Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Budowniczy łazienki

Panny, które marzą o wymarzonej łazience -

Polecane posty

Gość Budowniczy łazienki
A w łazience nie może być sprzętu? Ryba? Puszczasz sobie coś kojącego nerwy i kładziesz się w wannę. Przed oczami widok piękny. Tak jest, o jakiś sprzęt grający należy w łazience zadbać.

Gość mozejakis kwartet
smyczkowy żeński??

Ja o sprzęt grający, a raczej o gniazdko, gdzie go można podłączyć w robionej obecnie łazience zadbałam :) W bezpiecznym miejscu .

Gość Budowniczy łazienki
To miałem na myśli. Elektornika powinna stać gdzie indziej. W środku wystarczą same głośniczki.

Gość Budowniczy łazienki
:-) Ty wiesz, Ryba, że dawno wymyślono głośniki do słuchania muzyki pod wodą? Ale mówiąc poważnie, naturalnie masz rację. Komplet tanich głośników do wymiany raz na jakiś czas, kiedy ze starych zacznie wylewać się woda.

To nie są GŁOŚNIKI, tylko coś, co umożliwia słuchanie muzyki pod wodą... ;-) Właśnie chwilowo dostałam zaćmienia, czy aby w ogóle mam okno w projekcie łazienki... Ale mam! Uff... :-) Choć "tylko" niecałe 9mkw powierzchni... ;-)

Gość Budowniczy łazienki
No tak, Ryby muszą mieć szklane powierzchnie akwaryjne... Jak w oceanarium. Bardzo piękne oceanarium jest w Lizbonie. Szczerze polecam zwiedzenie.

Moja będzie miała 10 m kw. Już się cieszę, na tę swobodę rąk i nóg. Będzie w prostokącie, na krótszej ścianie wanna, zwykła, prostokątna. Uzupełnieniem jej, do szerokości pomieszczenia będzie półka z płytek. Przed wanną na całej jej długości będzie wygodny, szeroki , niski stopień. Do siedzenia, wchodzenia, kładzenia ręcznika. Na wprost okna lustro, umywalka wpuszczana w blat marmurowy wygodny.Umywalka owalna, zwyczajna. W rogu, przodem do okna - prysznic, a właściwie tylko drzwi prysznica. I koronki, w kaflach, na firankach, w ramkach. Kość słoniowa - kolor łazienki. Podłoga, możliwe że z desek terakotowych. Tyle tego narobiłam, że ja chcę jak najprościej :)

Gość Budowniczy łazienki
:-) Nie tylko ręce będzie można w Twojej łazience swobodnie wyciągnąć, jak mniemam :-)))

Gość chamidłooo
do tej dużej łazienki (4.5x4.38) zrób na środku wielką , okrągłą wannę , a nad nia - z sufitu - "deszzyk" , mam na muyśli taki prysznic , co woda leci jak deszcz; dookola zasłonka na okregu, żeby nie chlapalo , jak sie bierze prysznic; a jak się woli kapiel , to kąpiel :P a w rogach - 1/kibel , 2/umywalka z szfką pod umywalk i nad - zawsze sie p;rzyda :P , 3/pralka , a nad nia półki

Gość chamidłooo
kolory to dla mnie - jesli chodzi o łazienkę - wyłącznie biały , szary albo niebieski

Gość Budowniczy łazienki
Kopyta także, Melanio, jakże nie? Ale i oprócz kopyt :-)

Gość Budowniczy łazienki
Znaczy, łazienka jednobarwna w zaproponowanym kolorze, "Chamidło"? Pomysł okrągłej wanny jest ciekawy, ale musiałaby mieć ona ok. 2 metrów średnicy, żeby było się można swobodnie wyciągnąć. Nie jestem kurduplem.

Ale taką dużą łazienkę można urządzić w \'niełazienkowy\' sposób, będzie przytulniej i ciekawiej :)

Gość chamidłooo
ja generalnie lubie , jak kolro pomieszczenia jest spokojny , a bawic można się dodatkami np. całosć jasnopopielata , a jakies chodniczki , kubeczki i inne pierdoły - na przykład cytrynowozielone; albo jasnoróżowe kolor kremowy też jest fajny do łazienki

Gość Budowniczy łazienki
No można, "autorze topiku". Właśnie nad tym pracuję :-)

no tak, ale wydaje mi się, zekolory biały, niebieski, popielaty są kojarzone z wodą,a tym samym wydają sie takie łazienkowe. A z tego wnętrza można by zrobic pokój kąpielowy o którym wspomniała juz chyba Rybka :)

Gość Budowniczy łazienki
Z kolorami, "C'hamidło", to co oczy inaczej. Ja się jeszcze nad kolorami nie zastanawiałem. To będzie miało miejsce później.

Gość chamidłooo
można wannę zagłębić , zeby nie wystawała ponad poziom podlogi - tylko to zalezy od warunków , czy w ogóle się da no i rada praktyczna - na podłogę coś w chocby lekkie maziaje , nie jednolite i jasne płytki , bo wtedy każdy włos doprowadza do szału

Gość Budowniczy łazienki
A jak wygląda pokój kąpielowy?

Gość chamidłooo
można tez wkomponowac drewnianą ławeczkę , żeby mozna sobie nogi wydepilować albo pazury obciać :classic_cool:

Gość chamidłooo
na pewno tez koło wanny powinna być jakas półka - albo obudowa wanny grubsza , albo schodek , albo coś takiego - żeby tam sobie poustawiac akcesoria - jakies ręczniki , jakies płyny , a może szampana :P

Nie jest urządzony jak typowa łazienka, np. pomieszanie desek z terakotą (chociaz mało praktyczne), glazura nie jest ułożona wysoko, część ścian tylko pomalowana albo tapeta, meble też nie robione na typowo łazienkowe.