Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Budowniczy łazienki

Panny, które marzą o wymarzonej łazience -

Polecane posty

Gość Budowniczy łazienki
Dokładnie. Na Mazurach. W sensie dawnego politycznego rozumienia podziału na Warmię i Mazury. Do wschodniej granicy Warmii mam około półtora kilometra. W kierunku Gietrzwałdu.

Śliczna okolixa, a pozwól ,że skorzystam z Twojej wiedzy, skoro budujesz dom, czy ocieplasz go wełną, czy steropianem i jakiej grubosci?

Gość Budowniczy łazienki
Znasz okoice Gietrzwałdu? A skąd, można zapytać?

Gość Budowniczy łazienki
W zależności od rodzaju elewacji, daje się albo styropian, albo wełnę. Styropona lepiej się stosuje do ścian, które potem pokrywa się jakimś tynkiem. Ja planuję lico chałupy obłożyć czerwoną cegłą. Naprawdopodobnie więc ocieplę watą. Grubość - 15 cm. Współczynnik termiczny ma spaść poniżej 0,3.

Gość Budowniczy łazienki
Znaczy się w Gietrzwałdzie byłaś... Trudno się w sumie dziwić. Podobno, w skali roku, Sanktuarium odwiedza ponad 800 tysięcy ludzi. Ale okolica jest rzeczywiście śliczna. Wysokość i stromość moren robi wrażenie małych gór.

To prawda :). dzięki za info, ale domek letniskowy, chyba lepiej steropianem obłożyć, prawda? Chodzi tylko o to ,żeby ciepło nie uciekało w zastraszającym tempie jesienią. Okna są wymienione, więc zależy mi tylko na dobraniu odpowiedniego materiału do ocieplenia scian.

Gość Budowniczy łazienki
Jak najbardziej się styropian do tego nadaje. Może być grubości 6-8 centymetrów. Będziesz miała ciepło, jak w uchu. Rozumiem, że na wie4rz pójdzie jakaś elewacja? Drewniana? Z czego?

zwykły tynk :). To mały domek dawno temu budowany, więc nie będę z niego robić Wersalu ;). dzięki za porae. Na razie znikam, bo kiszki marsza grają. Pa!

Gość Budowniczy łazienki
Cześć, dzięki.

Gość jeszcze spytam
Budowniczy a jak Ty to robisz, ze sam to wszystko zalatwiasz? Sam sobie jeden i nie potrzebujesz obecności drugiej osoby? Ja bym tak nie umiała:(a w kazdym razie robilabym to z wilekim trudem.

Gość Budowniczy łazienki
Wszystko, to znaczy co?

Gość jeszcze spytam
no wszystko....jestes i istniejesz sam..bez osoby, ktora co wieczor przytuli....bo ja to tak nie umiem i jak za dlugo trwa stan abstynencji przytulaniowej to mi się nie udaje juz to i owo z braku przytulania ....:o

jeszcze spytam --> rzecznikiem nie jestem, ale odpowiem, bo temat dotyczy wielu osób w podobnej sytuacji To jest ciężkie, ale można się przyzwyczaić. Do wszystkiego można się przyzwyczaić. Do braków także. A żyć trzeba. I jeśli choć tak można sobie to życie uprzyjemnić, to trzeba. Tym bardziej trzeba. :-)

Gość Budowniczy łazienki
Mam odttwarzacz porządny, Melanio :-)

Gość jeszcze spytam
dobra, juz nie zadaję klopotliwych pytań, bo nie jestem dzieckiem.... 🌻

Gość Budowniczy łazienki
Trzeba się cieszyć z tego, co się ma. Jak się jest do kogo przytulać, to się człowiek przytula. A jak nie ma, to nie przytula. :-) Nie jest przecież źle.

Gość Budowniczy łazienki
:-) Ależ pytanie wcale nie było kłopotliwe :-)

Odpowiedz wprost, proszę, bo ja się na tym nie znam. Do odpowiedniego odtwarzacza jest odpowiednia wersja płyty.

Gość Budowniczy łazienki
:-) "Autorze topiku", całkowicie się zgadzam. Samotność da się polubić.

Gość Budowniczy łazienki
??? MElanio? Ja nie wiem, jaki mam odtwarzacz. Najczęściej, jak np. w tej chwili, odtwarzam na różnych komputerach. Wydaje mi się, że normalny CD RÓM powinien chodzić na każdym standardowym odtwarzaczu.

To ja wyjaśnię - \"normalny\", standardowo nagrany CD ROM będzie chodził na każdym odtwarzaczu. Normalnie, standardowo. Są też odtwarzacze lekko audiofilskie, odtwarzające płyty nagrane w systemie super-audio. Prościej mówiąc - oferują lepsze brzmienie. Subtelniejsze. O to pyta Melania. Czy masz lepszy odtwarzacz pozwalający na delektowanie się dźwiękiem zapisanym w systemie super-audio. ;-)

Gość Budowniczy łazienki
Nie, nie posiadam takiego odtwarzacza. Był, bardzo porządny, ale zniknął wraz z U. Był jej własnością.

Gość Budowniczy łazienki
To musiałbym z Wojtkiewiczem pogadać. Ona ma tę tematykę w małym palcu.

Sasza, tak jak pisze Rybka, wersja płyty super - audio nie pójdzie Ci na zwykłym odtwarzaczu. Jaki standard mam więc potwierdzić ? Zwykły CD czy super - audio. Masz 10 min :) Żartowałam. Ale muszę wiedzieć .

Gość Budowniczy łazienki
Melanio kochna, zamów standardową płytkę. Aż nadto mi wystarczy. To i tak będzie muzyka z konserwy. A wiesz, że najprawdopodobniej, w tym roku Saval ponownie wystąpi na festiwalu w Jarosławiu? Kto wie? Może się wybiorę?