Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niegdy mi nie wychodzi

Jak zrobić dobrą kawę??? Nigdy mi nie wychodzi

Polecane posty

Gość niegdy mi nie wychodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja ubie najbardziej taka kawe
robie kawe w ekspresie naewam jej tak do 1/3 kubka reszte zalewam mlekiem,jest to kawa na zimno, jak mam ochote to wrzucam gałke lodu waniliowego do niej, lub mieszkam z bita smietana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
...\"miszczem dobrej kawy!\" Lauren to jest najlepsze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dobry do czarnej kawy jest też czarny chleb... ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sama prawda prosto w oczy
dajcie jakies jeszcze przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niegdy mi nie wychodzi
no ja właśnie też nie mam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja najbardziej lubię kawę
z ekspresu, oczywiście ciśnieniowego. Taka kawa nawet pomaga się odchudzać, bo z powodzeniem zastępuje posiłek:p Jets gęsta, nieprzejrzysta, aromatyczna i pyszna, anie jakiś sik z proszku. Jak w lato popsuł mi się mój ekspres Saeco deLuxe, to myslałam, ze umrę:o Musiałam przez trzy tygodnie pić taką lurę okropną, jakąś Nescafe właśnie:( Ta kawa to taka zwykła, kwasna, barwiona woda...:( A w takiej z ekspresu prawie łyżka staje:p Więc ja lubie takie kawy: po pierwsze kupuję ZAWSZE hermetyczne opakowanie kawy, np. American Blue, w Tchibo Cafe. Tak mogą wam dać zmieloną, sypaną itd., ale najlepsza jest taka zapakowana próżniowo, a nie sypana z ich tubek. I jest chyba 6 gatunków, kazdy ma inna moc, inna wytrawność itd. Wszystko jest opisane. Tylko kawa z karmelizowanym cukrem, Vienner Melange, niestety zapycha te ekspresy ciśnieniowe i się do nich nie nadaje- uprzedzam! Najczęściej piję po prostu średnią kawę z odrobiną mleka:) Ale bardzo lubię taką, ze nalewam ok. 1/4 kubka mleka, potem nastawiam ekspres tak, zeby leciała z jedenj dyszy para, spieniam gorącą parą to mleko, na taką piankę, wyjmuje to, w tym czasie mleko lekko "opada", i wlewam do tego małą kawę, epresso:) Mmmmm... Wychodzi taka trójkolorowa kawa- gęsta i ciemna na dola, potem trochę jasniejsza, z mlekiem, a potem biała pianka. Na to np. trochę cukru cynamonowego i pyszna kawusia gotowa. Podobnie, z tym mlekiem spienionym mozna sobie zrobić w jeszcze takim większym kubku dużą kawę i dodać trochę jakiegoś likieru orzechowego- pyszna kawa wychodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taki ekspres kosztuje 1600 zl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kawiarenkowani
hm, ja robię tak, że wsypuję kawę, łyżeczkę rozpuszczalnej, cukier brązowy, i mleko. zalewam gorącą nie wrzącą, posypuje odrobinę cynamonem i daję jedną! kroplę zapachu waniliowego. jak za mało cukru- dosładzam. a jak mam miód, to zamiast cukru, miodzio. mniam. mniam, mniam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×