Gay FM 4 Napisano 46 minut temu (edytowany) teraz siedzę na Mint ale coś z kde bym wziął Edytowano 46 minut temu przez Gay FM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dogma 9 Napisano 43 minuty temu Ja kiedys na swoim laptopie z i5 mialem kde na arch linux, i sciagnalem sobie sweet theme i pieknie zapieerdalal. Ale arch linux instaluje sie komendami Mi kiedys jeden madry gosc wytlumaczyl jak instalowac arch linux. Najpierw komendami musisz partycje sformatowac, potem arch-chroot na / i instalujesz base systemu, kde plasma i grub na koncu, a potem grub-mkconfig -o /dev/sda i reboot Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gay FM 4 Napisano 41 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, Dogma napisał: Ja kiedys na swoim laptopie z i5 mialem kde na arch linux, i sciagnalem sobie sweet theme i pieknie zapieerdalal. Ale arch linux instaluje sie komendami Mi kiedys jeden madry gosc wytlumaczyl jak instalowac arch linux. Najpierw komendami musisz partycje sformatowac, potem arch-chroot na / i instalujesz base systemu, kde plasma i grub na koncu, a potem grub-mkconfig -o /dev/sda i reboot nie, no arch linux to nie dla mnie, bo w życiu bym tego nie zainstalował, ale szanuje ludzi którzy używają Archa. Wolałbym coś dla normalnego człowieka bardziej jak Mint ale z kde Edytowano 40 minut temu przez Gay FM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC_+ 67 Napisano 39 minut temu (edytowany) 7 minut temu, Gay FM napisał: teraz siedzę na Mint ale coś z kde bym wziął Kubuntu - debianoid oparty na KDE. A ci co nie chcą się bawić w Arch, nie mają czasu, ochoty, to jest Manjaro Linux... oparty na Arch, z tym, że przyjaźniejszy dla ludzi. Edytowano 39 minut temu przez RC_+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dogma 9 Napisano 26 minut temu Wcale nie, dobre dla gejmerow. Tutaj poradnik https://itsfoss.com/install-arch-linux/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dogma 9 Napisano 24 minuty temu To polecam Artix linux, ja kiedys tego uzywalem pol roku, sa .iso z kde na koncu OpenRC spoko jest do serwisow, na wiki gentoo jest opisane jak korzystac xD https://artixlinux.org/download.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dogma 9 Napisano 21 minut temu Chrzanicie glupoty, wystarczy nauczyc sie komendam jak formatowac i montowac partycje, chroot i i stalacja systemy i konfiguracja grub i macie zajeebisty minimalny systemik, ktory zapieerdala i kde plasma rowniez na nim, bo kde jest dobrze skonfigurowane na arch linuxie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dogma 9 Napisano 15 minut temu Sorry pojeebalo mi sie Grub-install /dev/sda A potem grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg czy jakos tak Znudzily mi sie komputery, jeebal to pies, dosyc sie nasiedzialem na doopie przed ekranem. Teraz wole sauny i baseny, jacuzzi i kobiety w bikini xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach