Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niegdy mi nie wychodzi

Jak zrobić dobrą kawę??? Nigdy mi nie wychodzi

Polecane posty

Gość ja ubie najbardziej taka kawe
robie kawe w ekspresie naewam jej tak do 1/3 kubka reszte zalewam mlekiem,jest to kawa na zimno, jak mam ochote to wrzucam gałke lodu waniliowego do niej, lub mieszkam z bita smietana

...\"miszczem dobrej kawy!\" Lauren to jest najlepsze :)

dobry do czarnej kawy jest też czarny chleb... ;)

Gość sama prawda prosto w oczy
dajcie jakies jeszcze przepisy

no ja właśnie też nie mam

Gość ja najbardziej lubię kawę
z ekspresu, oczywiście ciśnieniowego. Taka kawa nawet pomaga się odchudzać, bo z powodzeniem zastępuje posiłek:p Jets gęsta, nieprzejrzysta, aromatyczna i pyszna, anie jakiś sik z proszku. Jak w lato popsuł mi się mój ekspres Saeco deLuxe, to myslałam, ze umrę:o Musiałam przez trzy tygodnie pić taką lurę okropną, jakąś Nescafe właśnie:( Ta kawa to taka zwykła, kwasna, barwiona woda...:( A w takiej z ekspresu prawie łyżka staje:p Więc ja lubie takie kawy: po pierwsze kupuję ZAWSZE hermetyczne opakowanie kawy, np. American Blue, w Tchibo Cafe. Tak mogą wam dać zmieloną, sypaną itd., ale najlepsza jest taka zapakowana próżniowo, a nie sypana z ich tubek. I jest chyba 6 gatunków, kazdy ma inna moc, inna wytrawność itd. Wszystko jest opisane. Tylko kawa z karmelizowanym cukrem, Vienner Melange, niestety zapycha te ekspresy ciśnieniowe i się do nich nie nadaje- uprzedzam! Najczęściej piję po prostu średnią kawę z odrobiną mleka:) Ale bardzo lubię taką, ze nalewam ok. 1/4 kubka mleka, potem nastawiam ekspres tak, zeby leciała z jedenj dyszy para, spieniam gorącą parą to mleko, na taką piankę, wyjmuje to, w tym czasie mleko lekko "opada", i wlewam do tego małą kawę, epresso:) Mmmmm... Wychodzi taka trójkolorowa kawa- gęsta i ciemna na dola, potem trochę jasniejsza, z mlekiem, a potem biała pianka. Na to np. trochę cukru cynamonowego i pyszna kawusia gotowa. Podobnie, z tym mlekiem spienionym mozna sobie zrobić w jeszcze takim większym kubku dużą kawę i dodać trochę jakiegoś likieru orzechowego- pyszna kawa wychodzi.

Gość taki ekspres kosztuje 1600 zl

Gość kawiarenkowani
hm, ja robię tak, że wsypuję kawę, łyżeczkę rozpuszczalnej, cukier brązowy, i mleko. zalewam gorącą nie wrzącą, posypuje odrobinę cynamonem i daję jedną! kroplę zapachu waniliowego. jak za mało cukru- dosładzam. a jak mam miód, to zamiast cukru, miodzio. mniam. mniam, mniam.