Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo ciekawa

Piersi

Polecane posty

Gość Bardzo ciekawa

Dziewczyny, od którego tc uzywacie specjalnych kremów, balsamów oliwek do smarowania piersi, brzucha, ud??? Jakich firm sa to kosmetyki?

Wcale:) W pierwszej ciąży używałam najlepszych marek, mąż mnie nacierał szczotką kokosową, żeby ukrwić skórę, cuda różne wymyślałam i popękałam niemiłosiernie. Wiele moich koleżanek nic nie używało i nie miało żadnych problemów. To kwestia chyba genetyki i jak będziesz miała być pocięta to będziesz.

Gość Bardzo ciekawa
????????????????????????????????

Gość Bardzo ciekawa
ja wiem ze duzo zalezy od genów, zastanawiam sie co mogę uzywac do smarowania piersi bo są bardzo powiększone i bolą :) jest to początek ciązy i z dnia na dzien są wieksze :)

Niestety bólu kremami nie zniwelujesz. Ja w tej ciąży przez 3 miesiące też umierałam z bólu (jakoś we wczesniejszych tego nie pamiętam i mnie ten ból zaskoczył..hmm) Moja dermatolog powiedziała, że w zasadzie oliwka z oliwek ma taki sam skutek jak kremy. Więc może trochę przesadziłam, że nic nie używam, bo tej oliwki do kąpieli dolewam odkąd pamiętam:D

Gość Bardzo ciekawa
wiec zamiast się samrowac oliwką to Ty ją wlewałąś do wanny tak?? hmmm to tez sposób :)

Gość stryjenka
ale nie za fajnie sie potem wanne myje no i kapiel codziennie w goracej wodzie...hmmmm......w kazdym badz razie oliwka wcieran jest jak najbardziej ok i kremy przeznaczone dla kobiet w ciazy, uwazac nalezy z innymi bo skladniki jak np mentol, kwasy owocowe czy z wit A nie sa polecane w tym okresie. Nie mam sladu po ciazy , chociaz rodzilam 1 dziecko w wieku 31lat, smarowalam sie olejkiem migdalowym, ale tez mysle ze to raczej genetyka

Gość Luizka 123
jak ją wlejesz do wanny, to masz potem takie fajne ciało, nawilżone, ale nie tłuste. Oliwki możesz używać od początku ciąży, innych kremów/balsamów dopiero od 4 miesiąca, oczywiście poza Mustelą, której chyba można używać od samego początku, daje świetne efekty( wg opinii używających, dla mnie przerażająca jest cena ok. 80 zł). Ale tak jak koleżanka wyżej napisała, jak ma ci skóra popękać/rozstępy się zrobić to i Mustela nie pomoże, a moja dermatolog powiedziała, że nie ważne ile kosztuje krem, może być nawet taki za 10 zł, chodzi o to żeby tą skóre czymś masować. Więc używam Gerbera (krem przeciw rozstępom) jest dobry, skóra póki co jest świetna :) P>S: lepiej smaruj się chociaż oliwką, bo ja na początku nic nie używałam i potem zrobiła mi się baaaardzo przesuszona skóra i cięzko ją było doprowadzić do porządku, na dodatek bardzo swedziała, ale Gerber dał sobie z tym radę i dziś jest OK ).

Gość Luizka 123
faktycznie, na samym początku ciąży nie powinnaś brać ciepłych kąpieli, jak już coś to letnie, a najlepiej prysznic, ale ja właśnie uzywałam tej oliwki pod prysznicem, pod koniec mycia smarowałam się nią jak balsamem do mycia ciała, efekt był taki sam jak po dolaniu do wanny.

Gość bardzo ciekawa
dziękuje :)