Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość młoda położna
bejbee8 -- to koncu palec czy cala reka? Jak sie boisz to idz do lekarza,przez internet nikt nie oceni czy ta reka rzeczywiscie jest spuchnieta i od czego to moze byc.J

Gość bejbee8
najpierw palec a teraz mam spuchnieta cala reke chce znac twoje zdanie czy to moze byc od tabletek??

Gość młoda położna
bejbee8 --- trudno mi powiedziec,nie widze tej reki wiec trudno mi ocenic.Skoro nie masz zadnych innych objawow to nie sadze.Chyba,ze wstrzymujesz wode,ale yasminelle raczej temu zapobiegaja.Rozne moga byc przyczyny, moze trzymalas reke jakos niewygodnie,sciesnelas ja itp.A te dwie brazowe plamki to pewnie przebarwienie od slonca, przy tablektach to jest norma.

Gość bejbee8
Mloda polozna --------> Dziekuje za odpowiedzi nie jest strasznie spuchnieta tylko troche ale jutro pujde z tym do ginekologa lepiej wiedziec niz pozniej ma mi sie cos stac prawda Dzieki raz jeszcze

Gość kkaarroollaa
czesc :P mam do was pytanko? czy podczas brania yasminelle zauważyłyście ze zmniejszyła wam sie ochota na sex? ja bede własnie kończyć 1 opakowanie. to moje 1 tabletki...dlatego nie mam porównania czy to tylko w tych tak jest .. ale przez nie wszystko sie sie zmieniło.... jak nie brałam to było całkiem inaczej ... jak mój chłopak tylko mnie dotykał to od razu było fajnie.... a teraz....... to nic mnie nie rusza.... dobrze musi sie starać .....zeby cokolwiek było ....nie wiem czy to tylko ja tak reaguje??? czy to może z czasem minie??????czy któraś tez tak miała? a może po prostu muszę spr jakieś inne? a do tego mam tak obolałe piersi,,,, jak przed okresem,,. pozdrawiam i prosze o odp.....

Gość nowai22
kkaarroollaa---------- ja na szczęście nie mam tego problemu choć to tez moje pierwsze tabletki i też kończę pierwsze opakowanie. Ale z tego co tutaj czytałam to niektóre dziewczyny skarżyły sie że zmniejszyło sie im libido po tych tabsach. To po prostu reakcja twojego organizmu na tabletki... Myślę że po jakimś czasie wszystko powinno wrócić do normy :-) pozdrawiam

Gość bejbee8
czy altacet moze wplynac na yasminelle i moze zostac nie zachowana antykoncepcja??

Gość Mysia166
sprzedam 2 opakowania yasminelle w cenie 37zl za 1 opakowanie!! + koszt przesyłki. Chyba, że się gdzieś spotkamy jestem z okolic Gliwic. Mój mail: mysia166@tlen.pl nr.gg: 8394534!! Pozdrawiam

Gość megi23
cze laski ja biore 3 dzien tabsy i jak narazie jest oki tylko mam mini bol podbrzusza >>>>>>> ale to norma PLAMIENIA moga wystapic >>>>> do 3 -4 opakowac podczas brania pozdro hey:P :0

Hej:) Skończyłam pierwsze opakowanie yasminelle w środe a dzis sobota i jeszcze nie mam okresu. Po poprzednich logest okres zawsze dostawałam w sobote i od rana zawsze bolal brzuch, a po tych narazie nic tylko jakies dziwne mdłości;/ Martwię się;( Napiszcie prosze w ktorym dniu po odstawieniu dostajecie okres? Pozdrawiam

Gość didlinkaaaa
W piatym.

