Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chromka36

Rana po cesarskim cięciu

Polecane posty

Tydzień temu miałam cesarkę. Dzisiaj usunięto mi szwy, ale skóra wokół rany jest zdrętwiała a podczas lezenia na boku odczuwam straszne bólei ciągnięcia. To moja druga cesarka. Po pierwszej nic takiego nie miałam. Czy któraś miała podobne dolegliwości? Jak długo to będzie trwało?

Gość barbara22
ja mialam cesarke prawie 4 miesiace temu i nadal odczuwam dretwienie w nodze

Tak.Ja tak miałam.Przy drugim cięciu uszkodzili mi nerw na wyskości pachwiny.To było okropne uczucie:( Teraz,6m-cy po porodzie wszystko wraca do normy.Nie mam juz uczucia zdretwiałej pachwiny.Wszystko jest ok. Pozdrawiam.

Dzięki. A te ciągnięcia? Są o wiele bardziej dokuczliwe? Taki piekący ból na biegunach rany.

Wiem o czym mówisz...okropne.Też mnie tak własnie bolało.Ale ja nie żałowałam sobie paracetamolu:O Musisz duzo odpoczywać-o ile to możliwe. Więcej leż niż siedz. Za pare dni będzie lepiej.Ten moment po zdjęciu szwów jest chyba też nieprzyjemny-bo własnie kiepsko go wspominam.Ale czas leczy rany...te po cc też;) Trzymaj się ciepło...dasz rade. A za kilka miesięcy-nawet o tym nie wspomnisz :)

Dzięki za słowa otuchy. mam nadzieję, ze z czasem będzie lepiej. A odpoczywać wolę na siedząco, bo wtedy mniej boli.

Gość ewciadan
Też mnie bolało po cesarce i to chyba z miesiąc albo dłużej.Teraz 3 miesiące po dalej wokół blizny mam miejsca takie zdrętwiałe i wrazliwe na dotyk.A na ból nic nie brałam,bo nie bolało mnie cały czas tylko jak się ruszyłam.Więc dużo odpoczywałam:)

Hej! Jestem po cesarce ponad 19 miesiecy..czasami jak są zmiany pogodowe czuje w ranie takie ciągnięcie i zdrętwienie :/,a jeśli chodzi o samą bliznę kilka miesięcy smarowałam ja maścią na blizny i w niektórych miejscach jest cieńka i biała,a tak to delikatnie różowa i praktycznie równa ze skórą:):)