Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

odeta1.

Idiotyczne polskie przepisy, które wymyślił sejm !!!!

Polecane posty

W Polsce jest wiele głupawych przepisów. Jeden z nich który przychodzi mi do głowy to: \"Kobieta prowadząca działalność gospodarczą nie może iść na urlop wychowawczy. Przysługuje jej tylko urlop macierzyńki\"

Gość osobie z grupą niepełnosprawną
nie przysługuje prawo do stażu (nawet jeśli nie ma renty), po prostu dowalic i utrudniać chorym jeszcze bardziej.

Gość nie można
zapłacić za alkohol kartą kredytową "zakaz sprzedaży alkoholu pod zastaw i na kredyt" :(

no nie wiem, gdzie taki przepis z alkoholem, bo np. w Tesco na dziale alkoholowym można płacić kartą kredytową (Visa)

W naszym kraju sa naprawdę niektóre tak idiotyczne przepisy, że jak się o nich czyta to się słabo robi. Za to luk w prawie jest mnóstwo, żeby krętacze mogli je wykorzystać!

becikowe tez nie jest najmadrzejszym pomyslem :o

A nasz ZUS to juz jedna wielka prodia!!! Oglądał ktos wczoraj TVN chyba Uwaga? Człowiekowi całkiem niezdolnemu do pracy nie przyznali renty nawet przyznawanej w wyjatkowych sytuacjach!

No tyle, że jeśli chdzi o becikowe to starali sie zrobic cos dobrego. Wyszło z nienajlepszym skutkiem, ale chociaż sie starali.

Gość bo renty
to oni przysluguja tak dziwnie, ze to po prostu szczescie lub pech, czesto powazniej chorzy nie dostaja, a ktos kto normalnie bez problemow pracuje i funkcjokuje, dostaje. duzo takich przypadkow, gdzie mniej chory dostanie, a bardziej - nie.

ja to ogladalam, ale nie od poczatku.....Ci z ZUS-u to niech sobie pensje odbiora a nie okradaja ciagle ludzi 😠 facet nie moze nic sam zrobic a oni rente mu zabrali..SKANDAL!

Gość bo renty
i ciekawe, czy pracownicy ZUS-u ciągle mają zniżki 50% na pociągi? nigdy tego nie mogłam zrozumieć, jeszcze nauczyciele to rozumiem, ale ci z ZUS--u? z jakiej racji? to czym się różnią od pracowników innych urzędów?

co do becikowe to od razu bylo przeciez wiadomo jaki bedzie skutek, wiec po to wcielali to w zycie ????? :o I cos mi sie wydaje, ze to jeszcze nie jest szczyt glupoty, ze te najwieksze sa przed nami, NIESTETY :(

A ZUS za naszych podatków jeździ sobie na luksusowe wakację , odpoczywają z kurortach, wódeczka sie leje. Kiedys w jakims brukowcu umiesclii zdjecia jak to pracownicy ZUS-u sobie balują. Impra, że ho ho!!!

Tak naprawdę becikowe i tak nie spowoduje, że będzie się więcej dzieci rodzić. Kto sie zdecuduje na dziecko w zamian za 1000zł? Co najwyżej alkoholiczki spłodzą sobie dzieci , dostana tysiaka a potem oddadzą do adopcji lub porzucą...

--> Ewa 33 W wielu sklepach można zapłacić kartą. Nie zmienia to faktu że jest to łamanie obowiązującego prawa.Przepis to regulujący powstał w czasach gdzie cos takiego jak krat kredytowa było widzine w filmach zza oceanu.

A tak na marginesie- w jednym z supermarketów nie przyjmują limitowanych monet np. tych z miastami? Chore? Przeciez to tz pieniądz.

{ Przeciez to tz pieniądz. } W radiu zet to było kiedys wyjasniane. Pamietam że wg prawa sklep moze odmówic. Ja po prostu nie przyjmuję takich monet.

ale jakim prawem moze odmowic? Przeciez to jest nasza waluta. I drazni mnie jak w sklpeie pani przy kasie: bez grosza bedzie. A le gdybym ja grosza nie miala, to juz mi nie sprzeda.

--> zwariowana ciupaska Nie jestem prawnikiem. Wynikało z tego(co z radia pamietam)że nie jest to srodek płatniczy. To jest moneta okolicznościowa.

W sklepach barkuje groszówek bo jacyć maniacy chomikują je do skarbonek i nie wydają. I dlatego nie ma ich zbyt wiele w obiegu. I nie ma też skąd ich wziąść.:-(

Może pani nie chciało się liczyć takich drobnych?

Dziwne, bo ja kiedyś w sklepie otrzymałam takie 2 zł w wydawanej reszcie. I mam je do dzisiaj.

W Tesco nie przyjmują tych monet okolicznościowych!!!