Gość zaniepokojoa
Kkaarroollaa ja mam tak samo jak Ty..wczesniej wszystko super,a teraz musi sie napracowac..ehh u mnie gorzej bo nam w ogoe nie moze ''wyjsc''...nie wiem czemu i zaczynam sie powaznie martwic

dziewczyny może któraś z Was mi pomoże. otóż zaczęłam brać Duomox-z grypu tetracyklin- wiem że wpływa na działanie Y. ale tak sobie myślę- czy jęśli kochałam się 3 dni temu, to mogę być bezpieczna? dzis zaczęłam brać ten antybiotyk, a jestem w połowie blistra Y. co o tym myślicie? wiem że teraz muszę się zabezpieczać, ale czy to że kochaliśmy się 3 dni temu \"nic\" nie spowoduje

Gość megi23
cze laseczi(Stopka) spox dostaniesz nie mysl tyle o tym w ciagu 7 dni dostaniesz napewno:):) ja biore od czwar i czuje sie oki jak narazie >>> >>>>>>>> oby tak dalej apetytu nie mam :) wiec ok jem normalnie:) skonczyły mi sie bole podbrzusza ktore mialam przez 2 dziony i jest ok:P :P)):) chodze nawet na solke i jest oki :* pozdro:);

Gość teraz ja pytam.
Kończę trzecie opakowanie y. mogę z całą pewnością stwierdzić,że pogorszył mi się stan żył. prosiłam już dwóch ginekologów o zmianę tabletek,ale oni twierdzili,że tak będzie zawsze. ja w to nie wierzę,bo lekarz rodzinny powiedział,że mogę zmienić,a poza tym nie od dziś wiadomo,że nieraz trzeba kilka różnych tabletek by wybrać tą jedną właściwą. Idę akurat w okresie 7dniowej przerwy do ginekologa i teraz pytanie? czy któraś z szanownych koleżanek może polecić jakieś tabletki,aby zasugerować lekarzowi co nie co? a teraz dwa pytania pośrednie.... 1. jak to jest z tym alkoholem? bo mnie straszono już jednym piwem,że osłabia działanie. ;) 2. to już takie głupawe,ale nurtujące mnie...idąc do dentysty muszę powiadomić go o zażywaniu tabletek? jeżeli tak to dlaczego?

Gość teraz ja pytam.
a co do libido,bo widzę,że tutaj jakieś wypowiedzi widnieją na ten temat. Mnie troszkę sytuacja denerwuje,gdyż ochotę na seks mam i to duża (nie wiem czy większą niż przed braniem czy taką samą),ale suchość pochwy mnie przeraża. Rzadko się zdarza by było dobrze,zakupiłam lubrykant,ale przecież nie mogę tego stosować przy każdym stosunku. Poza tym jestem u końca trzeciego blistra i mogę powiedzieć,że żadnych skutków ubocznych nie było...prócz problemu z żyłami (ale to u mnie kilka czynników się na to złożyło, nie tylko tabletki) i suchość.

Gość Mysia166
sprzedam 2 opakowania yasminelle w cenie 37zl za 1 opakowanie!! + koszt przesyłki. Chyba, że się gdzieś spotkamy jestem z okolic Gliwic. Mój mail: mysia166@tlen.pl nr.gg: 8394534!! Pozdrawiam

Gość stokrotka1851
Witam Was dziewczyny...Chcialam Wam zadac pytanie bo bardzo mnie to nuruje..Otoz bralam ostatnio dwa opakowania naraz tzn jedno po drugim bez robienia przerwy 7-dniowej. skonczylam brac tablrtki w czwartek no i powinnam dostac okres wczoraj czyli w niedziele mialam malutkie plamienie ale doslownie odrobinke poplamilo mi bielizne..Czy to znaczy ze to bylo krwawienie z odstawienia??Moze tak sie zdarzyc ze bedzie minimalne i bedzie trwalo tylko przez jeden dzien i to chyba nie caly...Prosze odpowiedzcie mi na to pytanie..Z gory dziekuje

Gość roooose
hej dziewczyny! pierwszy raz w zyciu biore tabsy na antykoncepcje gin przepisał mi Yasminelle wziełam jzu 4 tabletke i jak narazie jest nawet nawet ok przez pierwsze dwa dni bylo mi nie dobrze i byłam zaspana teraz juz jest spoko... teraz mam takei pytanko czy one sa napewno bezpieczne?? czy lepiej jeszcze stosowac jakies zabezpieczenie??? wziełam pierwsza tabletke w 1 dniu krwawienia tam bylo napisane ze jzu jestem chroniona ale kurczuś mam obawy:(

