Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwka bambino

mamusia od października 2006

Polecane posty

Gość barbara22
musialam przestac pisac, bo mały marudził.ZUS prowadzil postepowanie, czy pracowałam. Miało się zakończyć miesiąc temu, a tu nic się nie zapowiada. Powiedzieli pracodawcy, że nie ma szans na wypłatę pieniędzy z urlopu macieżyńskiego. Pracodawca chce skierować sprawę do sądu. Ja już mam dość tych przesłuchiwań. To chore, żeby tak katować ludzi. Nie wiem, co teraz robić. Wiadomo, że chcę pobyć z dzieciątkiem. Zobaczymy, jak sprawa się zakończy. Znacie takie sprawy?

Gość barbara22
jak zasypiają wasze dzieci?

Gość zuzanna i myszka
ale jestem świetna. Pisałam z małym i porobiłam błąd urlop macierzyński, żeby nie było. Jak jest więcej błędów to przepraszam ;) nie ma jak to pisaćź szybko.

Dzien dobry wszystkim Basiu co do zusu to wspolczuje z nim walczyc. Moja siostra będąc w cizy pracowala u mamy ,opłacała składki itd. Jak urodzila nic nie dostala, gdyz ZUS stwierzil ze była to „pomoc rodzinna” i guzik jej się należy. A druga histori to moja znajoma tez pracowela tylko ze u obcej osoby w jakims kiosku. Niestety ZUS tez przeprowadzal postepowanie czy aby nie klamie. Byli świadkowie , final podobny co wyzej. Na pocieszenie moja mama kiedys wygrala z zusem(oczywiście nie chodzi tu o maciezynskie tylko o jakies oplaty) w każdym razie mimo ze sady przyznawaly jej racje, ZUS ciagle się odwoływał,Az po jakims czasie dal sobie spokoj i oddal jej jakies 600 zł . naprawe jakby chozilo tu o jakas wieksza kwote to rozumiem ale ona chyba rok z nim walczyla.

A z innej beczki, już nie o zusie to ja tez pracowałam będąc w ciazy tylko bylam na stazu z urzedu pracy, w czwartym miesiącu ciazy skończył mi się staz, no i tez nic nie dostaje. Ale co najśmieszniejsze, urząd pracy powiedział ze podczas macierzyńskego „gwarantuje mi ze przez pierwsze 4 miesiace po porodzie ze nie znajdzie mi zatrudnienia” (to był cytat) jak to usłyszałam to nie wiedziałam czy się smiac czy plakac

a mooj wojtek zasypia kolo20.00 budzi sie miedzy 12-1 potem ok3. no i o 6 rano. ostatnio po raz pierwdszy budzi ssie 1-2 a potem ok. 6. moze juz mu tak zostanie. fajnie by bylo ;)

Cześć kochane . Też jestem mamusią od października. Bardzo zapraszam na topik: termin październik 2006, u nas można sobie pogadać i w kupie zawsze raźniej. Pozdrawiam

Gość barbara22
moja pensja wynosila ok2500zl- wiec troche tej kasy sie uzbieralo przez 4 miesiace nieplacenia. Nie warto chyba się z nimi sądzić. Co do zasypiania, to chodziło mi, czy mały zasypia na rękach czy sam w łóżeczku, a może w wózku? Mojego synka ciężko jest ululać na rękach- chyba tego nie lubi. Ostatnio preferuje wózek. I co podawałaś już kaszkę? Pozdrowienia ;)

witam zle cie zrozumialam basiu co do spanka. ja mojego wkladam do lozka i zasypia, trzymam sie zasady ze jak go wkladam do lozka to juz go nie wezme na rece dopoki sie nie obudzi. poczatkowo bylo trudno bo poplakiwal a teraz nie mam wiekszego problemu. wczesniej jak plakal to dochodzilam do niego glaskalam po glowce(tak robilam od samego poczatku), potem dawalam mu smoczka(nie przepada za smoczkiem woli paluszek) a teraz jak ma spac w dzien to nakrecam karuzele i on zasypia( pewnie ze czasem zdarza mu sie poplakac ale tylko go glaszcze po glowce zeby widzial ze jestem obok, nic wiecej). co przwda czasem musz enakrecic karuzele i ze 4 razy ale w koncu sam usnie. jesli chodzi o spanie nocne to nic nie robie z wyzej wymnienionych rzeczy poprostu jest kapiel, bvutla i idzie od razu do lozeczka. jesli nie zasnie przy butli to nic lezy spokojniutko w lozeczku i po 5 minutkach spi.

Ja również jestem mamusią od 27 października 2006 (ale miałam termin na listopad wiec jestem na topiku listopadówek)... Karmie jeszcze piersią a pediatra mojej córeczki powiedziała, żebym pokarmów stałych nie wprowadzała szybciej niż jak mała skończy pół roku (oboje z mężem jesteśmy alergikami). Ale nie powiem, chciałabym jej dac cos innego niz mleko, bo karmienie co2-3 godziny i wstawanie w nocy jest męczące. Ale dla dobra dziecka wszystko :)

witaj jana no to maly zrobil ci psikus ze wczesniej przyszedl na swiat, moj w sumie tez bo urodzil sie prawie 2 tygodnir po terminie, takze zazdroscilam wszystkim ktore urodzily przed terminem bo potem to juz sa nerwy zeby wszystko bylo dobrze z dzieckiem. no i telefony od rodziny i znajomych \"co jeszcze nie urodzilas\" strasznie mnie to wkurzalo.

Gość barbara22
witam! Mały też zasypiał w łóżeczku sam, teraz w dzień lubi poleżeć w wózeczku.A w nocy zazwyczaj sam zasypia.Tak tylko pytałam, bo myślałam, że wszystkie mamy lulaja dziecko w ramionach i nie wiedziałam, jak to ma być z tym zaspypianiem. Moja teściowa się bardzo denerwuje, gdy kładziemy go do łóżeczka i tam ma zasnąć, jestem niby zła, bo nie lulam.

Ja lulam przed snem, bo tak jakos nauczylam Justynke i ona teraz inaczej nie uśnie, choc bardzo bym chciała zeby sama usypiała :( A najgorsze, ze śpi zawsze po jedzeniu, na głodniaka raczej tez nie uśnie...

tesciowa mowi zeby lulac? ze te tesciowe sa takie madre. ehh jane sprobuj justynke odlozyc do lozeczka i nie brac na rece tylko mowic do niej , wziac za raczke itd. po jakims czasie sie przyzwyczaji i usnie bez lulania. dalam dzis jabluszko smakowalo mu i to bardzo tylko mial problem z jedzeniem lyzeczka. musi sie przyzwyczaic. dobranoc :)

Witam ja rowniez jestem mamusia od 13 pazdziernika 2006 coreczki 52cm i 3.625kg. Wszystko było w miare dobrze teraz mamy duzy problem z czerwonymi suchymi plamami na policzkach wyeliminowalam juz caly nabial i wszystkie produkty ktore sa alergizujace i nic nie pomaga nawet jest jeszcze gorzej kapiemy tylko w wodzie i dodajemy sama oliwe z oliwek zadnych szamponow itp ciuszki tylko bawelniane prane w proszku dla dzieci wiec nie wiem co robic po prostu rece opadaja. Pozdrówka