Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto pyta nie błądzi.

Czy taki sam antybiotyk moge zastosować po 2 miesięznej przerwie?

Polecane posty

dwa miesiace a nawet dwa i pół temu dostałam dwa opakowania amoksiclavu ale juz po pierwszym opakowaniu czułam sie bardzo dobrze i niewziełam drugiego.Teraz mamm podobbne dolegliwości i zostało mi jescze te drugie opakowanie tak więć czy moge zażyć? chodzi mi o to czy moge zazyc ten sam antybiot po dwu miesięcznej przerwie?Błgam odpiszcie

Gość Agnieszka123232
witaj ,jestem farmaceutką. Chcę Ci powiedziec ze Amosiclav nie jest slabym lekiem. Nie mozesz sama kontynuowac leczenia mimo ze masz lek i jak twierdzisz podobne objawy choroby. Jelsi okaze sie ze w Twoim organizmie dolega zupelnie cos innego np podobny ale inny wirus Cie zaatakowal a Ty sama wezmiesz Amosiclav mozesz miec rózne dzialania niepoządane typu np: biegunki wymioty nudnosci bóle wpodbrzuszu. KONIECZNIE IDZ DO LEKARZA dobrze Ci radzę aga201@o2.pl

Gość miła farmaceutko
coś mi się nie chce wierzyć,że nią jesteś ,przecież elementarną wiedzę powinnaś mieć że antybiotyki nie działają na wirusy

dzieki bardzo ale mam jescze jedno pytanko.wydaje mi sie że amoksiklav ma mniej dfzialan niepozadanych niz inne.W ulotkach u innych antybiotyków pisze że może wystąpić toksyczno rozpływna nekroliza naskórka i zespół Stevensa Johnsona .amoksiklav to chyba jedyny który niema az tak ciężkich dzialan niepożadanych.Ja bynajmniej znosiłam go najlepiej z pośród wszystkich co brałam

Gość generalnie proponuję
wizytę u lekarza

Gość ostrzeżenie
nie ma uniwersalnych antybiotyków, a jeśli już jakiś ćwok przepisze, to z regóły są małoskuteczne. Zatem należy robić wymaz i antybiogram by znaleźć adekwatny. Na wymaz i antybiogram niepotrzebne jest skierowanie lekarza, kosztuje parędziesiąt złotych. Czasem warto poświęcić parę zł i iść do lekarza z antybiogramem, by miał podstawę przepisać receptę na 100% skuteczny antybiotyk!!!!! Dziwne, że mało który lekarz kieruje na wymaz i antybiogram. Kto może odpowiedzieć dlaczego?

Gość bo czasami choroba
tak zaatakuje że trudno byłoby czekać minimum trzy doby a poza tym niektóre choroby dają jednoznaczny obraz np angina więc sprawa jest oczywista