Gość Marcia_18
Hej, Mam pytanie, czy podczas tej 7 przerwy między blistrami jestem cały czas tak samo choroniona?? cz lepiej się jeszcze czymś zabezpieczyć??

roose------> jesteś chroniona od pierwszej ale ginekolodzy różnie mówią, ja radzę uważać przez pierwsze 7 dni, a potem luuuuuz marcia18----------> jesteś chroniona tak samo. bez obaw. one działają :-)

Gość bejbee8
Marcina 18-------- Jesli nie opuściłaś żadnej tabletki i brałaś o stałej porze to jesteś chroniona podczas tej siedmiodniowej przerwy, ale jeśli masz obawy to lepiej stosujcie prezerwatywy zaoszczedzisz sobie pozniej nerwów.Jestes napewno chroniona podczas tej przerwy wiec nie masz czego sie obawiac pozdrawiam cieplutko

Gość pavlinka
Czy ktos wie gdzie mozna kupic we Wroclawiu taniej Yasminelle?? Bo biegalam po kilku aptekach, ale ponizej 48 zł nie znalazlam:(

Gość roooose
hejwszystkim dziekuje bardzo za odpowiedz juz jestem spokojniejsza:)

Gość agaaga
czesc, czy miałyscie plamienia po yasminelli? zostało mi 2 tabletki do konca 2 opakowania i mam plamienie!!! czy to mjozliwe zebym byla w ciązy? fakt ze przy 3 tabletce sporo wypilam ale nie wymiotowalam... odpowiedzcie prosze!!!

Gość szybko
hej juz kiedys tu pisalam ... zaczelam brac yasminelle w 3 dzien okresu, zaczelam sie kochac w 9 dniu. ale w 8 wieczorem 3 h po wzieciu tabletki zwymiotowalam dlatego wzielam zapasowa po 8 godzinaCH Z ZAPASOWEGO BLISTRA. dZIS POWINNAM BRAC OSTATNIA TABLETKE (CZYLI 22, BO 1 DODATKOWA WTEDY WZIELAM) ALE JUZ DZIS DOSTALAM PLAMIENIE JAKBY OES I JUZ BOL MNIE BRZUCH....MAM BRAC DZIS TA TABLETKE CZY MOZE ZOSTAWIC JUZ JA NA TEN NASTEPNY BLISTER Z KTOREGO JEDNA WTEDY WZIELAM?? PLIS O SZYBKA ODP BO ZARAZ WYJEZDZAM :p Z GORY DZIEKI...

Gość nowai22
Cześć dziewczyny! W aptece w której kupuję Yasminelle (Dr MAX- tak sie nazywa ta apteka) jest taka promocja że w jeden dzień w tygodniu - jest to wtorek w godz. 8-17, wszystkie leki są po cenach hurtowych, i za Y płacę 33.40zł a w pozostałe dni kosztują 42zł. Jeśli macie w swojej miejscowości apteke Dr MAX to zapytajcie...może w innych miastach też jest taka promocja... a różnica jest prawie 10zł... Pozdrawiam

Gość migotka17
do szybko --> dziwne to jest.... na Twoim mejscu skontaktowalaym si ez lekarzem bo krwawienie z tego co wiem to powinno wystapic dopiero po odstawieniu tabletek... no chyba ze to tylko plamienie to wtedy wez normalnie tabletke... ale jak krwawienie to nei wiem co ci powiedziec.... cos chyba nie tak jest ?

Gość Marcia_18
Czy okres w czasie 7 dniowej przerwy jest obowiązkowy?? A co jeśli go nie będzie?? Brałam regularnie tabletki

moze sie zdarzyc ze nie wystąpi wtedy dla pewnosci trzeba wykonac test ciążowy, ale brak krwawienia nie jest zawsze jej oznakiem- jesli nie wystąpi raz to ok, ale jesli w kolejnym cyklu rowniez go nie bedzie to trzeba to zgłosic lekarzowi