknie.Tutaj jest bardzo niski poziom nauczania.Moja corka uczy sie super w Polsce,wiec boje sie troche,ze tutaj nie bedzie miała tak bogatej wiedzy jak w Polsce.Zdania ludzi na forum są podzielone co do nauki dzieci w UK.Sama nie wiem co mam z tym fantem zrobic,ale nie moge mieszkac z nia na odległosc. Enamorada--->tobie rowniez dziekuje,zapisz sie do tej szkoły.Sama sie przekonam jak tam jest...Mam tylko nadzieje,ze jeszcze cos tam mi wejdzie do tej głowy,hehehe... Jesli czujecie sie samotne i macie ochote porozmawiac o czymkolwiek to zapraszam na moj topik.

ja mysle ze to bardzo dobry pomysl ze chcesz byc tu razem z coreka - rodzina powinna byc razem:) co do poziomu nauczania mysle ze sama sie przekonasz po czasie i tak naprawde ludzie zawsze beda miec odmienne zdania to chyba tak samo jak ze sluzba zdrowia w uk ... tez zalezy jak kto trafi . nie wiem czy wiesz ale poki twoja corka nie ukonczyla 16 roku zycia mozesz na nia pobierac bedac tu w uk child benefit a okres ten (kiedy bedziesz pobierac ) liczy ci sie do emerytury (gd nie pracujesz np.)

Martika--->czy moge pobierac ten hild benefis,jesli corki nie ma jeszcze tutaj w UK.Czy to jest cos takiego jak rodzinne w Polsce? Jak mam sie o to starac?Czy jesli bede na rozmowie w sprawie NIN-u to mam zgłosic,ze mam corke w Polsce i chce zeby od wrzesnia zamieszkałatutaj ze mna?

moze bedzie prosciej jak dam ci swoje gg : 1619820 postaram sie pomoc:)

Gość impet
Mam pytanie Wjaki sposob mozna zalatwic taki bezplatny kurs Dziekuje za odpowiedz

Gość domina86
ja chodzilam na ESOL i bylo calkiem spoko,ale duzo zalezy od nauczyciela,bo ostatnio mialam po prostu beznajdziejnego i to byla tylko strata czasu.A kursy ESOL sa organziwane w collegach i adult learning centre (council)

Juz od nowego roku szkolengo zajecia ESOL w collag\'u beda platne 350 funtow (chyba za semestr). Uczęszczam na te zajecia, nie jestem coprawda super zadowolona ale zawsze mozna dowiedziec sie czegos nowego.